Sunday, December 16, 2012

Misteri Bayi Dlm Kotak Sampah, Lagi Salah BN
KAPAR: Misteri kotak yang disangka sampah dan diletakkan di hadapan pintu sebuah rumah kebajikan di Batu 3, Taman Mewah, di sini, membawa kepada penemuan seorang bayi perempuan yang masih hidup dan cukup sifat.

Individu tidak bertanggungjawab itu turut meletakkan susu, ubat, pakaian serta sekeping nota dalam bahasa Cina yang diletakkan di dalam kotak itu. Menurut sumber, wanita yang juga pekerja rumah kebajikan berkenaan menemui kotak itu kira-kira jam 4 pagi sewaktu tiba di rumah berkenaan untuk memulakan tugas.

Kata sumber, melihat kotak diletakkan di hadapan pintu rumah, dia cuba untuk mengalihkan tetapi hairan apabila menyedari kotak berkenaan berat.

“Hairan dengan kandungan kotak berkenaan, wanita terbabit kemudian membuka kotak itu dan terkejut sejurus menemui seorang bayi perempuan yang masih hidup di dalam kotak berkenaan.
“Bimbang keadaan sekitar yang sejuk, wanita terbabit segera membawa bayi malang itu masuk ke dalam rumah sebelum membuat laporan di Balai Polis Bukit Raja,” katanya.
Sumber berkata, sebaik menerima laporan daripada wanita terbabit, polis segera ke rumah kebajikan berkenaan dan memeriksa rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di rumah itu.

Menurutnya, berdasarkan rakaman CCTV, polis mendapati kotak berkenaan diletakkan seorang wanita di hadapan rumah kebajikan sebelum meninggalkan kawasan itu.

“Bagaimanapun polis sukar mengecam wajah wanita yang meletakkan kotak berkenaan memandangkan gambar pada CCTV itu tidak jelas,” katanya. (myMetro)

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Sudah bertahun-tahun kes-kes buang bayi ini masih belum seleai. Dalam Islam pemimpin-pemimpin negara itu bertanggung jawab. Siasat balik, sistemnya yang tidak Islamik dan berkebajikan. Siatem pendidikan, sistem rasuah pemimpi tinggi sukar ditangkap, pilih kroni, semuanya itu ada kena mengena dengan jenayah tersebut. Jelas BN/UMNO tidak boleh lepas tangan.

Lihat sebelum ini..
(IH)

2 comments:

Anonymous said...

Cuba
Semak Dan banci 70 percent pelaku Dari orang negeri . Apa maknanya

Anonymous said...

Kelantan lah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails