Friday, August 27, 2021

DAP, X ada parti Melayu untung.. &siasat Zetty Aziz

Komen rakyat dari blog ini..

(i).Belum ada parti parti melayu/bumiputera, mendapat keuntungan politik bila bekerjasama dengan Parti DAP..!!

(ii).Siasat Zetty Aziz samada dia bersekongkol dengan CEO 1MDB.


2 comments:

Anonymous said...

BELUM ada parti parti melayu/bumiputera, mendapat keuntungan politik bila bekerjasama dengan Parti DAP..!!

Nama Jho Low adalah lambang dan simbol kebodohan bangangan warlord Melayu.

Anwar hanya ada solid 88 undi sahaja di Parlimen. Nak tak nak Brader Mat Sabu Tokong kena lah tunjuk baik kerjasama dengan Perdana Menteri Ismail Sabri. Period

Pengerusinya Datuk Seri Anwar Ibrahim, buat masa ini PH di dominasi DAP PAN dan PKR sedia untuk berganding bahu.

Alasan mereka kerajaan terus wujudkan program-program bersifat pro-rakyat, serta polisi yang bersesuaian untuk membantu golongan miskin, serta mereka yang kehilangan pekerjaan.

Apa apa pun fakta dan buktinya belum ada lagi mana mana parti melayu/bumiputera, mendapat keuntungan politik bila mereka bekerjasama dengan DAP..!!

Apa yang berlaku, semakin berpecah lah kaum melayu/bumiputera, di lain pihak pula, bertambah kukuh lah kaum cina di bawah panji DAP.

Tanpa sokongan Dr Mahathir and Warisan di Parliment juga, Brader Anwar cuma ada solid 88 MPs majority kaum Cina undi di Parliment nanti.

Kalau Warisan and Dr Mahathir tarik sokongan pada Brader ini , his numbers will 88 MPs sahaja. No wonder Pejuang memilih jadi blok ke tiga.

Link bawah Kaum Cina mahu Anwar berundur dan beri laluan pada orang lain.

https://mykmu.net/2021/08/26/pengundi-kaum-cina-mahu-anwar-bersara/

“Anwar were solely belong to PH’s but in reality they had only 88 votes dominan by DAP. If they@PH working with other opposition parties, including Warisan or Pejuang braother still not enough to produce 105 votes only.

Kita beritahu (Perdana Menteri), kalau suasana kekal begini (aman), perbanyakkan program pro rakyat, kita tak akan persulitkan.

Siapa yang tengah sulit bila unconvincing formidable numbers sudah sah tidak ada majority sekarang ini.? Kena tak buat baik baik dengan PM Ismail Sabri nak cover malu dan ketulahan. Kalau tak lagi teruk Brader kena hantam dengan penyokong PKR sendiri, kaum Cina dan PH amnya.

Menjual idea penyatuan politik, menerusi agenda Keluarga Malaysia, belum tentu mungkin malah agenda ini berkemungkinan menghakis kedudukan politik melayu/bumiputera.

Pemimpin inj dijatuhkan kerana fitnah jijik hasad dengki yg kronik, nafsu dan kepentingan peribadi kroni dan adu domba 'hidden hand' bangsa DAP.

Contoh mudah Jho Low lesap tah ke mana sambil berjoli sakan tetapi pemimpin warlord Melayu ini berantakan sesama sendiri. Nama Jho Low dijaja guling guling atas jalanraya sebelum PRU 14 akhirnya kerajaan Islam BN runtuh.

Lepas 22 bulan berkuasa Jho Low lesap tidak dijumpai. Nik Faisal juga lesap Justo pun lesap depan hidung penguasa fitnah jijik yang zalim. Bangsa Jho Low tepuk tangan nonton kebodohan bangangan warlord2 Melayu ini.

Bukti bukti yg keluar di mahkamah sekarang ini bila saja dikaitkan nama Jho Low dalam kes 1 MDB menunjukkan betapa lemahnya pemimpin Melayu dipermainkan oleh seorang Jho Low dan kunco kunconya.

Pendek kata, sebarang kerjasama antara parti melayu/bumiputera dengan DAP hanya menjadi pendorong kepada melemahnya kaum Melayu.

Kepada rakyat negara ini, khususnya kaum melayu/bumiputera, apa kah kumpulan warlord dan pemimpin seperti ini perlu dikekalkan?

Jho Low adalah simbol betapa kronik nya tahap fitnah jijik hasad dengki orang Melayu dan permusuhan warlord2 Melayu.

Nama Jho Low lambang betapa mudahnya warlord2 Melayu dibodoh bangangkan sambil Jho Low tepuk tangan dan lesap tanpa dapat dikesan. Bangsa Jho Low bersorak sorak tengok kebodohan warlord2 Melayu ini.

Fakta dan buktinya BELUM ada satu pun parti parti melayu/bumiputera yang mendapat keuntungan politik bila mereka bekerjasama dengan bangsa Jho Low..!! Period

#kautepukdadatanyaselerakau.

Anonymous said...

Siasat Zetty samada dia bersekongkol dengan CEO 1MDB.

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) mendesak kerajaan untuk menyiasat kebenaran laporan berita dikeluarkan oleh sebuah media tempatan yang mengaitkan bekas Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Tan Sri Zeti Akhtar Aziz sekeluarga dengan Ahli Perniagaan, Low Taek Jho atau Jho Low.

Setiusaha Agung PERKASA, Syed Hasan Musa Ali berkata, laporan media ‘Zeti Aziz’s Family Received Millions From Jho Low’ mendakwa Zati membantu 2 syarikat yang mempunyai kaitan dengan Jho Low dan pecahan wang berkenaan telah diberikan kepada keluarganya.

Mohd Hazem Abdul Rahman memberitahu Mahkamah Tinggi beliau menafikan terlibat salah laku memudahkan rancangan ahli perniagaan yg lesap dlm buruan Low Taek Jho menyelewengkan wang milik 1MDB.

Mohd Hazem, 49, bersekongkol dengan pegawai kanan 1MDB yang lain iaitu Azmi Tahir untuk melakukan kesalahan tersebut.

Mohd Hazem juga bekerjasama dengan bekas CEO 1MDB, Datuk Shahrol Azral Ibrahim Halmi; bekas Pengarah Eksekutif 1MDB, Terence Geh Choh Heng dan ahli perniagaan kontroversi Low Taek Jho atau Jho Low untuk mendapatkan pinjaman AS$975 juta dari Deutsche Bank.

Manakala Pasukan pembelaan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memberitahu Mahkamah Tinggi di sini pada Isnin bahawa bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Mohd Hazem Abd Rahman perlu didakwa atas kesalahan pecah amanah (CBT) dana syarikat itu.

Adakah Hazem mendapat kebenaran BNM apabila memindah berjuta-juta wang daripada 1MDB kepada pelbagai entiti?

Mohd Hazem menjawab "Saya tidak pasti".
Muhammed Shafee menegaskan bahawa adalah satu kesalahan jika Hazem tidak mendapat kebenaran BNM?

Mohd Hazem "Saya tidak tahu" . Masakan seorang CEO tidak tahu peraturan Bank Negara..!?

Kami rasa terkejut kerana Zety seorang yang berintegriti tinggi, bekas Gabenor Bank Negara dan kini memegang jawatan Pengerusi Permodalan Nasional Berhad (PNB).

Polis akan melengkapkan siasatan Tawfiq Ayman, suami kepada bekas gabenor Bank Negara Zeti Akhtar Aziz, berhubung dakwaan menerima dana berkaitan 1MDB. 30 Dis 2020 hingga 24 Ogos 2021 (hari ini) adalah 8 bulan dan 2 hari.

Adakah memerlukan masa sangat lama bagi rakyat mendapat pengesahan keluarga Zeti telah menerima lebih dari RM700 juta dari Jho Low dan menyembunyikan di akaun Singapura semasa beliau menjadi gabenor Bank Negara Malaysia (BNM).!?

'Saya tak tahu, saya tak tahu' itu adalah reaksi Dr Mahathir tentang tuduhan 1MDB terhadap keluarga Zeti. Dr Mahathir mendedahkan dia memang ada berhubung dengan Zeti sejak Datuk Seri Najib Tun Razak masih lagi menjadi perdana menteri. Link bawah

https://www.astroawani.com/berita-malaysia/saya-tak-tahu-saya-tak-tahu-reaksi-dr-mahathir-tentang-tuduhan-1mdb-terhadap-keluarga-zeti-293625

Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa yang beliau tidak tahu-menahu dakwaan suami dan dua anak bekas gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Tan Sri Zeti Akhtar Aziz ada menerima wang daripada 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Adakah Jho Low , Zety bersama Tun memasang perangkap gunakan CEO 1MDB itu untuk menganiaya Datuk Seri Najib?

Namun, apa yang jelas, CEO 1MDB, Mohd Hazem Abdul Rahman yang seharusnya dimasukkan ke dalam penjara atas pertuduhan kes pecah amanah jenayah (CBT).!!

Zety adalah tokoh penting Bank Negara, bila ada berita tentangnya menerima wang yang begitu banyak melalui akaun suami dan anak beranak nya di bank Singapura.

“Saya tak tahu, saya tidak tahu berkenaan dengan suami Zety dan keluarganya apa semua itu. Itu hal dialah", kata Tun Mahathir Mohammad

6 comments:

Anonymous said...

Tertubuhnya genting highland pun dah down grade negara ini dgn penduduk asal yg beragama islam. Bilangan sekolah cina lebih banyak dari sekolah penduduk asal, sedangkan proportion bilangan penduduknya jauh lebih kecil dari penduduk asal. Patong komunis pun dibina utk tunjuk jaguh sebagai pendatang. Datang sini untuk survive krn lari dari perang di cina. Cari makan dgn jual produk kpd penduduk asal, tapi diragui halalnya. Sedang berusaha menukarkan negara ini sebagai negara sekular dan liberal. Gunakan penduduk asal utk menjatuhkan agama penduduk asal.

Anonymous said...

Sudah2la salahkan bangsa lain.

Bangsa lain yg skrg maju. Adakah mereka salahkan bangsa Melayu/bangsa lain waktu dorang susah dlu?

Klau x da org jual, x ada yg bleh beli. 60 tahun Melayu diasuh benci bangsa lain, sedangkan pemimpin Melayu semua ada tawkey rapat tlg bagi fund.

Tlg ubah sikap Melayu yg percaya pemimpin Melayu penipu

Anonymous said...

Akan ada alasan utk salahkan bangsa sendiri dan membenarkan bangsa lain. Yg penting elakkan perpecahan dan tak perlu masuk perangkap dap yg licik. Ada yg sanggup terima nafkah utk menjatuhkan bangsa sendiri.

Anonymous said...

Rakyat x nak perpecahan.

Pemimpin Melayu penipu nak perpecahan supaya ada sokongan kpd penipu.

Kunun BMF..... senyap sunyi.

Anonymous said...

Mlyu yg pegang kuasa tg bodo boleh di beli dan di sogok dgn duit, otak penyamun di atas mlyu, cina gomok jlo yg jalankn kerja.. I help u help me..

Anonymous said...

Kne bodo n di takotkn dgn pmimpin mabok kuasa smpi kojol.. 60 tahun pkara sama berulang, masih tk blajo dari sejarah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails