Sunday, May 08, 2022

Kartel Mafia panik cemas gelabah, rakyat ingin terbongkar!

 

Komen Rakyat dalam blog ini..

5 comments:

Anonymous said...

Kartel Mafia Panik Cemas Gelabah Mencipan..!!
Majlis Peguam juga mengatakan bahawa siasatan itu tidak mengikut perlembagaan.

Rakyat mungkin bertanya celah mana peruntukan itu tidak ikut perlembagaan..!?
Bekas Hakim Negara Tun Hamid mempersoalkan mana peruntukan manakah ia tidak berperlembagaan?

Kenapa PH dan Mahathir sangat panik mencipan apabila Hakim Nazlan disiasat?
Teringat lafaz Sumpah Laknat Bossku..
Adakah ianya akan membongkar salahlaku percaturan dan penganiayaan yang PH dan Mahathir reka terhadap Najib?

Bekas Hakim Negara ke 12 juga mahu kita ambil perhatian bahawa dakwaan Raja Petra itu bukanlah dakwaan umum terhadap Badan Kehakiman. Ia adalah dakwaan terhadap hakim tertentu. Kenapa Majlis Peguam harus melompat membelanya?

Bekas Ketua Hakim Negara ke 12, Tun Abdul Hamid Mohamad tampil menegaskan bahawa kebebasan Badan Kehakiman tidak termasuk kebebasan untuk melakukan jenayah dan daripada disiasat mengenainya.

SPRM dan Polis hanya mempunyai kuasa untuk menyiasat kesalahan jenayah di bawah bidang kuasa masing-masing dan bukan perkara yang disebut dalam Perkara 125.

Memandangkan mereka benar-benar mahu Hakim Nazlan tidak disiasat atas kesalahan jenayah maka rakyat perlu bangkit mendesak agar Hakim Nazlan disiasat sehingga ke lubang cacing.

Sekiranya Nazlan tuduhan benar maka bukan sahaja dia akan disingkirkan daripada jawatan dan tempoh perkhidmatannya dipendekkan, tetapi dia juga akan dipenjarakan. Jadi ini adalah lebih serius daripada salah laku disiplin atau etika.

Kartel Mafia yang berkomplot dengan beliau dibawa ke muka pengadilan dan dikenakan hukuman paling berat kerana campurtangan dalam sistem kehakiman negara (hampir 22 tahun lama nya) dalam usaha menganiaya Datuk Seri Najib dengan rekaan dakwaan yang berniat jahat.

Rakyat sudah sangat sangat menyampah dam meluat dengan kartel Mafia yang 22 tahun menguasai negara ini..!?

Anonymous said...

Atok yang jadi penyebab berlaku perpecahan orang melayu. Atok nak boboi ganti atok. Tapi rakyat tak mahu atok dan tak mahu boboi. Jika boboi ganti atok, lagi banyak khazanah masuk ke generasi atok. Baik tak payah.

Kalau kris kaki rasuah, liberal perosak aqidah, kuali mazhab syiah, maka atok bertuhankan khazanah nuqud. Konsiparasinya atok tahap mega. Semua jurusan atok selinap. Atok cucuk sana, atok cucuk sini.

MCA dan Legasi komunis nampak macam dalam khemah berbeza, tapi bila pasal maria chin, mereka punya komunikasi yang sama. Ini sangat merbahaya buat orang melayu dan agama Islam.

1 comment:

Anonymous said...

Dengan pendedahan2 yang dibuat didalam blog Malaysia 2day berkenaan cecacatan perjalanan kes SRC, adakah ini bermakna kes tersebut kini sudah menjadi TOSAI BASI??? tidak punyai NILAI?

Rakyat kurang mahir undang2, cuma tanya je, kah..kah..kah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails