Friday, March 23, 2018

Malam Ini, Seorang Guru Pondok K'tan Kembali Sertai PAS..


PH di Kelantan khususnya PAN terus menerima tamparan apabila malam tadi, seorang ulama yang disanjungi oleh puak2 PAN iaitu Baba Zul kembali menyertai PAS secara rasmi...

Beliau telah menyerahkan borang permohonan keahlian kepada Tuan Guru Timbalan Presiden dalam majlis ceramah Bangkit Pertahan Kelantan di Bachok pada malam ini...

Baba Zul atau Tuan Guru Haji Zulkarnain Harun memang amat dikenali di Kelantan sebagai seorang guru pondok yang disegani....ole
h kerana sebelum ini banyak maklumat yang disampaikan kepada beliau adalah maklumat yang salah menyebabkan beliau mengambil keputusan menyokong HUSAM dan PAN...

Tapi dengan izin Allah, berkat doa ahli-ahli dan penyokong PAS...beliau akhirnya dapat melihat sendiri dan menilai sendiri manakah intan dan manakah kaca...justeru ini menunjukkan bahawa pan sudah mula mereput hasil fitnah dan adu domba yang depa jaja selama ini...

Insya Allah fenomena ini akan bertiup ke seluruh negara dan tidak mustahil ramai lagi yang akan kembali memperkuatkan PAS bagi menghadapi musuh utama perjuangan PAS iaitu umno be end serta pakatan haprak yang masih belum putus-putus menyerang PAS dari segenap sudut...

Tahniah kepada seluruh ahli dan penyokong PAS khususnya di Bachok dan seluruh negara amnya...

alfaqir ilallah ppk5 Rejab 1439H

Benarkah Kajian Ini?
Hasil carian imej untuk kajian keputusan PRU14

3 comments:

Anonymous said...

PAKATAN PIMPINAN DAP SEDANG MENUJU KEHANCURAN?

(1) Sebilangan pemimpin-pemimpin dan ahli DAP peringkat negeri telah keluar dari DAP seolah-olah DAP sedang mengalami krisis kepercayaan.

(2) Sebilangan pemimpin dan ahli Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) telah keluar dari PPBM. Dalam kejadian terbaru pula, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) bahagian Kota Bharu lumpuh selepas 34 pemimpin dan anggotanya menyertai PAS.

(3) Sebilangan pemimpin dan ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) telah keluar dari parti PKR. Contoh: Seramai 250 anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Klang telah bertindak keluar parti kerana mendakwa kecewa dan hilang keyakinan terhadap kepimpinan parti itu dalam menjaga anggota akar umbi terutamanya golongan muda.

Usulan itu, mereka menyerahkan borang permohonan menyertai UMNO kepada Ketua Bahagian Klang Datuk Nasarruddin M. Zin pada satu majlis di Kampung Pendamar di sini.

(4) Parti PAN telah diberi bilangan kerusi yang paling sedikit dalam PRU 14 setakat ini. Adakah ini menunjukkan pucuk pimpinan PH tidak yakin dengan kemampuan PAN dalam PRU14?

Baba Zul atau Tuan Guru Haji Zulkarnain Harun memang amat dikenali di Kelantan yang menyokong HUSAM dan PAN telah kembali semula ke pangkuan parti Islam PAS.

(5) PH didakwa mengalami krisis dalaman yang serious kerana masalah agihan kerusi, jawatan dll.

(6) Kajian terbaru menunjukkan kaum Melayu Islam cenderung untuk mengundi parti Islam PAS pimpinan ulama Islam dalam PRU 14.

KESIMPULAN

Marilah kita semua umat Islam menyokong dan mengundi parti Islam PAS pimpinan ulama Islam dalam PRU 14 untuk membela agama Islam dan hak umat Islam yang sedang diancam oleh puak munafik dan puak kafir harbi.

Anonymous said...


Kita merasa kasihan melihat barua-barua dedak cap roket memaki hamun dan menyumpah seranah perjuangan Islam yang dibawa oleh parti Islam PAS pimpinan ulama Islam.

Ini adalah bukti jelas bahawa barua dan pemimpin pakatan pimpinan puak evangelis roket sedang berputus asa kerana kekalahan pakatan menjadi semakin jelas apabila PRU14 semakin hampir.

Kepada semua barua dan pemimpin dedak roket, kamu mempunyai dua pilihan iaitu sama ada menyertai perjuangan Islam atau terus bersekongkol dengan musuh Islam menentang ajaran Islam dan menafikan hak umat Islam.

Jika kamu memilih perjuangan Islam kerana Allah, balasan syurga yang penuh dengan kebahagiaan untuk kamu.

Jika kamu memilih untuk menentang Islam dan menyokong kebatilan, maka kekallah kamu dalam neraka bersama dengan Iblis, syaitan, Firaun dll.

Anonymous said...


Doa Ustaz Dusuki Bakal Runtuhkan Pakatan Harapan

AIDCNews -22/03/18 –Penggantungan tauliah mengajar dan berceramah terhadap ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani bukan melemahkan PAS, malah meniup gelombang sebaliknya, bakal meruntuhkan Pakatan Harapan (PH) di Selangor.

Menurut penyokong akar umbi PAS, Mohd Ibnu Noor, sebaik sahaja tauliah ustaz Dusuki ditarik oleh Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), disebabkan isu doa “meleburkan pakatan yang jahat”, ia telah merebak secara meluas di kalangan pengundi Melayu-Islam.

https://aidcnews.wordpress.com/2018/03/22/doa-ustaz-dusuki-bakal-runtuhkan-pakatan-harapan/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails