Wednesday, October 12, 2011

Anak Menteri Ke Sekolah Kerajaan? IH Sokong Wardina

HALAMAN HIBURAN


KL 12 Okt 11: SIASAHKINI melaporkan, "Semuanya bermula apabila Wardina (gambar) telah mengulang kenyataan yang dibuat oleh salah seorang peminatnya di laman Twitter berkenaan isu Yuran PIBG yang dikatakan agak mahal. Namun kenyataan yang di "retweet" oleh Wardina telah mendapat respon negatif dari kebanyakan pelayar Twitter termasuklah Ahli Parlimen Rembau, Saudara Khairy Jamaluddin.


Artis yang menjadi pengacara Malaysia Hari Ini di TV3 tersebut juga dilihat telah mempersoalkan sama ada anak-anak Menteri didalam negara bersekolah di sekolah kerajaan. Kenyataannya itu segera dibidas oleh anak perempuan Timbalan Perdana Menteri, Najwa Muhyidin yang menyatakan beliau serta adik beradiknya semua bersekolah di sekolah kerajaan.

Ini menyebabkan Wardina bertanyakan sokongan peminatnya dan segera menyeru supaya semua anak Menteri wajib masuk ke sekolah kerajaan dan Universiti tempatan.

Kenyataan artis ini juga telah menjadi bahan utama blog-blog penyokong kerajaan untuk mengkritiknya. Blog empayar-pemuda.blogspot.com menyifatkan tindakan Wardina itu adalah signal untuk artis berkenaan bertanding di pilihanraya umum yang akan datang. Beliau turut mempersoalkan tindakan Wardina yang sering mengeluarkan kenyataan yang sering menghentam kerajaan.

Manakala blog yuseriyusoff.blogspot.com pula menyindir Wardina dan menasihatkan personaliti berkenaan supaya cermin diri sendiri dahulu sebelum membuat kenyataan yang bersifat provokasi terhadap pihak-pihak kerajaan. Penulis tersebut juga mengingatkan Wardina agar berhati-hati sebelum membuat sebarang kenyataan.

Sebelum ini, Wardina juga pernah dikritik hebat didalam blog-blog politik apabila gambarnya didalam satu program ceramah Pakatan Rakyat tersebar di internet. Akibatnya, artis tersebut terpaksa "bercuti" selama hampir 2 minggu dari ke udara di rangkaian televisyen tempatan."

Weblog Ibnu Hasyim sokong Wardina. Persetankan mereka! (IH)

Lihat video sebelum ini..

Minda Ibnuhasyim- Politik Bajet

3 comments:

batu pelangi said...

Anak menteri nak sekolah kerajaan??Jatuhlah 'standard' makbapak dia orang.Mana mak Datin nak
sorok muka kalau Datin yang lain tahu
anak dia sekolah kerajaan.Tuiiih!

Anonymous said...

Hellooooooooo..... I'm a Johanian,my brother is Victorian and my sis was from CBN .... and just so u know that I have a lot and lots of friends are SOMEBODY's child known as anak menteri....the best thing...we didn't think we should tell the world..that we befriend with 'anak menteri' ....they are just human like us...they never wish to be born as 'anak menteri' but its fated....then..whats your problem Wardina...I don't see ant problem with that...sorry...you sound so silly lilly to me....LOL

Anonymous said...

Wardina so true!!!! I sokong you. Sorry? Anak menteri xmnunjuk, but umbongok menunjuk.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails