Monday, January 07, 2019

Eric Liew Tuduh B/Agung 'Sibuk Berzina', Polis Tindak Segera!BANGI, 1 Jamadilawal 1440H, Isnin – Pergerakan Pemuda UMNO mendesak polis mengambil tindakan segera terhadap pemilik akaun Facebook – Eric Liew – kerana secara jelas menghina Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V, berhubung peletakan jawatan baginda sebagai Yang di-Pertuan Agong.
Ketua Pemuda UMNO, Datuk Asyraf Wajdi Dusuki berkata, lelaki terbabit secara jelas menghina Sultan Muhammad V dalam ruangan komen di Facebook dengan mengaitkan peletakan jawatan baginda kerana sibuk ‘berzina’.
“Ini suatu penghinaan dan fitnah jahat yang melampau terhadap Yang di-Pertuan Agong dan Sultan. Kalau di negara lain termasuk negara jiran Thailand, orang seperti ini sudah lama menerima tindakan undang-undang yang keras.
“Pergerakan Pemuda UMNO mendesak agar pihak Polis Diraja Malaysia segera bertindak kepada pemilik akaun Facebook yang bernama Eric Liew,” katanya dalam kenyataan di Facebook beliau hari ini.
Asyraf turut memuat naik gambar dan komen oleh Eric Liew dalam Facebook beliau.
Dia didapati menulis “Too busy fornicating with his new bride” dalam ruang komen berita ChannelNewsAsia.com
Sehubungan itu, Asyraf meminta rakyat Malaysia membuat laporan polis terhadap lelaki terbabit, selain menularkan isu itu di media sosial supaya pihak berkuasa mengambil tindakan segera.
Sementara itu, netizen media sosial terus mengutuk perbuatan lelaki terbabit yang disifatkan amat menghina kerana menuduh Sultan Muhammad V ‘berzina’.
Haghea Sofphea ketika mengulas mengenai isu itu berkata:
“Saya perasan lately ni bangsa2 cina ni semakin biadap. Di hadapan kita sangat bermuka2. Manis berbicara. Di belakang kita. Dengan bangsa dia. Ckap cina kutuk kita. Dlm pejabat saya pun bole nampak dia punya racist. Semua jawatan manager cina pegang. Padahal kelulusan SPM je. Yang melayu ada degree jadi kuli je dlm ofis.”
Mohd Rosli pula menulis:
“Mana pahlawan2 melayu…jgn hebat sesama bangsa tetapi layu dgn bangsa bangsat ni…kalau di Indonesia dah lupus dah bangsat ni…tu yg aku cukup hormat bangsa islam indonesia…”
Daisy Skye pula berkata:
“Mohon PEMUDA UMNO hantar bantahan bertulis kepada Cisco ASEAN & CISCO US. Kta tak boleh berharap kepada CISCO Malaysia semata-mata kerana CISCO Malaysia dimonopoli bangsa mereka juga.”
Siti Shamsiah berkata:
“entah lah..nak report polis pon nampak kebaculan polis nak hadap kes2 hina YDPA. dari dulu lagi dan tambah teruk zaman PH ni.kes adib yang terang2 tu pon menteri nak hide inikan pula komen di fb.”
Ja’afar Zuriani:
“Dah melampau sgt ni,Kita orng melayu diam2x .bangsa ini tk hbis2x dgn agenda diorng menaikkan kemarahan bangsa melayu.PIHAK KUASA tolong AMBIL TINDAKKAN sarang tebuan jgn dijolok.padah dibuat nya nanti.”

Komentar Facebook

Lihat sebelum ini..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails