Wednesday, April 08, 2015

'Najib Perlu Jawab Dr M -BNBBC' Pun Tekan PM Letak Jawatan? (11)

Najib perlu jawab segera kritikan Dr Mahathir - BNBBC

BNBBC: Najib perlu jawab segera kritikan Dr Mahathir.


LIHAT pendedahan ini, Perdana Menteri Najib Perlu Letak Jawatan?   

Siri 2: PM Najib Perlu Letak Jawatan -Dr Mahthir...
Siri 3: 6 Tahun Najib PM. Letak Jawatan: Kes Altantuya...
Siri 4: Gempar! Bongkar PM Letak Jawatan 'Pembunuh Ke...  
Siri 5: Jasa, Benteng Pertahan Najib Akan Serang Balas Pel...  
Siri 6: Najib Lebih Teruk Dari Pak Lah, Siapa Gantinya?
Siri 7: PM Letak Jawatan: Khairy Berpihak Kepada Tun M? 
Siri 8: Ini Senjata, Paksa Najib Turun Dari PM? 
Siri 9: Apabila Rafidah Aziz Pula Serang Najib... 
Siri 10:
Rosmah Dikaitkan Dengan Penolakan Najib Sebagai PM...
 
Siri 11:

'Najib Perlu Jawab Dr Mahathir  -BNBBC' Pun Tekan PM Letak Jawatan?  

PENGERUSI Kelab Penyokong Barisan Nasional (BNBBC) Tan Sri Shahrir Samad, pun seolah-olah mendesak Perdana Menteri Datuk Seri Najib letak jawatan juga ke..?

Ini berikutan dengan kenyataan beliau bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak wajar menjawab segala kritikan yang dikeluarkan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad terhadap pentadbirannya dengan kadar segera.

Pengerusi BNBBC Tan Sri Shahrir Samad berkata walaupun kurang bersetuju dengan kritikan terbuka Dr Mahathir itu, namun kelab itu berpandangan sudah sampai masa untuk Najib memberikan jawapan.

"Kami ada berbincang (dengan Najib), mana yang boleh kami jawab seperti isu jet, 1MDB dan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), tetapi kami juga nasihat tentunya sampai masanya Najib kena berikan jawapannya," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen, semalam..

Kata Shahrir, ini kerana kritikan Dr Mahathir yang merupakan perdana menteri paling lama berkhidmat itu bukan hanya berkisar kepada soal pentadbiran malah turut bersifat peribadi.

Baru-baru ini, Dr Mahathir melalui laman blog chedet.cc telah mengkritik Najib secara terbuka serta keras apabila menyatakan bahawa UMNO dan Barisan Nasional (BN) akan tewas pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) sekiranya Najib masih menerajui UMNO dan pentadbiran kerajaan Malaysia.

"Isu ini kadang-kadang kita tidak boleh buat tidak tahu dan saya percaya Najib akan beri jawapan kepada tuduhan ini," kata anggota Parlimen Johor Bahru itu.

Walaupun Shahrir menegaskan BNBBC akan terus berdiri teguh dan menyatakan sokongan penuh terhadap kepimpinan Najib.. "Sebagai anggota Parlimen, kami bukan golongan 'buta-buta' menyokong, kami berdiri bersama dengan perdana menteri."

Katanya seperti dilaporkan oleh Astro Awani. (IH)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails