Monday, July 20, 2009

Perangkap Kasih: Cara Profesional Memerangkap Gadis.


PENGGUNA


TERIMA KASIH kepada weblog http://thaqib.geng.murai.com.my/.. Pihak kami sebar dan panjangkan dari siaran anda!


AWAS!! PERANGKAP MURTAD GADIS... Petikan dari sebuah artikel..


1.. MEMIKAT


Untuk makluman semua, pertubuhan-pertubuhan Kristian telah bersepakat untuk memberi satu bentuk skim galakan kepada para jejaka Kristian serta diberi tunjuk-ajar mengenai teknik untuk memikat gadis-gadis Melayu Islam untuk dijadikan pasangan mereka. Berbagai-bagi teknik memikat akan digunakan dan ia bergantung kepada latar belakang gadis yang disasarkan. Tapi, apa yang membimbangkan kami semua adalah, sasaran utama mereka kini adalah gadis-gadis bertudung labuh yang berpendidikan agama.


Teknik yang mereka gunakan adalah lebih kurang sama sahaja. Pada peringkat awal mereka akan mencari jalan untuk berkenalan dengan anak-anak gadis kita, samada melalui hubungan kerja, hubungan sesama pelajar mahu pun hubungan jiran tetangga. Kemudian, mereka akan berlakon seolah-olahnya mereka telah tertarik dengan kesopanan, cara berpakaian serta kelembutan tingkah laku anak-anak gadis kita ini.


Antara ungkapan yang sering digunakan adalah..


"Adakah semua anak-anak gadis Melayu begitu ayu dan sopan?", "Di dalam masyarakat saya, tidak pernah saya bergaul dengan gadis yang begitu berakhlak", "Saya tertarik dengan tingkah laku awak". "Saya ingin mengenali awak dan agama awak dengan lebih dekat lagi"


Biasanya, anak-anak gadis yang berpendidikan agama kita ini akan terbuka hatinya untuk menerima kehadiran jejaka Kristian ini apabila si jejaka mula menyatakan keinginan untuk mengenali agama Islam dengan lebih dekat lagi.


2..PERANGKAP


Apabila si jejaka merasakan anak gadis kita telah menerima kehadiran mereka, mereka akan menjalinkan persahabatan mereka dengan jujur, ikhlas, bersopan dan begitu "gentleman" sekali. Mereka akan ke perpustakaan, minum serta beriadah bersama dengan rakan-rakan yang lain Pendek kata, sepanjang persabatan mereka, cubaan "ringan-ringan" pun tidak ada. Tetapi AWAS, para ibu bapa.


Setelah kian lama bersama serta mendapati si gadis telah mula ada perasaan cinta, si jejaka akan menunggu dengan sabarnya ketika untuk memulakan "langkah sebenarnya", yang pertama.. Apabila si gadis didapatinya mula terleka, mereka akan digambarkan seolah-olah mereka terbawa-bawa oleh perasan cinta sehingga si gadis TerNODA. Ketika inilah, perangkap mereka sudah mula mengena.


3..DILEMA


Perlakuan noda ini boleh berlaku mungkin sekali, dua, tiga atau seterusnya. Sebab bagi si jejaka, perangkapnya hanya dikira benar-benar mengena apabila si gadis didapati berbadan dua. Pada ketika ini, si jejaka akan menunjukkan kekesalannya yang tidak terhingga. Si jejaka kononnya akan bertanggungjawab di atas perbuatan mereka seraya berkata..


"Agama kita melarang kita menggugurkannya, maka terpaksa kita berkahwin, tetapi kita berlainan agama"


Seterusnya kata si jejaka..


"Kalau kita ingin berkahwin secara Islam, saya sanggup memeluk Islam, tetapi kita terpaksa berhadapan dengan dua perkara.. Pertama, mengikut hukum Islam, kita boleh dikenakan 100 sebatan sebagai balasan dosa. Kedua, masyarakat Islam akan mencemuh dan meminggirkan kita kerana mempunyai anak di luar nikah yang kita hasilkan bersama. Kita akan berasa amat malu, lebih-lebih lagi awak yang berpendidikan agama. Sanggup kah kita? Saya rasa, saya tidak sanggup menghadapinya"


Kata si jejaka lagi..


"Kalau kita berkahwin secara agama saya, awak hanya perlu untuk menukar agama, dan kita akan terlepas dari dua seksa. Pertama, mengikut agama saya, kita hanya perlu untuk membuat pengakuan dihadapan paderi di gereja untuk menghapuskan segala dosa. Kedua, masyarakat agama saya akan menganggap anak kita ini senasib dengan Jesus (Nabi Isa) yang dilahirkan tanpa bapa. Mereka juga akan menganggap awak senasib dengan Mary (Mariam) yang melahirkan Nabi Isa. Maka, kita pasti tidak akan dipersia. Saya rasa ini option terbaik buat kita"


Untuk makluman semua, mereka hanya merancang agar anak jejaka mereka memikat anak gadis kita. Tetapi mereka tidak akan mencuba agar anak gadis mereka untuk mendampingi anak jejaka kita kerana mereka sedar bahawa perangkap mereka yang ini tidak akan mengena.


4..MURTAD

Mengikut penyelidikan Dr. Rubiah serta rakan-rakan dalam NGO Islam yang lain, amat ramai gadis-gadis Melayu Islam yang memilih option kedua walaupun ada segelintir yang berjaya diselamatkan dan terpaksa disembunyikan demi maruah agama & bangsa. Mereka seterusnya mengemukakan permohonan untuk menukar agama (murtad) dipejabat agama. Namun Artikel 11 Perlembagaan Persekutuan menjadi penghalang utama rancangan mereka.


5..DOA


Doa adalah senjata para Mukmin. Satelah kita berusaha, marilah kita bersama-sama berdoa agar anak-anak gadis kita akan terhindar dari menjadi mangsa. Doa juga dipanjatkan agar umat Islam di Palestin, di Lubnan, di Iraq dan seluruh dunia dihindari dari segala bencana. SEBARKAN!!


Sekian, terimakasih dari Blog Ibnu Hasyim menyahut sebaran. (2MA).

1 comment:

Qorie Afifi said...

Hujung-hujung dalam permasalahan ini adalah MURTAD. Saya pernah terlibat beberapa kali di Pulau Pinang berkenaan kes murtad namun kes seperti yang Haji sebutkan saya hanya pernah dengar sahaja. Di Bukit Mertajam , dulu saya ada dengar ura-ura penyebaran hal seperti ini berlaku dan berpusatkan sebuah pusat membeli-belah iaitu Summit. Saya pernah memperolehi satu kes yang hampir seperti yang Haji katakan tetapi si gadis belum sempat 'dinodai' cuma digula-gulakan dengan cinta. Si gadis siang malam asyik sms dan kadangkala keluar ke Bukit Mertajam bertujuan berjumpa dengan lelaki yang dikatakan mahu mengenalinya dan mengenali Islam. Saya tidak pernah di temukan dengan lelaki ini namun dari maklumat yang diterima dikatakan lelaki ini berketurunan India kristian , bersubang satu disebelah kiri dan kononnya dikatakan masih belajar untuk keluar sebagai peguam. Berbekalkan solat hajat dan doa kami usahakan dari jauh bagi menyelamatkan gadis ini dan alhamdulillah setelah itu kira-kira hampir 2 minggu selepas solat hajat sigadis memutuskan perhubungan dengan lelaki India itu tanpa kami tahu apakah sebabnya. Sehingga sekarang gadis ini selamat dalam pengawasan orang tuanya. Mereka di katakan mula menjalinkan hubungan melalui sistem chat di internet.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails