Thursday, April 19, 2018

Hancur PAN Pula, Pengarah Biro P/Raya PAN S'gor Letak Jawatan.


Pengarah Biro Pilihan Raya parti Amanah Negara (PAN) Selangor, Jaafar Samsuddin atau Cikgu Jaafar meletakkan jawatannya berkuatkuasa hari ini katanya ketika dihubungi Malaysia Dateline.
Surat peletakan jawatan secara rasmi bertarikh 18 April 2018 itu sudah dihantar ke ibu pejabat Negeri parti itu di Shah Alam. 
Beliau berkata, keputusan untuk meletakkan semua jawatan di dalam parti dan tidak lagi sebagai ahli PAN hari ini, kerana berasa suaranya tidak didengari dan usahanya tidak dihargai dikalangan pimpinan negeri dan di peringkat nasional parti.
“Saya merasakan adanya saya dalam parti tidak lagi mendatangkan kebaikan untuk parti. Suara saya tidak lagi didengari pimpinan.
“Saya mendengar banyak perkara yang menceritakan keburukan saya, seolah-olah apa yang saya lakukan tidak bagus.
“Saya berasa malu sebagai seorang yang memegang jawatan di negeri diperlakukan sedemikian,” katanya.
Sebelum ini, Jaafar,62, memegang beberapa jawatan dalam parti antaranya, Ahli Jawatankuasa Biro Pilihan Raya Amananah Negara dan Ketua Amanah Kawasan Kota Raja sejak beliau menyertai AMANAH pada 2016 selepas parti serpihan Pas itu ditubuhkan.
Sebelum menyertai AMANAH beliau adalah ahli Pas sejak 1998 dan jawatan terakhir disandangnya dalam Pas sebagai Pengarah Jabatan Pilihan Raya Pas Selangor dari 2002 hingga 2015.
Sebelum menyertai Pas, Jaafar adalah ahli Semangat 46 dan pernah menjadi Ketua Pemuda Semangat 46 Negeri Selangor dan ketika berada di dalam Umno, beliau adalah pegawai di pejabat bekas menteri besar Selangor Allahyarham Datuk Seri Harun Idris.
Justeru katanya, setelah 36 tahun berkecimpung dalam politik dengan krisis dalaman diri beliau dengan pimpinan parti itu di Selangor sekali gus mengundurkan diri dengan meletakkan jawatan.
Ditanya sama ada beliau kecewa namanya tidak dicalonkan di Kota Raja pada pilihan raya umum akan datang, beliau menafikannya.
“Nama saya diletakkan di Dun Meru dan Parlimen Kota Raja tetapi ada pihak yang tidak senang dengan saya. Sejujurnya saya tidak kisah siapapun yang terpilih.
“Cuma saya rasa seolah-olah apa yang saya lakukan selama ini untuk parti tidak dihargai dikalangan pimpinan negeri.
“Saya sudah lama berfikir (untuk buat keputusan) dengan harapan memberi ruang kepada kepimpinan menghargai saya tetapi sebaliknya ia tidak berlaku, lebih baik saya mengundur diri.
‘Buat masa ini saya memikirkan lebih baik saya bersara daripada politik dan berehat,” akhirinya yang akan memberikan lebih tumpuan kepada kerja dakwah dan bersama keluarga.

559686_505894539456840_1348145350_n
Lihat..

2 comments:

Anonymous said...

Kesian kat dia dimamgsakan kerana kepimpinan PKR akur dgn suara DAP dari suara akar umbi. Masalahnya DAP hina Islam

Dia lagi suka bersengkongkol dengan DAP yg hina Islam

https://www.mynewshub.cc/utama-sensasi/dap-hina-islam-kenapa-pakatan-diam-ridhuan-tee/

DAP Hina Islam, Kenapa Pakatan Diam? – Ridhuan Tee

Jangan kecam saya dengan status ini. Ia adalah realiti bukan fantasi.
Kita bukan rasis kaum kerana ajaran Islam adalah universal.

Saya pun keturunan Cina. Saya sayang bangsa saya tetapi saya lebih sayang agama saya.

DAP BAIK… PKR BAIK… PH BAIK…

ORANG ISLAM BACA ELOK-ELOK

Apa sebenarnya yang dimahukan oleh mereka?

Mereka serang PAS tanpa letih. Mereka tegar fitnah PAS. Hanya kerana PAS tidak mahu lagi bersama dengan DAP. Mereka berasa DAP penting demi tawan Putrajaya.

Lalu mereka tergamak kutuk PAS kerana tegas dengan agenda Islamnya. Mereka memusuhi kepimpinan ulama PAS. Mereka angkat pemimpin DAP sebagai lebih berakhlak, lebih dipercayai dan lebih bervisi.

Mereka lawan, mereka balun, mereka maki. Mereka jadikan PAS sebagai musuh tetapi DAP pula jadi kawan tanpa lagi melihat panduan hadis Nabi SAW dan al-Quran.

Sewajarnya 10 kenyataan atau peristiwa berikut menginsafkan mereka dalam pakatan pembangkang. Sampai bilakah mereka hendak keliru atau dikelirukan?

Pertama, pemimpin DAP Perak, Nga Kor Ming pernah menghina umat Islam dengan menyamakan pemberian duit raya sama seperti rasuah atau dedak. Mereka diam.

Kedua, tokoh DAP Pulau Pinang Jeff Ooi menghina kematian ulama tersohor Tuan Guru Harun Din dengan ungkapan ‘Adios Harun Din’. Mereka tidak terasa apa-apa.

Ketiga, Nga Kor Ming sindir purdah yang dipakai sebahagian wanita Islam. Apabila Datuk Ahmad Darus cadang pramugari memakai pakaian menutup aurat, pemimpin DAP kata pemimpin Melayu otak cacat. Mereka diam.

Keempat, Pemimpin DAP yang juga Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, P. Ramasamy menggelar pendakwah terkenal antarabangsa, Dr. Zakir Naik sebagai ‘setan’, mereka diam.

Kelima, DAP pernah lantang mempertikaikan kandungan khutbah Jumaat dan mengganggu urusan fatwa di Pulau Pinang. Mereka diam juga.

Keenam, DAP biadab mempersoalkan laungan azan dan bacaan ayat al-Quran melalui pembesar suara masjid. Mereka buat lembu kenyang.

Ketujuh, DAP mempersoalkan larangan murtad dan mempersoalkan kewujudan JAKIM. Semuanya mereka diam.

Kelapan, DAP berani menghina dan mempersenda hukum hudud. Mereka diam juga.

Kesembilan, DAP separuh mati menentang RUU355, mereka kata konon RUU355 belum perlu. Maqasid syariah dengan DAP pula mereka berguru.

Kesepuluh, DAP menentang ustaz-ustazah dari Semenanjung dihantar ke Sarawak, mereka membisu.

Belum berkuasa di Putrajaya, DAP telah cuba memandulkan Islam. DAP adalah komponen Pakatan Harapan. Berpolitik untuk memenangkan PH bermakna berpolitik memenangkan DAP.

Politik DAP adalah politik memandulkan Islam. Maka sesiapa umat Islam yang berpolitik untuk PH bermakna mereka berpolitik untuk memandulkan Islam – agama mereka sendiri. Tepuk dada tanya iman.

TAMBAHAN:
1) Isu Kalimah Allah hendak letak dalam Bible – Penyokong DAP & PKR
2) Isu Azan guna pembesar suara jadi isu – Penyokong DAP
3) Isu memudahkan proses murtad – Penyokong DAP
4) Isu status agama anak kita selepas umur 18 tahun – Penyokong DAP

Semua isu ini disokong 100% oleh DAP. Malangnya Melayu Islam kita di dalam PKR dan Parti Harapan masih lagi buta! dan tetap sokong DAP lalu menghina PAS.

Walaupun hakikatnya mereka nampak DAP sebenarnya adalah musuh Islam yang nyata!!!! – Prof. Dr. Ridhuan Tee

Anonymous said...

Parti PANdir kehilangan kepercayaan sekutunya, sebilangan pemimpin dan ahli PANdir sendiri dan umat Islam kerana parti PANdir adalah khadam parti kafir harbi roket yang menentang dan menghina ajaran Islam dan menafikan hak umat Islam.

Ini adalah tanda-tanda parti PANdir akan lingkup dalam PRU.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails