Saturday, May 07, 2011

Trend Lelong Dara Kini Menjadi-jadi..


LAMAN web Yantra mempamerkan lelongan dara milik pelajar berusia 21 tahun yang hanya mahu dikenali sebagai Noelle. Bawah Natalie Dylan AS.

KL 7 Mei 11: Trend 'lelong dara' kini menjadi-jadi di dunia. Hari ini dari Amsterdam, Belanda, Agensi melaporkan, seorang pelajar berusia 21 tahun dari Belgium yang hanya mahu dikenali sebagai Noelle menjual daranya pada harga 50,000 euro (RM218,062) dalam satu lelongan di internet, lapor sebuah akhbar semalam.

Selepas dua bulan membuat lelongan, dia menerima tawaran daripada seorang pembeli misteri yang bersetuju untuk membeli dara pada harga tersebut. Dia melelong daranya di laman gadis teman sosial, Yantra yang beribu pejabat di sini.

Gadis itu tidak mahu namanya didedahkan kerana bimbang ibu bapanya akan mengetahui lelongan tersebut. Pembeli itu akan membawa dia membeli-belah dan makan malam di sebuah restoran yang menjadi pilihan gadis tersebut selain diberikan dokumen pengesahan dara daripada doktor.

Namun, syarat melakukan hubungan seks yang perlu dipatuhi ialah lelaki tersebut perlu memakai kondom. Pembeli itu juga dibenarkan memiliki laman gadis teman sosial tersebut hanya bagi tempoh 24 jam. Harga permulaan lelongan itu ialah 5,000 euro (RM21,806).

Sebelum itu, menurut beberapa sumber, seorang gadis Natalie Dylan, mahasiswa asal San Diego, California, Amerika Syarikat (AS) nekat melelong daranya demi mendapatkan wang untuk biaya kuliah. Setakat ini agaknya gadis 22 tahun ini masih belum memilih pemenangnya. Lelong disiarkan pertama kali melalui sebuah radio di AS September lepas, nilai tawaran pun mulai bermunculan. Natalie pernah mendapatkan harga 243,000 dolar AS. (kira-kira RM850,000), bahkan terus naik.

Ketika sudah 10,000 lelaki menawar dengan nilai tertinggi 3.7 juta dolar AS (kira-kira RM12.5J), Natalie masih menunggu tawaran lebih baik. Natalie sarjana bidang studi perempuan, mengejar gelar master tentang terapi keluarga. Menurutnya, inspirasi mencari duit semacam ini datang dari kakaknya, Avia, 23. Kakaknya, juga cantik memilih menjual diri selama tiga minggu untuk membiayai kuliahnya.

Untuk membuktikan masih ada dara, Natalie berani menjalani bermacam tes, termasuk tes bohong. ”Saya tahu, keinginan saya ini akan dikutuk ramai orang.. pedulikan." Sambungnya, "Saya sendiri masih tidak habis pikir dengan budaya di barat. Jaga dara pundi anggap aneh?" (IH)

Lihat sebelum ini...

Gadis Indon Jual Dara.. Lelong Lelong!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails