Sunday, November 10, 2019

Tun M Cari Negara Sanggup Terima Pembangkang Kemboja..

Pemimpin pembangkang Kemboja hidup dalam buangan tiba di Kuala Lumpur
Rainsy ketika ditemui pemberita di lapangan terbangan turut memaklumkan telah dijemput ke Parlimen pada Selasa ini sebagai sebahagian lawatan peribadi. - Gambar AP


Pemimpin pembangkang Kemboja hidup dalam buangan tiba di Kuala Lumpur
KUALA LUMPUR: Pemimpin parti pembangkang Kemboja yang hidup dalam buangan, Sam Rainsy selamat mendarat di Kuala Lumpur pada Sabtu.

Lapor agensi berita AP, Pengasas Parti Penyelamat Nasional Kemboja (CNRP) itu  tekad untuk kembali ke Kemboja walaupun terdapat cubaan oleh Perdana Menteri Hun Sen untuk menghalangnya.

Beliau ketika ditemui pemberita di lapangan terbangan turut memaklumkan telah dijemput ke Parlimen pada Selasa ini sebagai sebahagian lawatan peribadi.

Ia seolah-olah memberi gambaran bahawa Rainsy akan terlepas sambutan Hari Kemerdekaan Kemboja, Sabtu ini.Ketika ditanya mengenai rancangan, Rainsy menegaskan beliau mempunyai hak untuk pulang ke negara itu, malah akan menjalankan tugasnya seperti biasa.
Terdahulu, Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad memaklumkan kerajaan akan cuba mencari negara lain yang sanggup menerima pemimpin pembangkang Kemboja yang hidup dalam buangan. (AA)

Hibur Hibur Sikit

D'lloyd-hidup di bui

D'lloyd - Keagungan Tuhan [Official Music Video]

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails