Thursday, December 17, 2009

Seks Bergilir Gadis 14 Tahun Di Merapoh, Siapa Salah?


KUALA LIPIS: Mengucap panjang seorang bapa sebaik menonton rakaman melalui telefon bimbit aksi anak gadisnya yang baru berusia 14 tahun berasmara dengan dengan lima lelaki serentak.

Adegan seks secara bergilir-gilir berkenaan di sebuah kampung berhampiran Merapoh, dekat sini, itu dipercayai dirakamkan seorang daripada lima lelaki berusia 20-an berkenaan menggunakan telefon pelajar perempuan tingkatan dua terbabit.

Selepas melakukan perbuatan terkutuk itu, gadis terbabit yang bersekolah di sebuah sekolah menengah, dekat sini, dengan selamba pulang ke rumah bersama telefon bimbit berkenaan.

Bagaimanapun, telefon bimbitnya terlepas ke tangan seorang ahli keluarga yang kemudian membuat pemeriksaan pada fail rakamannya. Ketua Polis Daerah, Superintendan Abdul Razak Hassan, berkata terkejut melihat rakaman itu, ahli keluarga terbabit segera memaklumkan kepada bapa gadis berkenaan.

Menurutnya, bapa mangsa yang tergamam dengan tindakan anak gadisnya selepas menonton rakaman berkenaan segera menyoal anak gadisnya. Katanya, selepas didesak berulang kali, gadis terbabit mengakui kejadian itu sebelum bapanya membuat laporan di Balai Polis Merapoh, dekat sini, kelmarin.

Abdul Razak bagaimanapun berkata, polis masih belum memeriksa rakaman berkenaan bagi mengesahkan kesahihan kejadian terbabit, namun siasatan masih diteruskan.

“Polis sudah menubuhkan pasukan khas dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) untuk memburu lima suspek terbabit dan pada masa sama masih meneruskan siasatan berhubung kejadian itu mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan,” katanya. Menurut sumber MyMetro Online.

Komen Blog Ibnu Hasyim: Terima kasih pihak polis. Tetapi itu bukan tugas pihak polis sahaja, bahkan melibatkan banyak pihak, contohnya pejabat agama, kementerian penerangan termasuk pihak tv. kementerian pendidikan. Apa lagi pemimpin negara yang ada kuasa menggubal dan merangka perundangan. Tidak mungkin, tidak ada jalan penyelesaiannya menurut Islam. Apakah rakyat perlu tolak pemerintahan yang tidak bertunjangkan Islam seperti BN sekarang?

1 comment:

Anonymous said...

Apa boleh di harap drpd orang politik BN/UMNO?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails