Wednesday, March 06, 2013

Youtube Reformasi: Yasin Diugut Bunuh Puak Sasau..


HALAMAN HIBURAN

PUAK-PUAK sasau taksub dan fanatik anti reformasi yang bertanggung jawab dalam kes ugut ini. Kata editor weblog Ibnu Hasyim, Dr Hj Mohd Hasyim sebentar tadi.

Hal ini berlaku gara-gara sebuah video nyanyian bertajuk “Reformasi” yang dimuat naik ke laman YouTube, penyanyi dan komposer, Yasin Sulaiman, 39, diugut dengan ancaman bunuh oleh dua individu melalui laman berkenaan.


Komen yang berbunyi, “Yassin ni patut dibunuh jer.. “ dan “Aku kalau jumpa si Yassin ni kat luar comfirm aku pijak-pijak kepala dia sampai lumat” didapati dibuat pada awal malam semalam selepas kira-kira dua minggu video itu dimuat naik.


Yasin berkata, ugutan bunuh yang diterima melalui video lagunya itu membuktikan ada pihak tidak bertanggungjawab dan menyalahgunakan medium sosial tersebut.


“Perselisihan pendapat adalah perkara biasa dan sebelum ini saya pernah menerima pelbagai pandangan negatif. Namun ugutan bunuh adalah perkara serius.


“Saya tidak pasti sejauh mana seriusnya ugutan yang dibuat itu, namun saya tidak akan berdiam diri jika ia berterusan selepas ini,” katanya kepada Sinar Harian ketika ditemui di pejabatnya di Kota Damansara, semalam.


Justeru itu, Yasin memberi amaran kepada pengunjung laman sosial agar tidak sewenang-wenangnya meninggalkan komen berunsur ugutan dan fitnah terhadapnya sebelum dia mengambil tindakan undang-undang.


“Sekiranya saya silap dalam penulisan, kita boleh dialog, boleh mengkritik dengan platform yang betul. Bukan dengan ugut-mengugut begini.


“Saya harap individu terbabit berhentilah daripada melakukan perkara begini kepada sesiapa pun. Kebebasan bersuara perlu digunakan untuk kebaikan bukan untuk mengugut dan mencaci orang lain,” katanya kesal dengan perkara itu.

"Memang, puak-puak sasau ni suka ganggu, apa lagi bila dekat PRU 13 seperti sekarang. Mereka dengki sangat dengan laman sosial atau weblog-weblog sokong Pakatan Rakyat." Jelas Hj Mohd Hasyim lagi, yang juga berlaku ke atas blognya.. (IH)

2 comments:

Salaam said...
This comment has been removed by the author.
Salaam said...

Puak Sasau adalah mereka yg fanatik apabila berpoltik tak kira parti jenis apa..Ibnu Hasyim nih pun bole termasuk mrk yg SASAU..so kita nak ikut sapa..? Jadilah kamu seorang Silent Majoriti/Pengundi Senyap..mereka yg bole Undi BN/PR dan tak taksub kpd mana2 parti..mereka yang apabila dah habis undi mahu hidup bekerja aman damai dan tunggu next pilihanraya tanpa menabur fitnah sana sini atau upload artikel yg sasau.. Mereka inilah yg lebih dekat kpd Allah dan setia kepada negara..! JADILAH KAMU KHALIFAH BUKANNYA PENGIKUT SASAU..!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails