Sunday, May 05, 2019

Ini Bukti DAP Sokong Pengganas?

Israel is awesome, that’s why DAP evangelistas wanna build embassy -Helen Ang
Israel hebat, sebab itulah evangelistas DAP ingin membina kedutaan

2 Mei, 2019 pada 7:53 petang 4 komen
Setiap orang Kristian mengasihi Israel. Ia adalah Kerajaan Syurga.
Laman-laman Kristian yang paling suci tidak terletak di Amerika Syarikat atau Britain atau Eropah. Mereka semua di Israel. Itulah sebabnya Israel adalah Tanah Suci.

Israel sangat dikasihi oleh evangelicals

Senator DAP Nga Hock Cheh baru-baru ini (25 April) berkata di Dewan Negara:
"Saya hanya mengatakan bahawa sejak itu adalah cadangan untuk menubuhkan kedutaan di Palestin sama ada lebih baik jika kita juga boleh mempertimbangkan untuk mendirikan sebuah kedutaan di Israel supaya dalam hubungan luar, kita boleh cuba untuk menjalin perjanjian damai antara dua negeri dalam proses itu juga mendapat bantuan dari kepakaran Israel. Saya hanya meletakkan soalan. "
Nga sendiri adalah seorang Kristian yang berdarah Alkitab, menurut penganalisis politik Dr Kamarul Yusoff - lihat catatan Facebooknya pada 30 April yang bertajuk 'Apabila seorang senator DAP mengajar di Dewan Negara'.
Dr Kamarul memerhatikan bahawa Nga (dikaitkan dengan panglima perang evangelical Ngeh) memetik ayat-ayat Alkitab beberapa kali dalam ucapan senatnya. Justeru, semangat ramai DAP Christian YBs untuk kedutaan Malaysia di Israel adalah paling mudah difahami.

Kenapa kesatria Kristian memberikan kehidupan mereka untuk menawan Tanah Suci

Mari kita mulakan dengan perayaan Paskah.

Yesus dipaku ke salib, suatu peristiwa yang disebut Penyaliban. Orang Kristian hari ini memakai salib di leher mereka. Salib, di mana Yesus mati, ditegakkan di atas bukit bernama Calvary. Ia terletak di Baitulmuqaddis.
Beberapa jam sebelum penyalibannya, Yesus berdoa kepada Bapa di Taman Getsemani. Gethsemane berada di dasar cerun di Bukit Zaitun. Gereja All Nations kini berada di sini.
Ibu Kaisar Constantine membina Gereja Holy Sepulchre di tapak tradisional penyaliban Yesus - sila ingat, orang-orang ... di Israel!

Bandar Constantinople - hari ini Istanbul - adalah ibu kota Byzantine atau Empayar Rom Timur sebelum penaklukan Uthmaniyyah. Bersama dengan Constantinople, kota-kota Byzantium di Alexandria (di Mesir) dan Antioch (di Turki) adalah pusat utama kekristenan awal, seperti Roma di Empayar Rom Barat.
Gereja Makam Suci dibina semula oleh Tentara Salib ketika mereka menakluki Yerusalem dari umat Islam.
Kesatria Kristian ini menubuhkan Negara-Negara Salib Salju mereka di Timur Tengah antara tahun 1102 dan 1291 CE, berpusat di sekitar Kerajaan Yerusalem.

EASTER Sunday: Setelah Yesus mati, dia dikebumikan di dalam makam yang masih dipelihara di dalam gereja bersejarah yang disebutkan di atas. 'Sepulcher' pada umumnya bermaksud tempat makam atau pengebumian. Dalam penggunaan Alkitab, kubur merujuk kepada gua di mana Yesus dikebumikan.
Struktur yang dinamakan aedicule memelihara lokasi kubur Yesus.
Kebangkitan adalah ketika Kristus dibangkitkan dari kematian. Keajaiban ini berlaku di Yerusalem, I-S-R-A-E-L.

Menurut kitab suci, Yesus naik ke syurga di sekitar Bethany, sebuah desa di bawah cerun Gunung Zaitun. Jemaat Peningkatan Kudus ada di sini dan "mengandungi apa yang secara tradisinya adalah jejak terakhir Yesus di bumi" di Yerusalem ... yang ada di I-S-R-A-E-L, jangan lupa.
Kenaikan dalam Kekristianan adalah "bangkit dari Yesus ke syurga pada hari ke-40 selepas Kebangkitannya" dari lokasi fizikal Yerusalem. Di Israel!


Yesus dari Nazaret dan hubungan Alkitab lain Israel

Anda tidak boleh mendapatkan tanah yang lebih suci daripada Israel untuk orang Kristian.
Baitulmuqaddis adalah destinasi ziarah mereka di mana ada gereja untuk mana-mana orang Kristian apa pun denominasinya. Atau dengan kata lain, gereja-gereja yang paling penting - sama ada Ortodoks Yunani, Byzantium, Katolik, Ortodoks Rusia atau gereja-gereja kuno yang dibina dan dibina semula sepanjang zaman - semuanya di sini.
Dan apa sahaja nama tempat anda belajar dari Alkitab, mereka semua ada di sini juga di Israel.
Yesus dikaitkan 17 kali dengan Nazareth dalam Perjanjian Baru. Kami katakan "Yesus dari Nazareth" kerana di mana dia dibesarkan. Nazareth kemudian menjadi sebuah kampung kecil di kaki bukit Galilea; hari ini ia telah berkembang menjadi sebuah bandar di utara Israel.
Basilika indah Annunciation berada di sini di Nazareth. The 'Annunciation' adalah ketika malaikat Gabriel memberitahu Perawan Maria bahwa ia akan hamil. Menjadi ibu kepada bayi Yesus dipanggil Immaculate Conception.
Kedatangan Kedua Chris

1 comment:

Anonymous said...

Helen ang sokong palestin. Tiada salahkan. Sokong israel yg sentiasa membunuh macam mana pulak. Di mana warasnya sokong pembunuh wanita dan kanak2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails