Wednesday, November 18, 2020

ADUN PAS 10%, ADUN DAP ade ke? Termasuk PP &S'gor?

 

ADUN PAS Pahang potong gaji 10 peratus

KUANTAN: Kesemua lapan ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PAS di Pahang bersetuju untuk memotong gaji mereka sebanyak 10 peratus bagi disumbangkan kepada Akaun Amanah Bencana Negeri selama tiga bulan, mulai bulan ini. 

ADUN Beserah Andansura Rabu berkata tindakan itu diambil bagi membantu meringankan beban rakyat yang terkesan oleh pandemik COVID-19 dan juga sebagai penghargaan kepada pasukan petugas hadapan di negeri tersebut. 

“Diharapkan bantuan kecil kami dapat membantu mereka yang diuji bencana. Kami juga berterima kasih kepada petugas barisan hadapan yang bertungkus-lumus bertugas memastikan penularan wabak COVID-19 di Pahang terkawal. 

“Pahang antara negeri yang tidak dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Tindakan pasukan ini dengan kepimpinan kerajaan negeri membolehkan tiada kes baharu direkodkan selama 15 hari berturut-turut setakat semalam,” katanya semasa membahaskan Rang Undang-undang Perbekalan (Belanjawan 2021) di Wisma Sri Pahang, di sini hari ini. 

Langkah itu diambil berikutan pengumuman Menteri Besar Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail Isnin lepas, bahawa semua ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Pahang bersetuju memotong gaji 10 peratus mulai November, untuk disumbangkan ke akaun tersebut dan berharap semua ADUN membuat tindakan sama. 
 
Andansura juga mencadangkan supaya tindakan proaktif dan semangat membanteras penularan wabak COVID-19 diterapkan dalam usaha membasmi penyakit denggi yang menyebabkan lapan kematian di Pahang setakat ini tahun ini. 

Sementara itu, ADUN Peramu Jaya Datuk Seri Sh Mohmed Puzi Sh Ali memohon supaya kerajaan negeri dapat mempercepatkan pelan pembangunan Tanjung Agas di Pekan sebagai taman perindustrian, minyak dan gas serta maritim yang masih dinantikan rakyat setempat. 

“Saya difahamkan ada beberapa syarikat telah menunjukkan minat untuk melabur yang akan mewujudkan antara 2,000 dan 3,000 peluang pekerjaan. Sudah 10 tahun penduduk Pekan menunggu (tetapi) masih belum nampak tanda industri didirikan. 

“Kemakmuran negeri akan tercapai jika rakyat mempunyai peluang bekerja dan mempunyai pendapatan. Saya mencadangkan supaya kerajaan negeri melalui Lembaga Kemajuan Negeri Pahang dapat berusaha mempercepatkan projek itu menjadi realiti,” katanya.   

Sementara itu, Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang Datuk Seri Dr Sallehuddin Ishak yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Pahang berterima kasih kepada DUN Pahang yang memberikan ‘tepukan sanjungan’ kepada pasukan COVID-19 negeri pada persidangan hari ini. 

Persidangan bersambung esok. – BERNAMA

Hibur Hibur Sikit

Album 4

19 comments:

Anonymous said...

Adun dap mesti tak setuju sebab nanti kurang duit untuk beli arak.

Anonymous said...

Mereka yg Yakin Rezeki dr Allah n Allah blh ambil bila2 nasa saja yg sanggup kongsi rezeki spt UEL (cth)

Anonymous said...

Awass...!!! Tiba tiba muncul citer Jho Lo di cybretrooper Tun@Jessy Reggey.

Bila minta polis bawak balik Nik Faisal dan Jho Low masa atok jadi PM liat nak mampos nak tangkap Jho Lo.

Lagi pelik Al Jazeera mampu interview Jho Lo lagi, Ketua Polis asyik bagi alasan itu ini hinggakan dah bertukar muka beruang bagai.

Aljazeera boleh wawancara Jho Lo versi Tun Mahathir menfitnah bossku. Malangnya polis Malaysia tak boleh buat apa apa pasal Jho Lo . Rakyat boleh menilai konspirasi the separation of power oleh Tun.

25.11.2020 - The Judgement Day.

Apa Pun Presiden Kena Pastikan Pada 23.11.2020 Undian Untuk Kelulusan Budget 2021.

Jika Kerajaan PN Midin GAGAL Tunaikan Tuntutan Rakyat Ini… HARAM Untuk MP BN Lepaskan Anjing Tersepit… Jangan Lupa Presiden.. Jangan Lupa !!!

Akhirnya, setelah mendapat tekanan dari rakyat dan berhadapan kemungkinan akan dimalukan di Parlimen ketika undian Bajet 2021 pada 25 November 2021 nanti.

Muhyiddin terpaksa akur dengan membenarkan pencarum mengeluarkan sebahagian dari simpanan mereka dari Akaun 1 KWSP.

Bila kerajaan tunduk desakkan KWSP kenapa cerita Jho Lo dimainkan. Atok dan kuda tunggangan atok sedang terdesak pada 25.11.2020 usul bajet 2021 diluluskan atau tidak.

Akhirnya Demi Survivor Politik, desakkan Bossku Muhyiddin tunduk dan Benarkan Pengeluaran KWSP, Terima Kasih Bossku, Terima Kasih BN.

Bossku hanya ada 2 syarat dari BN berbanding Boboi mrletakkan 12 syarat dari Parti PejWang. Parti pun gagal nak daftar ada hati mintak syarat macam macam.

Syarat kedua dari Bossku masih mendesak samada lulus atau tidak desak Mahyuddin lanjutkan moratorium bank...!!!

Desak sampai tunduk sebelum 25.11.2020..!!

Terima Kasih Bossku

25.11.2020 - It's a Judgement Day..!!

Awas tipu daya atok yang sedang terdesak.!

Anonymous said...

Rupanya boss kwsp adalah lantikan ph.

Anonymous said...

Kiter tengok wayang lantikan PH

Anonymous said...

Tanpa Arak mana blh ! Ini negara Rahmatan Alamin

Anonymous said...

Boleh kat kedai arak jer. Rahmatan tu juga jaga orang Islam supaya tidak di kelilingi najis arak.

Anonymous said...

Orang minum najis, dia bawa najis masuk dalam perut dan jadi darah. Orang minum najis, dapat redha atau tidak itu yg penting.

Anonymous said...

Yg jahat mental ialah cina dap. Yg rosak mental sebab mabuk lalu banyak nyawa terkorban kena langgar oleh orang mabuk. Yg cemar sungai dari kilang yg pengurusan punya mental tidak sehat, penting diri lalu jadi isu tiada air jejas seluruh masyarakat. Yg bantah larangan jual arak ialah kelompok yg suka minum arak yg kategori najis.

Anonymous said...

Puak Lebai hanya pabdai ceranah tgk puak Rahmatan Alamin 22 bukan ada class

Anonymous said...

Adun Dap pahang dan penang mencontohi akhlak lebai dun klate..x potong gaji. Tp xde plk mintak nak gaji. Cover dr bln januari 2020 plk tu. Siap time covid lg.

Anonymous said...

Ko gi suruh mudin pecat. Ganti dgn lebai mangkuk. Apa susah??

Anonymous said...

Adun kalate baik tak minum air najis macam adun dap.

Anonymous said...

Woi anjing2 Pas. Ko igt 10% tu byk ke? X kebulur la lebai2 mangkuk dun Pahang tu. Kalo gaji rm12k sorg pun, ada lg rm10k lebih. Gaji anjing2 pas plk berapa? Anak bini xde tembolok ke nk dibagi mkn??

Anonymous said...

Anjing,Babi n Keldai hanya layak utk Pakatun Haramun

Anonymous said...

Tahniah pn. Tak guna maki hamun, lucah macam ph.

Anonymous said...

Apa susah gaji mp pas dh naik. Elaun pun naik. 8k sebulan tolak 10% ada baki lg 7200.

Anonymous said...

Oklah tuu blh tlg rakyat, xpuashati msk calon pru15 n payah bak neroyan sgt

Anonymous said...

DO YOU NEED AN XMAS LOAN OR BUSINESS LOAN? CONTACT US URGENTLY AND GET YOUR LOAN WITHIN 24 HOURS, ONLY SERIOUS PEOPLE CONTACT US ON EMAIL: trustgolden247@gmail.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails