Thursday, October 14, 2021

Mengapa eng guan selalu memburuk burukkan pas.

 

Komen Rakyat dalam blog ini..

3 commen

Anonymous said...

Tak perlu samakan pas dgn parti2 lain. Telah terbukti di kelantan, bila adun pas pegang jawatan tidak berlaku pertambahan harta melalui salah guna kuasa. Tgna tinggal di rumah yg sama sepanjang hayat w/pun jadi mb. Tghh pun sama. Tapi ahli politik lain, makin kaya makin rakus. Ada beza bila patuh syariah dgn yg lain.

Anonymous said...

Mengapa eng guan selalu memburuk burukkan pas. Mesti dia punya agenda yg besar, tapi terganggu oleh sebab adanya pas. Sebab pas tidak beri dan terima rasuah. Dap dapat projek dgn rasuah. Beri rasuah dpt projek. Kerana itu dap terus burukkan pas sebab pas bawa kebaikan, tidak sama dgn dap yg suka kejahatan dan ajak rakyat mabok dan judi. Terima rasuah boleh kaya di dunia, tapi muflis di alam satu lagi.

Anonymous said...

Kehilangan Pulau Batu Puteh DAP salah Dr M, kata pemimpin DAP Pulau Pinang.

Dulu Tun kata DAP okey ajar dan walaun serta barua Tun pun ikut sekali terkinja kinja. Ada yang mendakwa masa tu Tun adalah 'pemuda' yang ditunggu kibar panji dari timur. Ni haah link nye baca smpi abis..!!

http://tangisanmelayu.blogspot.com/2014/08/apakah-tun-m-bapa-kepada-shuib-bin.html?m=1

Akhirnya umpama habis madu sepah dibuang..!! Apa lah sangat madu bunga yang masih tersisa jika pokok bunga itu berusia 96 tahun. Parti DAP sedia maklum madu dari pokok berusia 96 bukan helok sangat pun cuma Parti DSP amat tahu ia berguna untuk pecah belah orang Melayu. Mungkin itu lah makna tersirat bila DAP mengkudakan Tun hanya selama 22 bulan sahaja.

https://www.bharian.com.my/berita/politik/2018/04/417403/tun-m-hanya-untungkan-dap

Dr Mahathir Mohamad lah orang yang mesti di pertanggungjawabkan ke atas kehilangan Pulau Batu Puteh kepada Singapura, mungkin ada benarnya, kata Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang P Ramasamy. Betul betul kena sebijik kat muka Tun balik.. padan la muko walaun semua..!!

https://klse.i3investor.com/m/blog/savemalaysia/2021-10-14-story-h1592705470-Ramasamy_s_confession_exposes_Pakatan_s_inadequacy_and_inability_to_def.jsp

"Terpulang pada Mahathir untuk memutuskan sama ada permohonan semakan boleh dimenangi atau tidak", kata Tim Ketua Menteri Pulau Pinang

“Tun Mahathir sepatutnya membiarkan ICJ atau Mahkamah Rayuan membuat keputusan mengenai rayuan itu. Mana tahu, Malaysia mungkin menang,” katanya.

Ramasamy berkata, mengapa hal ini dirujuk kepada ICJ dari awal masih menjadi misteri.

“Mahathir mesti menjawab persoalan mengapa perkara ini dirujuk bersama kepada ICJ sedangkan ada jalan diplomatik lain yang boleh diambil" kata P Ramasamy

“Memandangkan Singapura mendapat banyak manfaat daripada hubungan jangka panjangnya dengan Malaysia, ini dapat digunakan secara diplomatik untuk mendapatkan pulau tersebut.

“Saya diberitahu, walaupun Malaysia mempunyai kes yang kuat dan mungkin dapat menang, fakta yang dibentangkan tidak kukuh dan tidak kompeten.

“Mahathir harus jawab kegagalan besar ini,” katanya Tim Ketua Menteri Pulau Pinang

#macamsialsumanya

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails