Sunday, January 27, 2013

Pusat Maksiat Kampung Diserbu..

FotoLAPAN orang berusia 15 tahun hingga 25 tahun dicekup Skim Rondaan Sukarelawan (SRS) Kampung Sungai Batu Pahat

Markas ‘lalok’ ketum diserbu
Kangar: Tindakan sekumpulan tujuh lelaki dan seorang gadis bawah umur menjadikan sebuah rumah usang di Sungai Batu Pahat, dekat sini, sebagai sarang maksiat dan markas ‘lalok’ berakhir apabila kediaman itu diserbu, kelmarin.

Serbuan dilakukan jam 10 malam oleh 10 anggota Skim Rondaan Sukarelawan (SRS) dan tiga Ahli Jawatankuasa Masjid Kampung Sungai Batu Pahat selepas menerima maklumat bahawa rumah itu dijadikan lokasi aktiviti tidak bermoral sejak beberapa bulan lalu.
Imam 1 Masjid Kampung Sungai Batu Pahat, Amir Aziz berkata, pihaknya berjaya mencekup tujuh lelaki dan seorang tomboi berusia antara 15 hingga 25 tahun ketika asyik menikmati air ketum di atas pelantar di belakang rumah berkenaan.

Katanya, sebelum serbuan dilakukan, pihaknya membuat pemantauan sejak empat bulan lalu apabila sering melihat kumpulan remaja dalam keadaan mencurigakan.

“Saya sering melalui jalan di depan rumah ini untuk berulang-alik ke masjid dan sering terlihat beberapa remaja lelaki dan perempuan berkunjung ke rumah ini. (myMetro)

2 comments:

Anonymous said...

Saya sbgai seorg remaja brasa sngt dukacita mngethui prkra ini.smoga hati saya n rmaja lain x dbolak blikkn hati kmi agr x trjrus k knch mksiat.

Anonymous said...

alhAmdulillah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails