Thursday, April 19, 2018

Hancur Lagi, 4 Wakil W/Rakyat DAP Mahu Jadi Calon Bebas.Empat wakil rakyat DAP di Melaka yang sebelum ini berpaling tadah mengisytiharkan hasrat mereka untuk bertanding sebagai calon bebas pada Pilihan Raya Umum ke-14, kali ini.

Keempat-empat mereka adalah Ahli Parlimen Kota Melaka Sim Tong Him, ADUN Duyong Goh Leong San, ADUN Bachang Lim Jak Wong dan ADUN Kesidang Chin Choong Seong.

Kumpulan yang merujuk diri mereka sebagai Perikatan Keadilan berkata mereka akan mencalonkan Goh untuk kerusi Parlimen Kota Melaka dan kerusi DUN Kesidang.

Sim pula akan bertanding di Kota Laksamana, manakala Lim dan Chin masing-masing di Ayer Keroh dan Bandar Hilir.

Semasa dihubungi, Sim berkata bahawa semua empat calon berharap mereka boleh menggunakan logo "kunci" yang adalah antara 30 logo yang tersedia untuk calon bebas.

"Secara idealnya, kami mahu gunakan 'kunci'. Saya menggunakannya apabila saya bertanding (di Kota Laksamana) sebagai calon Bebas pada tahun 2013.

"Saya memilih kunci kerana kamu perlukan kunci untuk segala-galanya - sebuah rumah atau sebuah kereta, sebagai contoh - kunci adalah permulaan," katanya kepada Malaysiakini.

DAP terus hancur..

Lihat kisah sejarah kaum Cina Malaysia..
E-Buku IH-35: Cina Malaya & Malaysia..
E-Buku IH-35: Cina Malaya & Malaysia..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails