Sunday, September 08, 2019

220,000 Hektar Ladang Pula DiJual... Lagi Kerja DAP?


Lepas Bagi Gaji Suku Juta Ringgit Sebulan Pada CEO Sime Darby Lantikan DAP, 220,000 Hektar Ladang Pula DiJual!!!Sime Darby memliki konsesi ladang sawit dengan keluasan 220,000 hektar di negara Liberia di Afrika...


Konsesi yang luasnya 3 kali jumlah keluasan Singapura adalah selama 63 tahun...

Pokok kelapa sawit mula ditanam bermula tahun 2011...

Setakat ini, kumpulan itu sudah menanam kelapa sawit seluas 10,280 hektar dan 121 hektar dengan getah...

Seumpama hari ini kahwin esok takkan beranak, apa yang mereka tanam hanya mula matang dan berhasil sekarang, tapi dijual pulak...


Oleh kerana ada pihak yang minat untuk mengambil alih konsesi mereka di Liberia dan dengan alasan operasi mereka di sana masih mengalami kerugian, Sime Darby di bawah kerajaan PH mengumumkan akan jual semua ladang mereka di Liberia selewat-lewatnya pada akhir tahun ini (BACA DI SINI)...
Dua bulan dahulu, Sime Darby telah pun jual ladang sawit keluasan 7,074 hektar mereka di Indonesia dengan harga RM123.1 juta bersamaan 16 sen setiap kaki persegi (BACA DI SINI)...Kali ini jual lagi 220,000 hektar di Liberia walaupun ladang-ladang sawit mereka telah mula matang dan berhasil sekarang...

Dulu kita sedar bahawa tanah untuk ladang sawit baru di Malaysia sudah terhad...

Jika syarikat-syarikat sawit tempatan mahu teruskan perkembangan mereka, perlu lihat ke luar negara...


CEO Sime Darby Yang Baru, Voon Tin Yow
DiBayar Gaji Hingga RM250,000 Sebulan
Tapi Hanya Tahu Menjual Aset Sime Darby!!!

Tapi di bawah kerajaan PH, semua dijual...

Semua yang kerajaan Barisan Nasional bina untuk masa depan negara, kerajaan Pakatan hancurkan!!!

Kredit :
Fb Dato' Seri Najib

4 comments:

Anonymous said...

KERAjaan PH sedang menambah hutang dan menjual aset negara tetapi KERAjaan PH tetap membuat kenyataan kononnya KERAjaan PH tidak ada wang untuk menyalahkan kerajaan BN.

Persoalannya ialah ke mana perginya semua wang pinjaman dan wang hasil jualan aset negara oleh PH semasa pentadbiran KERAjaan PH sekarang.

Adakah LGE pandai main silap mata? Adakah LGE berani menjawab soalan ini?

Anonymous said...

Kerajaan BN di bawah Najib mengenakan cukai GST 6% tetapi KERAjaan PH mengenakan cukai SST 16%.

Ini bererti pendapatan KERAjaan PH melebihi pendapatan kerajaan BN tetapi KERAjaan PH tetap mendakwa tidak ada wang dan menyalahkan kerajaan BN.

Persoalaannya ialah ke mana perginya semua wang hasil cukai SST 16 % . Jangan salahkan kerajaan BN sebab yang melaksanakan SST ialah KERAjaan PH sendiri.

Beranikah LGE jawab soalan ini?

Anonymous said...

Tentera kacang merah 8:21 am ternakan parti rasis kafir harbi roket adalah barua yang sangat bingong dan tolol menulis fitnah bodoh untuk menfitnah Najib.

Mana bukti hutang lebih RM 1 Trillion? Kamu tak ada bukti! Kamu mabuk todi suka merepek membabi buta.

Fakta:

4 Julai 2019 - Hutang rasmi negara hari ini didakwa meningkat hingga RM800.8 bilion berbanding RM686.8 bilion pada akhir tahun 2017 di bawah pemerintahan Barisan Nasional (BN).

Sempena itu, bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan syabas kepada kerajaan Pakatan Harapan (PH) dengan berkata: “Idaman PH untuk hutang rasmi negara RM1 trilion semakin hampir.”

Jelas Najib, dalam masa setengah tahun kerajaan PH telah meminjam RM77.8 bilion.


Sumber: Utusan Malaysia

Nota:

Dalam tempoh yang sangat pendek dari 10 Mei 2018 hingga 4 hb Julai 2019, KERAjaan PH telah menambah hutang kerajaan persekutuan sebanyak

= RM 800.8 Billion - RM 686.8 Billion

= RM 114 Billion.

Kecenderungan KERAjaan PH untuk membuat hutang baru boleh menyebabkan jumlah hutang kerajaan pusat mencapai RM 1 Billion. Bukankah ini mencerminkan kehendak LGE dan KERAjaan PH yang tidak pandai menjana pendapatan untuk kerajaan persekutuan?

Anonymous said...

Buat kafirun dia akan ucap tahniah kepada menteri muslim liberal kalangan ph. Tapi buat muslim akan ucap takziah kepada muslim liberal kalangan ph, kerana berjaya melaksanakan plan dap.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails