Tuesday, February 08, 2011

Misi Rakyat M'sia-Mesir. Isteri PM ni sudah lebe..


KL, 8 Feb 11: "Isteri PM ni sudah lebe.." Sungut seseorang. Adalah amat dikesali bila mana isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, Datin Seri Rosmah Mansor yang cuba mengambil kesempatan publisiti atas misi murni menyelamat rakyat Malaysia di Mesir baru-baru ini.

“Peranan beliau dalam misi ini nampaknya sudah melebihi tugasan seorang Menteri. Saya melihat keadaan ini jelas menunjukkan bahawa Rosmah sebenarnya mahukan pengiktirafan dalam kerja kuatnya di Oman, Bahrain dan kini di Mesir,” kata Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin (gambar) dalam kenyataan kepada Harakahdaily.

Maka, katanya adalah sesuai sekiranya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang juga selaku Pengerusi Barisan Nasional (BN) memberi peluang kepada Rosmah untuk bertanding di PRK Merlimau yang akan datang. Tambahnya, cabaran itu juga sesuai buat BN sebagai pujukan kepada hasrat Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil yang telah gagal meletakkan calon wanita pada PRK Tenang lalu.

Zuraida yang juga Ahli Parlimen Ampang melihat pemilihan Rosmah amat penting bagi menyelamatkan berjuta-juta wang rakyat Malaysia daripada terus dibazirkan dalam siri jelajah dunia dan pelbagai persidangan mengarut di bawah rancangan ‘Wanita Pertama’ Malaysia ini.

“Andai benar PM Najib mahu buktikan perubahan, saya mencabar beliau untuk menerima cabaran ini,” ujarnya.

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Setuju cadangan Zuraida supaya Rosmah bertanding di PRK Merlimau itu. UMNO, berilah peluang laluan untuk Rosmah jadi PM perempuan pertama Malaysia.. Sama-sama satu selimut mudah '..mut & menyelimut'kan..

Lihat kehebatan isteri PM ini..
E-Buku IH-29: Rosmah Mansur Bakal PM Wanita M'sia?

3 comments:

Anonymous said...

KESIANLAH PULAK AKU KAT ZURAIDAH NI.
NUAR BRAHIM TAK BERAPA NAK SAYANG DIA. ITU YANG MEROYAN TU.

IBNU HASYIM, HANG PI LAH TRY TENGOK. PADAN NGAN HANG OO..

Anonymous said...

ZURAIDAH YG MEROYAN KE MAK LU YG MEROYAN COZ DAHAGAKAN BELAIAN LELAKI?
KAH!KAH!KAH!

BANGLA PUN X SELERA DGN MAK LU
KAH!KAH!KAH!

reduscoft said...

Anonymous-anonymous yang kurang adab ....penjilat-penjilat jubor UMNO

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails