Tuesday, February 05, 2019

‘profit transition?' Penyamun Atas Penyamun..


Mahathir tidak pernah mencuri duit sepanjang 2 kali menjadi PM?

Alih wang rakyat kepada kroni dengan mencipta projek dan “mark up” kos tidak dikira mencuri.

Itu namanya ‘profit transition?

Serah IPP kepada kroni untuk kroni sedut melalui TNB juga tidak di takrif mencuri ia alihan dana cara servis.

Pura-pura rugi dan ‘bailout’ juga tidak di takrif mencuri. Itu ‘bailout’.

Suruh kroni beli tanah dulu dan kemudian suruh pihak kerajaan beli tanah tersebut dari kroni dengan harga tinggi berganda ganda juga bukan mencuri, itu namanya ‘creative business’Suruh kerajaan negeri kroni beli syarikat air yang di mahalkan berganda ganda juga bukan takrif mencuri atau alih wang rakyat kepada syarikat, itu namanya ‘business oportunity’

Jadi betul lah dia kata dia tidak pernah mencuri.

PM lain je yang mencuri.Rujukan:


1. Empat Projek Pengangkutan Awam Utama Kroni Mahathir Bankrap Dan Terpaksa Di ‘Bail-Out’ Oleh Kerajaan
https://pakdin.my/empat-projek-pengangkutan-awam-utama-kroni-mahathir-bankrap-dan-terpaksa-di-bail-out-oleh-kerajaan/
2. IPP YTL – Beban masalah legasi Mahathir yang perlu ditanggung oleh kerajaan sekarang
https://pakdin.my/ipp-ytl-beban-masalah-legasi-mahathir-yang-perlu-ditanggung-oleh-kerajaan-sekarang/
3. Mahathir menipu mengenai kekayaan keluarga beliau!
https://pakdin.my/mahathir-menipu-mengenai-kekayaan-keluarga-beliau/
4.Krisis air Selangor
https://pakdin.my/?s=Krisis+air+selangor
5. Kekayaan keluarga Mahathir
https://pakdin.my/?s=Keluarga+mahathir


Portal Pakdin.my

Video: P. Ramlee Penyamun MTV


Presiden PAS Ucap Gong Xi Fa Cai.
KL:Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina kepada kaum Tionghua dan semua yang menyambutnya.
“Bersama kita membina Malaysia yang lebih sejahtera,” ujar beliau yang juga Ahli Parlimen Marang menerusi laman sosial Facebook. –HARAKAHDAILY 4/2/2019


10 comments:

Anonymous said...


Apa2 pun urusan transaksi melibatkan syarikat2 dan ada timbal-baliknya. Tetapi yang nak cakap sikit adalah dua jenis orang: 1. Kepala negarawan masukkan duit secara terus dalam akaun peribadi tanpa rasa bersalah dan malu apabila kuasa di tangan. 2. Kepala agamawan tanpa segan silu menerima duit kleptokrat dalam jumlah yang besar dan terlopong2 mengangguk mendengar penerangan 1MDB.

Anonymous said...

Banyak pahala engkau

Anonymous said...

mencuri tetap mencuri walau apa helahnya
jaman pm4 banyak kes kerugian
tanpa ada ynag di dakwa

matde nasib baik amno tak kalah pru 1999 2004 2008 2013
2018 bila nampak amno nak kalah join pakatan
pakatan haprak

dulu cakap bila ada kuasa nak bongkar kes toya
lani dah ada kuasa buat tak kisah saja
cakap bnayak tipu jugak

Nor Efendy Sahlan said...

Setuju Bro!

Anonymous said...

4.17pm

Timbal balik kepala hotak kau! Itu penyamunan berbillion la ngok. Rompakan tersembunyi paling mudah ialah 'bailout'. Aku pun ada 2 point nak bagi kat otak lembu macam kau ni:

1. Siasatan yang dibuat, memang benar 2.6 billion tu drpd kerajaan saudi. Drpd kementerian kewangan saudi saudi sendiri docs diperolehi. Sebab tu tiba2 mahathir announce kemungkinan najib tak boleh didakwa. Then later they came out with other idea - AMLA. Stupid

2. Selagi najib tak dapat disabit kesalahan 1mdb, memang amat jauh la nak sabitkan Pas terima 90 juta. Tau tak berapa jauh tersasar sesuatu formula dalam sains jika assumption dibuat base on other assumption jika 1st assumption tu silap walaupun hanya sedikit. Faham tak? Kalau bodoh takpe tak payah fikir, sebab otak orang macam kau tak diperlukan pun oleh Melayu untuk difahami. Kau pegi jelah teruskan misi meneguk air kencing dapig tu.

KERAJAAN BUMIPUTRA
PENYATUAN UMMAH
TANAH MELAYU

Anonymous said...

4.17pm

Timbal balik kepala hotak kau! Itu penyamunan berbillion la ngok. Rompakan tersembunyi paling mudah ialah 'bailout'. Aku pun ada 2 point nak bagi kat otak lembu macam kau ni:

1. Siasatan yang dibuat, memang benar 2.6 billion tu drpd kerajaan saudi. Drpd kementerian kewangan saudi saudi sendiri docs diperolehi. Sebab tu tiba2 mahathir announce kemungkinan najib tak boleh didakwa. Then later they came out with other idea - AMLA. Stupid

2. Selagi najib tak dapat disabit kesalahan 1mdb, memang amat jauh la nak sabitkan Pas terima 90 juta. Tau tak berapa jauh tersasar sesuatu formula dalam sains jika assumption dibuat base on other assumption jika 1st assumption tu silap walaupun hanya sedikit. Faham tak? Kalau bodoh takpe tak payah fikir, sebab otak orang macam kau tak diperlukan pun oleh Melayu untuk difahami. Kau pegi jelah teruskan misi meneguk air kencing dapig tu.

KERAJAAN BUMIPUTRA
PENYATUAN UMMAH
TANAH MELAYU

Anonymous said...

5.00 pm
Apa guna tipu manusia atas nama Bumiputra? Penyatuan Ummah konon!
Dlam keadaan sistem kuffar sekarang nak berselindung atas perkataan
`formula dalam sains jik assumption...` Engko ni sebenarnya pandai2
manusia bumiputra berani tipu bumiputra saja. Jadilah manusia yang
berguna sikit bukan barua si Penyangak dan dpt duit haram dari 1MDB

Anonymous said...

Ko tu 5.11 yang jadi manusia tak berguna langsung kat Tanah Melayu. Pegi berambus balik la ke China. Menumpang kat Tanah Melayu, merosakkan perpaduan, menyangak hasil bumi Tanah Melayu lepas tu nak jadi tuan kat sini.

Anonymous said...

Barua peminum air kencing dapig. Habis hancing satu Tanah Melayu

Anonymous said...

Ramai non muslim guna nama muslim dlm produk mereka. Lepas banyak pulak yg kaitan babi dlm produk tu. Kaki kencing mereka kat Islam. Mcm tu pun nak hormat non muslim lg ke?

Madey masa pm ke4 udah masuk zaman kejatuhan prestasinya. Logiknya udah jatuh, makin jatuh lg lah prestasinya. Tp cina cerdik, guna madey jadi kuda mereka. Yg melayu ph simpati pada mahathir, sokong kaki penyangak ni. Dia ni dulu guru kepada najib. Najib songlap, sebab gurunya kaki songlap. Cara berbeza,tp objektif sama, malah sekarang lg teruk sebab berkait dgn islam, melayu dan tanah air.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails