Saturday, March 09, 2013

L/Datu: Azimuddie Masih Hidup -Puteri Jacel Kiram

KL: Anak kepada Sultan Jamalul Kiram III, Puteri Jacel Kiram mendakwa Azimuddie Kiram, yang mengetui kumpulan penceroboh bersenjata di Sabah, yang juga adik Sultan Sulu Jamalul Kiram III masih selamat. Portal Philippine Inquirer melaporkan Jacel membuat kenyataan itu dalam satu temubual di radio dzBB.

Jacel juga dilaporkan berkata, hubungan mereka kini sangat terhad ekoran bimbang komunikasi mereka boleh membenarkan pihak berkuasa Malaysia mengesan di mana beradanya Azimuddie. Tetapi Jacel berkata bahawa kali terakhir mereka bercakap pada Khamis, Azimuddie dan orang-orangnya adalah selamat.

Sementara itu di Malaysia, Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar hari ini juga mengesahkan jeneral penceroboh bersenjata yang terbunuh semalam bukan Azimuddie Kiram, yang mengetui kumpulan penceroboh itu.

"Dia bukan (Azimuddie), Dia (mayat) salah seorang pemimpin mereka," kata Ismail dalam satu sidang akhbar di Felda Sahabat Residence pagi ini. Ismail berkata, pasukan keselamatan membuat kesimpulan bahawa lelaki itu adalah salah seorang daripada pemimpin mereka, berdasarkan kepada pakaiannya, tetapi masih dalam proses mengesahkan identiti sebenarnya. (Hrkh)

2 comments:

khairul azman said...

kiram bila ko nk mampus...neraka menanti mu disana..

Anonymous said...

I believed she is lying as first of all, how did she communicate with azimuddie? as azimuddie came from phillipine, did he have time to purchase a sim card from Malaysia? and furthermore if he is using a phillipine line, he have so much credit to do roaming? another thing is that how can his phone battery never finish? and I have been to that area before and the coverage is almost to none specially inside the palm oil plantation. So what type of communication did he use? just think about it.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails