Tuesday, January 08, 2019

Betul Kartun Ini, Semua Dari DAP Seperti Kata PM.


Semuanya ini datang dari DAP - Tun M
Hasil carian imej untuk Mahathir kayuh beca
KUALA TERENGGANU: Kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang terhasil daripada gabungan PKR, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan Parti Amanah Negara (PAN) ditentukan oleh DAP.
Pengerusi Pakatan Harapan, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, DAP amat penting dalam kerajaan PH termasuk kedudukannya sebagai Perdana Menteri Malaysia.
Kata beliau, meskipun sebelum ini DAP dianggap musuh politiknya tetapi keadaan itu telah berubah menjadi rakan sekutu kuat dalam Pakatan Harapan.
“Saya tahu ada pendapat mengatakan DAP itu parti musuh, tetapi saya nak bagi tahu bahawa yang tentukan saya akan jadi Pengerusi Pakatan Harapan dan bakal Perdana Menteri jikalau menang dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 lalu, adalah DAP.

“Mereka (DAP) yang tentukan siapa pemimpin, siapa yang akan pegang jawatan tertentu selepas berjaya ambil alih kerajaan. Semuanya ini datang dari DAP. Jadi, kalau orang kata musuh, kenapa pilih saya?

“Mereka juga sedar, kerosakan yang dilakukan pemimpin kerajaan terdahulu perlu disingkirkan dan sebab itulah kita (PH) menang dalam PRU14,” jelasnya.
Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan pejabat PPBM Negeri Terengganu di Ladang Tok Pelam, di sini, semalam. – HARAKAHDAILY 8/1/2019

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Betul kartun ini, entah siapa yang menciptanya, diangkat dari Google, seperti kata PM Malaysia, semuanya  dari DAP.  
"Kerajaan PH yang terhasil daripada gabungan PKR, Parti PPBM dan PAN ditentukan oleh DAP".

Jangan marah pengomen-pengomen songsang dalam blog ini, balaci-balaci DAP atau 'kacang merah L/Guan Eng'... kerana hal ini sesuai dengan kehendak DAP meng'agung'kan kaum Cina di Malaysia ini. Tun M hanya tukang kayuh beca saja?
Maaf Tun, acah acah aje..

Video: Hibur hibur sikit..
Inilah wanita Melayu zaman Komunis

2 comments:

Anonymous said...

Good video tuan. Dulu wanita angkat senjata lawan komunis. Tapi wanita arini terbalik angkat jari pi pilih komunis jadi pemimpin

Anonymous said...

Mahathir kini ditunggang kenchang oleh dap bagai kuda tua tiada daya, lepas ni mereka nak hantar kehaven untuk bermain mahjong dengan LKY...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails