Tuesday, May 08, 2018

Sia-sia Berkas Artis Dadah, Kerana Ada Dalang Pembebasan? -'Zarina AnjouliePELAKON dan model kontroversi, Zarina Anjoulie Lavocah menyifatkan usaha polis dalam memberkas golongan artis wanita popular yang terlibat dalam penyalahgunaan dadah adalah tindakan yang sia-sia.

Ini kerana menurut model berusia 30 tahun itu, golongan artis yang dimaksudkan itu mempunyai cara tersendiri untuk terlepas tanpa dikenakan sebarang tindakan.
Zarina malah mendedahkan kenyataan ‘berani mati’ membabitkan penglibatan golongan kerabat diraja yang dipercayai merupakan dalang pembebasan pelakon terbabit.
“Polis-polis sekalian, tak payah lah buang masa nak tangkap artis-artis ‘cewek high rangking’ ni walau kes sebesar mana sekalipun.
“Korang memang tak akan dapat kantoikan mereka sebab di belakang diorang ada sepasukan ‘kerabat-kerabat abang caring’,” katanya menerusi perkongsian terbaharu status WhatsApp pelakon itu.
Tambahnya, golongan kerabat ini dikatakan begitu berkuasa sehinggakan individu yang berpangkat di dalam unit beruniform itu sekalipun tidak mampu melakukan apa-apa perubahan.
“Golongan kerabat ini sangat berkuasa biarpun bos korang sekalipun tak mampu buat apa-apa. Semua bukti akan hilang sekelip mata, inilah kekuatan p****,”katanya.
Zarina turut membidas sikap sesetengah pelakon tempatan yang tidak berani menanggung akibat daripada perbuatan sendiri.
Sebaliknya golongan pelakon yang dimaksudkannya itu dilihat hanya pandai membuat alasan dengan menuduh pihah lain cuba menganiaya mereka.
Terdahulu, seorang pelakon wanita popular telah ditahan polis selepas disyaki memiliki enam bungkusan aluminium berisi 53 pil Erimin 5 di dalam beg tangan miliknya pada tengah hari Ahad.
Pelakon berkenaan bagaimanapun dilepaskan dengan jaminan polis selepas diambil keterangan dan ujian air kecing yang dijalankan keatasnya menunjukkan keputusan negatif.  Lapor MYNEWSHUB.CC
Komen Weblog Ibnu Hasyim: Dalam suasana mesyarakat pincang sekarang, kerajaan negara umat Islam perlu kembali kepada sistem pentadbiran dan perundangan Islam itu sendiri. Di Malaysia, solusi awalnya ialah dengan mengundi PAS besok (9/5/2018.)
UNDILAH PAS dalam PRU14 ini.
  PAS, sebuah parti politik di Malaysia yang membawa kebahagiaan dari dunia hingga akhirat! Bukan seperti DAP (bertopeng lambang PKR), parti sekular &sekandang dengannya, politik suku agama suku, yang menjamin 'neraka' di akhirat, kerana menentang Islam dan menentang cara hidup Islam?

5 comments:

Master Pak Long said...

saya sokong 200% artikel ini..hentikan salahguna kuasa dan korupsi

Anonymous said...

Mana berani PAS report salah guna kerajaan..isu 1MDB dan GST pun PAS berkecuali.....

Anonymous said...

https://youtu.be/IeiqboXAA7s

Pencetus Semangat 9 Mei 2018, Selamat Mengundi Rakyat Malaysia
Undi Anda Masa Depan Negara ����
#UP

Anonymous said...

bole ke nak komplen kat polis pasal kesalahan JPJ????

Anonymous said...

Barua dedak roket 1:19 pm,

Mana bukti? Dakwaan kamu tanpa bukti adalah fitnah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails