Tuesday, October 27, 2020

Pembangkang usah desak PM letak jawatan -Dr Kamarul Zaman Yusoff

 

KUALA LUMPUR: Titah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong (YDPA) Al-Sultan Abdullah Ria’yatuddin Al-Mustafa Billah Shah menerusi satu kenyataan media Istana Negara semalam mengandungi undi percaya terhadap Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Pensyarah Kanan Kolej Undang-undang, Kerajaan dan Pengajian Antarabangsa (COLGIS), Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr Kamarul Zaman Yusoff berkata, pemimpin parti pembangkang tidak seharusnya menggunakan kuasa yang ada pada YDPA untuk mendesak Perdana Menteri meletakkan jawatan.

“Jika kita amati dan teliti dengan baik, titah YDPA itu sebenarnya mengandungi undi percaya kepada Perdana Menteri, ini yang lebih penting.

“Sebenarnya penolakan darurat itu tidaklah begitu penting kerana Baginda yakin dengan kepimpinan Kerajaan Perikatan Nasional (PN) dalam mengurus tadbir negara dengan baik dan cekap dalam mengatasi penularan Covid-19,” ujarnya ketika dihubungi HarakahDaily, hari ini.

Dalam pada itu katanya, YDPA juga mahukan supaya kerajaan tidak diganggu-gugat, jika parti pembangkang terus mempertikaikan kedudukan Tan Sri Muhyiddin Yassin ataupun Kerajaan PN maka ini sudah pasti bercanggah dengan titah YDPA.

“Akurlah dengan titah YDPA dan tidak lagi menimbulkan pelbagai isu bagi mengganggu kestabilan kerajaan sedia ada dan bekerjasamalah bagi menangani pandemik tersebut,” katanya lagi.

Sementara itu katanya, YDPA juga mahukan supaya semua pihak dapat menyokong dan meluluskan Belanjawan Negara 2021 dalam menangani wabak Covid-19 dan memulihkan ekonomi negara yang akan dibentangkan pada 6 November ini.- HARAKAHDAILY 26/10/2020

1 comment:

Anonymous said...

Wahai si bahlol 'mandor balaci' barua Kepada RBA M'sia!

Masih mencarut lagi? Anjing sekali makan tahi tetap makan tahi juga..

Mana jawpan ditunggu-tunggu? Yang takut berdepan hujah dan kenyataan. Yang otaknya dijajah DAP non Islamik.. Kalau bukan pondan, jawab ini dulu baru meroyan tak tentu hala!

Hanya itulah yang geng jilat pungkok tak basuh boleh meroyan. Dapat kuasa tapi tak tahu kerja. Tunggu masa nak rehat dipenjara.

Ha ha ha 22 bulan si bahlul perintah' asyik menipu saja.. Inilah akibatnya, ikut group Jilat juboq tak basuh, habis keturunan keluarga jadi jauh dari agama, jadi rosak. Kini terpaksa kuncu-kuncunya meroyan. Dan teruskan meroyan, hina ulama. Terus ulang-ulang tuduhan basi, idea baru dari tokey kulupnya dah habis, tak laku lagi.

Memang puak-puak munafik atau anti Islam ada sepanjang zaman.. Ya, kita tahu, masih ada puak anjing kurap jilat juboq gian end meneruskan hasut ganggu.. Tak usah menyamar le, orang kenal mana penjilat juboq kapiaq gian end.

Kesian, masih jadi barua DAP lagi. Kesian. masih lagi mahu ikut hukum rimba. jadi hantu berpuaka. Masih tak tamadun. Jadi peluloq juboq tak basuh, si kulup gian end, barua pecacai yang patut di hukum sula atau rejam kerana pembelot. Mana lagi geng puaka rimba, tulang besi, A/Rahman Talib an, budak kampung dan babi-babi buta tu.. Dah tak nampak? Berpaling tadah, dedak tak cukup ke?
kita kenai depa..

Ada pula betina-betina garit pakai purdah juga jilat juboq tak basuh kulup. Bangga pulak tu. Bangga pula anak bini mereka jadi begitu. Jadi macam hamba seks askar Jepun sebelum merdeka dulu. Jadi pelempias si kulup. Bertaubatlah.. tak besar mana umpan mata kail dedak itu.

Takde idea.. masih ulang bende sama. Miskin muflis segala.. padanlah jadi barua..

DAP macam cicak penyet, kering, kepala terapit pintu, terkepit. Ekornya luruh jatuh terkodek-kodek. Terkodek itulah suara bunyi bising penjilat, peluluq juboq tak basuh si kulup gian end. hi hi hi . Tak malu muka tembok pungkok babi..

Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end.. Mereka bangga disebut macam tu. Juga kepada penjilat juboq tak basuh se dunia.. walau ada RBA (Red Bean Army) di Malaysia tajaan DAP..

Huuuuu. Itulah manusia berjiwa hamba manusia..
Hai manusia....... kembalilah kepada Tuhanmu.... Tuhan Maha Penerima taubat!! Pulanglah.. Pulanglah dari dunia bahlol tolol itu... syamdul..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails