Saturday, December 29, 2012

Psy Gangnam Style Seorang Perogol?

GAMBAR fail menunjukkan muzik video Psy di laman YouTube yang sudah ditonton lebih satu bilion kali.

HALAMAN HIBURAN
 Peminat marah nama Psy diguna untuk watak perogol
TOKYO - Penyanyi Korea Selatan yang terkenal di seluruh dunia dengan tarian kuda, Psy digambarkan sebagai seorang perogol dalam komik manga Jepun, lapor akhbar The Japan Daily Press semalam. Komik itu akan diterbitkan pada 31 Disember ini yang menunjukkan satu watak mirip Psy.

Ia mengisahkan watak tersebut mengetuai satu kumpulan penculik dari Korea Selatan dan merogol sekumpulan gadis Jepun. Bagaimanapun, menurut laman Digital Journal, penduduk Korea Selatan menyuarakan kemarahan mereka tentang tindakan komik Jepun itu. Ia melaporkan, kemarahan tersebut dinyatakan di laman-laman internet. Psy menjadi terkenal di dunia menerusi muzik video Gangnam Style di laman YouTube yang dimuat naik sejak 15 Julai lalu.

Klip video itu yang menunjukkan Psy menari tarian kuda telah ditonton lebih satu bilion kali. Psy kemudian menjadi kebanggaan warga Korea Selatan sehingga mengatasi populariti Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Ban Ki-moon yang juga berasal dari negara yang sama.

Penyanyi itu juga diundang ke Amerika Syarikat (AS) untuk menghadiri banyak majlis muzik ekoran kejayaannya itu. Tarian kuda itu juga dipersembahkan bukan sahaja oleh artis AS tetapi juga ahli-ahli sukan terkenal dunia. - Agensi

1 comment:

Anonymous said...

ni blog banyak fitnah buat fitnah kat kerajaam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails