Saturday, July 14, 2012

Gelek Melayu, Maju Ke Zaman Arab Jahiliah Purba..

LIGAT...Putri mempersembahkan tariannya.
LIGAT...Putri mempersembahkan tariannya.

KUALA LUMPUR: “Saya tidak malu melakukan aksi gelek kerana pendapatan yang saya terima cukup lumayan,” kata penari gelek berbangsa Melayu yang bekerja di sebuah restoran Arab di ibu kota.

Pekerjaan sebagai penari gelek yang sebelum ini asing bagi masyarakat Melayu dan hanya boleh ditonton di kaca televisyen dan di negara Asia Barat, kini menjadi punca pendapatan lumayan bagi segelintir penduduk di Malaysia. Difahamkan kemunculan penari gelek Melayu berikutan peningkatan pelancong dari Timur Tengah yang mengunjungi Malaysia sama ada untuk melancong atau urusan perniagaan.

Putri (bukan nama sebenar) berkata, dia seronok melakukan pekerjaan sebagai penari gelek untuk menghiburkan pengunjung yang majoriti terdiri daripada masyarakat Timur Tengah. Malah, dia tidak kisah tubuhnya dijamah mata lelaki yang asyik memandang lenggok pinggul dan dada separuh bogelnya.

Komen Weblog Ibnu Hasyim:  Ertinya tidak ada usaha-usaha kerajaan Malaysia pimpinan UMNO untuk menyekat penglibatan wanita-wanuta Melayu yang konnnya 'terus maju', mengembalikan dan memundurkan masyarakat, ke zaman jahiliah Arab purba..

1 comment:

akupun said...

salam pak hasyim, tapi gelek ni nmpk lebih "bermoral" dari ini yg dianggap halal..:
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2004/10/3/sports/9038368&sec=sports

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails