Wednesday, May 09, 2018

Ini 5 Perkara Akan Berlaku, Jika PH Menang..Jom baca dan faham betul-betul...
rekreasi minda

(1). Untuk membentuk kerajaan di peringkat persekutuan, jumlah kerusi yang perlu dimenangi adalah 112 dan ke atas. Iaitu majoriti mudah. Agaknya bagaimana pencapaian yang bakal diperolehi oleh Pakatan Harapan? 

Jika PKR menguasai 40 kerusi, AMANAH 20 kerusi, PPBM 15 & DAP 43, ini bermakna mereka menguasai 118 kerusi dan layak mengusai kerajaan. Parti manakah yang dominan dalam Pakatan? Sudah tentu DAP. Apakah jawatan yang selayaknya diberikan kepada DAP? 

Adakah sebagai PM? TPM pasti dan tentunya salah satu Jawatan yang bakal diberikan kepada wakil dari DAP adalah sebagai Speaker Dewan Rakyat. Kenapa jawatan Speaker? Kerana kuasa Speaker yang menentukan apa usul & soalan yang bakal dibawa dalam persidangan dewan.

(2). Realiti yang berlaku di Dewan Undangan Negeri Selangor sebagai contoh. Pasca PRU 13, DAP menang 15, PAS 15 & PKR 14. Dengan sokongan PAS, jawatan MB diberikan pada PKR. Namun jawatan Speaker milik DAP. Kerana itu sebarang usul berkaitan hal ehwal islam tidak pernah dibenarkan untuk dibahaskan dalam dewan undangan negeri. Siapa yang kuasai kerajaan negeri? 

Tentulah DAP. Di Pulau Pinang usah diceritalah, DAP menguasai sepenuh malah hal ehwal agama islam pun mereka campurtangan. Umat melayu perlu sedar bahawa pada PRU yang lepas DAP mendapat sokongan padu orang cina sehinga 90%. 

Jika trend sokongan itu meningkat bermakna DAP mampu untuk menang sekitar 45-55 kerusi parlimen. Dengan andaian parti-parti lain seperti PAS, PKR, PAN & PPBM boleh menang dengan tidak melebihi 30 kerusi, maka pastinya kerajaan yang akan dibentuk adalah kerajaan yang dominan dari DAP. 

Kemungkinan yang bakal berlaku ialah:
.
(1). Jawatan TPM diterajui oleh DAP
.
(2). Wakil rakyat DAP akan lebih ramai dilantik sebagai Menteri dan menguasai portfolio penting seperti Menteri Kewangan, Menteri Pelajaran, Menteri Pengajian Tinggi, MITI, KPDNKK dan sebagainya.
.
(3). Speaker dewan rakyat milik DAP
.
(4). Sebahagian besar Ahli Dewan Negara juga dari kalangan DAP
.
(5). CEO & Pengarah di GLC juga dari kalangan DAP
.
Begitulah maksud DAP menguasai kerajaan Pusat. PM walaupun orang melayu, namun nasibnya sebagai puppet sebagaimana MB Perak (Nizar) suatu ketika dulu dan MB Sgor kini yang langsung tiada agenda Islam & Melayu.
.
Bersediakah orang Melayu menerima hakikat itu?

JADI UNDILAH PAS & GAGASAN SEJAHTERA DEMI ISLAM & MELAYU

XOXO - Melayu Islam lagi mudah lupa...

Sila layari : https://gagasansejahtera.blogspot.my/

UNDILAH PAS dalam PRU14 ini.
  PAS, sebuah parti politik di Malaysia yang membawa kebahagiaan dari dunia hingga akhirat! Bukan seperti DAP (bertopeng lambang PKR), parti sekular &sekandang dengannya, politik suku agama suku, yang menjamin 'neraka' di akhirat, kerana menentang Islam dan menentang cara hidup Islam?

6 comments:

Anonymous said...

Iiiii....ma..gi...na..si

Unknown said...

TAKPA.....WE WILL SURVIVE.
Tak cuba, mana nak tahu ramalan Ustad Ibnu Hasyim akan berlaku.
Ramalan adalah hanya ramalan.
ALLAH LAGI MENGETAHUI.

Anonymous said...

Tuan-puan yang dihormati,

Dalam perjalanan ke pusat mengundi, tuan-puan akan digoda dan dihasut dengan pelbagai janji keduniaan yang palsu oleh khadam-khadam parti sekular liberal dan khadam-khadam parti kafir harbi untuk mengundi mereka.

Tetapkan hati tuan-puan dan tolak semua godaan keduniaan yang palsu. Mereka akan melupakan janji-janji palsu sebaik sahaja mereka menang. Bahkan 26 ksmpung Melayu Islam tekah dirobohkan di negeri yang diperintah oleh parti kafir DA-Pig dan khadam-khadam DA-Pig yang telah menghina ajaran Islam dan menafikan hak umat Islam.

Teruskan perjalanan sambil memberi salam mesra kepada pejuang-pejuang Islam PAS yang berjuang menegakkan Islam kerana Allah.

Masuk ke tempat mengundi dan pangkahlah PAS yang bererti anda juga telah berjihad menyokong perjuangan Islam yang dibawa oleh parti Islam PAS pimpinan ulama Islam.

Allah akan membalas jihad tuan-puan dengan balasan syurga. InsyaAllah.

Anonymous said...

Pakatan Haprak sudah basi ditolak orang kerana Pakatan Haprak menghina Islam dan menafikan hak umat Islam.

Pakatan Haprak boleh pergi jahanam!

Anonymous said...

These Quranic verses describe the idiotic hypocrites like Minaah who are the slaves of the evangelical preachers lim gonna end and kit sial:

Allah says:

(1) When the hypocrites come to you, [O Muhammad], they say, "We testify that you are the Messenger of Allah ." And Allah knows that you are His Messenger, and Allah testifies that the hypocrites are liars. (Al-Munafiqun)

(2) That is because they believed, and then they disbelieved; so their hearts were sealed over, and they do not understand. (Al-Munfiqun)

Anonymous said...

Pemimpin, ahli dan penyokong Pakatan Wayang DA-Pig menempah tiket ke neraka jahanam kerana mereka telah menghina Islam, menafikan hak umat Islam dan membela kemungkaran dan kesesatan seperti murtad, atheis, LGBT, liberalisme, sekularisme, qadiani, syiah, pesta arak terbuka dll.

Bertaubatlah sebelum terlambat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails