Saturday, April 09, 2016

Hindraf Bantah Penceramah Dr Zaki Naik Bukan Sunnah Wal Jamaah..

KUALA LUMPUR – “Hindu Rights Action Force (Hindraf) beragama Hindu. Apakah pula kaitan mereka dengan aliran Ahlus Sunnah wal Jamaah?”


Itu reaksi Mufti Perlis, Prof. Madya Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin atas tindakan Hindraf membantah kehadiran penceramah agama luar negara Dr. Zakir Naik di negara ini.
Kata Mohd. Asri, dakwaan Hindraf kononya Zakir bukan dari aliran Ahli Sunnah Wal Jamaah tidak wajar kerana penceramah itu tidak pernah menyeru masyarakat kepada permusuhan antara agama.
“Hindraf bantah ceramah Zakir di Malaysia. Lebih menarik lagi Hindraf mendakwa Zakir bukan dari aliran ASWAJA. Barangkali Hindraf pun terkena sindrom puak dalam masyarakat Muslim yang suka menuduh orang lain bukan Ahli Sunnah Wal Jamaah.
“Maka tidak pelik jika dalam kalangan muslim ada kelompok ahli sunnah wal jamaah tetapi menuduh orang lain bukan ahli sunnah wal jamaah,” katanya yang dipercayai merujuk kepada Pertubuhan Ahli Sunnah Wal Jamaah Malaysia (Aswaja).
Beliau berkata demikian melalui satu kenyataan yang dimuat naik di laman Facebook rasmi DrMaza.com hari ini.
Semalam, Ketua Hindraf, P. Waytha Moorthy menggesa kerajaan melarang Zakir daripada memberi ceramah di negara ini kerana mendakwa penceramah itu menyemai kebencian antara agama.
Waytha Moorthy merupakan bekas anggota Kabinet tetapi meletakkan jawatan pada Februari 2014 iaitu hanya selepas sembilan bulan memegang jawatan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri.
Beliau meletak jawatan dengan alasan kononnya kerajaan Barisan Nasional (BN) gagal membela nasib masyarakat India tetapi isu sebenar kerana kerajaan menolak permintaannya supaya semua bajet kerajaan untuk masyarakat India diletakkan di bawah kawalannya.
Hindraf sebelum ketuanya dilantik sebagai Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri merupakan sebuah gerakan anti-kerajaan yang mempunyai hubungan akrab dengan pemimpin pembangkang. 

Hindraf itu beragama Hindu... Apakah pula kaitan mereka dengan aliran Ahlus Sunnah wal Jamaah?  Gila..

Hasil Pencarian

Ceramah Dr Zakir Naik Bahasa Indonesia - Kitab Umat ...

https://www.youtube.com/watch?v=Dnir7BAsXGQ
22 Feb 2015 - Dimuat naik oleh Belajar Islam
Ceramah Dr Zakir Naik Bahasa Indonesia - Kitab Umat Hindu ... Klik Tautan Dibawah Ini Untuk ...

Ceramah dr Zakir Naik Bahasa Indonesia Kitab Hindu ...

https://www.youtube.com/watch?v=UfH1LUwkxnw
19 Dis 2014 - Dimuat naik oleh Iramei Triayani
Ceramah dr zakir naik subtitle bahasa indonesia full terbarudrzakir naik menjawab pertanyaan ...

Biarawati Masuk Islam Di Akhir Ceramah Dr Zakir Naik ...

hizbut-tahrir.or.id/.../biarawati-masuk-islam-di-...

Terjemahkan halaman ini
19 Okt 2014 - Selama ceramah Dr Zakir Naik [yang terakhir] di Kairaba Beach Hotel, saya berpikir ... Kejahatan-Kejahatan Baru Rezim Karimov di Uzbekistan.

Biarawati Afrika Memeluk Islam Setelah Mendengar ...

https://www.nahimunkar.com/biarawati-afrika-...

Terjemahkan halaman ini
26 Okt 2014 - FAKTA TERBARU YANG SANGAT MENGEJUTKAN DI TUBUH SIYONO ... “Selama ceramah Dr Zakir Naik di Hotel Pantai Kairaba, pertobatan ...

12 comments:

Anonymous said...

Attend his lecture first, any curiousity or doubt, straight ask.

Anonymous said...

Nasib baik hindraf tak kafirkan zakir naik mcm tuang presideng dan walaun2 hamPAS kafirkan org Islam yg tak sehaluan dgn mrk.

Unknown said...

Mana ada tghh kafirkan org islam.. dia cuma KHADAMKAN PAN aje..

Anonymous said...

Tapi khadam haji hadi ada cuba kafirkan ahli pas yang berhijrah ke AMANAH.

Anonymous said...

Lebai Hadi khadam najib ketua penyamun yg terkenal seluruh dunia.kah kah kah

Unknown said...

Bagus.. sekurang2nya kini Wan Abdul Rahim (PAN) sudah pun mengaku secara terbuka bahawa PAN adalah khadam DAP.. 

Manakala tuduhan kpd PAS bhw PAS adalah khadam/orang gaji UMNO hanyalah tuduhan kosong semata2 malah tidak berasas sama sekali memandangkan kini PAS bersama Blok Ke 3 bukannya BN!! Bagaimana pula dgn PAN? Bersama tuan besarnya dlm PH atau tidak?

Khadam mana khadam?..

Anonymous said...

Bagus..sekurang2nya kini walaun sudah pun mengaku secara terbuka bahawa LEBAI HADI adalah KHADAM NAJIB ketua penyamun, otomatik walaun2 khadam Umno. kah kah kah


Lebai2 malang dan walaun2 bebal mrk bukan saja menipu ahli parti malah tipu Allah sekali.

Anonymous said...

walaun pan suka bergurau dengan tghh moga allah bagi hidayah kepada mereka kembali pada islam sebenar.

Anonymous said...

Islam sebenar bkn terletak pada Hadi Awang. Sesat betul walaun2 hamPAS nih. Bertaubatlah dan semoga diberi hidayah pd walaun2 semua. Hadi Awang tu berilmu tapi tak beramal.

Anonymous said...

Bertaubatlah tghh...selagi tghh tak taat dan patuh dgn lim kit siang, bermakna selagi itu dia tak beramal dgn ilmunya....kah kah kah...gi enam, gi tujuh, gi laPAN.
Sorry...PAN gila sondol umbut pisang. Buruk laku ternakan nih.

Anonymous said...

Cara tarbiah ulamak hamPAS kpd walaun bebal mrk. Kalau org kafir buat jahat walaun pun kena buat jahat malah 2x jahat dari org2 yg jahil.

Hadi, Najib, Kit Siang semua tu manusia biasa yg buat dosa. Tapi yg paling jahat adalah ulamak dan walaun2 bertopengkn Islam yg bersubahat menipu Allah dan ahli2 parti.

Anonymous said...

Islam sebenar bkn terletak pada Hadi Awang. Sesat betul walaun2 hamPAS nih. Bertaubatlah dan semoga diberi hidayah pd walaun2 semua. Hadi Awang tu berilmu tapi tak beramal.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails