Thursday, January 23, 2014

Tarikan Baru Beverly Hills – Rumah Riza RM58JRiza Shahriz Abdul Aziz (gambar bawah, kiri sekali), anak kepada isteri perdana menteri Rosmah Mansor, didakwa memiliki sebuah lagi harta tanah mewah.

Sarawak Report mendakwa, rumah agam 11,500 kaki persegi di West Hollywood dijual padanya dengan harga AS$17.5 juta ((RM58.21 juta) pada September 2010.

Laman pembocor maklumat itu melaporkan, pihaknya sudah melawat tapak itu dan mendapati kediaman asal diruntuhkan dan dibina baru, lengkap dengan kolam renang “sangat luas” di laman depan.

“Orang dalaman yang dipercayai mengesahkan bahawa pembinaan semula itu melibatkan kos lebih beberapa juta lebih daripada harga asal yang diminta, menjadikan kos harta tanah itu menghampiri harga harta tanah Riza sebelum ini AS$33.5 yang kami dedahkan dibeli di New York pada 2012.”

Laporan itu menyebut ia didaftarkan atas nama syarikat 912 North Hillcrest Road (BH) LLC di Delaware. (MK)

1 comment:

Anonymous said...

RUMAH RIZA AZIZ BEVERLY HILLS DAN NEW YORK APARTMENT SEMUA NYA DARI 1MDB’s fund of US$2.318 billion yang disimpan di Cayman Islands. duit nie hasil penjualana kerajaan dalam saham petro saudi international 2012. Riza aziz dan kawan perbankkannta di london dan New york ditugaskan menyimpan dana 2.38 billion usd ini dan sebagai imbalan sebanyak 10& diberikan kepada Riza aziz.disitulah riza aziz mendapat commision sebagai consultant kpd 1MDB. Pakatan rakyat banyak orang pandai seperti Azrul Azwar pergi lah selidik...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails