Wednesday, December 11, 2013

Perusuh Diburu, S'pura Haramkan Alkohol. Islam Dah Lama...


Anggota keselamatan Singapura berkawal di kawasan rusuhan Ahad lalu. Gambar fail.

Pemangku Perdana Menteri, Teo Chee Hean, berkata polis menangkap beberapa orang lagi yang terbabit dalam rusuhan malam hari Ahad lalu di Little India.

Katanya, siasatan akan diteruskan supaya mereka yang melanggar undang-undang dikendalikan dengan tegas dan adil selaras undang-undang.

“Bagi menentukan keadaan terus tenteram, kami mengharamkan alkohol. Polis menambah kehadiran mereka di kawasan kediaman pekerja asing dan di tempat mereka sering berkumpul agar kehidupan dapat berjalan seperti biasa yang mungkin dan setiap orang merasa selamat," katanya dalam satu kenyataan dikeluarkan pada petang hari Selasa.

Teo, Menteri Penyelaras bagi Keselamatan Nasional dan Menteri Dalam Negeri, berkata Jawatankuasa Penyiasat (COI) akan dibentuk menjelang hujung minggu ini.

"Kami akan sediakan nama dan terma rujukan dan ini akan membolehkan perhatian lebih mendalam terhadap insiden ini dan juga untuk menyemak prosedur semasa bagi pekerja asing berhimpun dan melihat sama ada perlu dilakukan penambahbaikan," katanya. - Bernama, 11 Disember, 2013.

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Islam telah lama mengharamkan arak untuk kebaikan manusia, cuma puak-puak macam UMNO jahiliah saja yang masih degil tidak faham Islam.

Iklan 
Stevia Ganti Gula Dalam Makanan Dan Minuman, Untuk Diabetes.
Stevia Ganti Gula Dalam Makanan Dan Minuman, Untuk Diabetes. HMH STEVIA HERBA

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails