Monday, May 16, 2016

Mengintip LRT Ini, Seolah Wajibkan Penumpang Pakai Kemeja & Seluar. Mengapa?LIHAT gambar ini, ia seolah-olah pengeleloa perkhidmatan keretapi Metro Shenzhen, China perlu menambah peraturan agar penumpang wajib memakai kemeja dan seluar. 

Ape tidaknya, ada sebuah foto yang dimuat naik netizen China memperlihakan seorang wanita yang naik keretapi hanya mengenakan pakaian dalam saja.

Dilapor dari Shanghaiist, Jumaat (13/5), gambar yang disiarkan baru-baru ini oleh media tempatan menjadi viral di media sosial China. Menurut NetEase, insiden itu berlaku kira-kira pukul 20:00 waktu setempat pada Isnin, 9 Mei.

Wanita digambar itu seolah-olah acuh tak acuh dan asik dengan dunianya sendiri. Ada yang menduga wanita itu mungkin mabuk. Wanita berpakian minimum ini sangat menarik perhatian peumpang.

Netizens telah bertindak balas dengan pelbagai ramalan, seperti sama ada wanita itu mabuk, apakah tidak ada yang memberinya baju hingga meminta gambar berkualiti tinggi daripada insiden tersebut.

"Saya perlu mula naik kereta bawah tanah lebih," gurau salah satu netizen.

Sementara itu, pada hari sebelumnya, seorang netizen memuat naik gambar lain dari Metro Shenzhen, yang menunjukkan seorang wanita memilih untuk melepas kasut dan jongkok di kerusi metro nya. Lihat gambar di bawah ini.


Begitulah! Tingah laku penumpang yang aneh beberapa kali terjadi di keretapi China. Pada tahun 2013, seorang wanita Shenzhen menjadi terkenal kerana membuang kotoran di lantai kereta bawah tanah. Hee, macam-macam, jangan berjangkit penyakit begitu di negara umat Islam.

Mungkinkah di Malausia pun akan jadi begitu lambat-laun? Berpakaian tetapi telanjang..

Lihat sebelum ini..

2 comments:

Ayuni said...

diorang dah biasa camtu....

Anonymous said...

Ubat kuat khusus untuk lelaki,mengeras dan tahan lama.Ramuan dari nenek moyang dan di buat dari bahan2 halal.Hubungi Wak Kasman 0136688588.Hulu Selangor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails