Sunday, September 19, 2010

Rakan Sosilawati Pula Mati Tergantung Dibiliknya.


SARINA JAAFAR


BUKIT MERTAJAM 18 Sept 10 - Pengasas produk kecantikan Aveer, Sarina Jaafar yang juga kenalan rapat jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya ditemui mati di rumahnya di Taman Pauh Jaya di sini hari ini. Lapor Utusan Malaysia Online hari ini.

Pemilik syarikat SBJ Aveer Services Sdn. Bhd. berusia 45 tahun itu ditemui tergantung di biliknya kira-kira pukul 8.30 pagi oleh anak bongsunya yang berusia 16 tahun. Polis setakat ini mengklasifikasikan kes tersebut sebagai mati mengejut.

Anak sulung Sarina, Mohd. Azrul Affendi Zakaria, 24, yang dihubungi memberitahu, berita kematian ibunya mengejutkan seluruh ahli keluarga kerana arwah tidak menunjukkan perubahan sikap kebelakangan ini.

Mohd. Azrul berkata, kejadian berlaku ketika dia berada di Kuala Lumpur dan kali terakhir dia menemui Sarina ialah pada petang semalam dan sempat menasihati ibunya supaya berhati-hati dalam perniagaan ekoran banyak berlaku kes pembunuhan kebelakangan ini.

"Ibu beberapa kali turut menyuarakan rasa terkilan dan sedih berhubung kejadian yang menimpa Datuk Sosilawati kerana ibu rapat dengannya," kata Mohd. Azrul.

Menurutnya, kejadian tersebut sangat menyedihkan keluarganya tambahan lagi ia berlaku ketika mereka sedang memulakan persiapan bagi majlis perkahwinannya yang dijadualkan Januari nanti.

"Saya telefon ibu pagi tadi tetapi tidak diangkat sehinggalah diberitahu mengenai kejadian ini," katanya.

Timbalan Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT), Supritendan Mohan Singh Tara Sigh yang dihubungi mengesahkan kejadian itu dan kes tersebut setakat ini diklasifikasikan sebagai mati mengejut. Katanya, mayat Sarina ditemui mati di rumahnya kira-kira pukul 8.30 pagi dan dihantar ke Hospital Seberang Jaya (HSJ) di sini untuk bedah siasat.

"Polis mengklasifikasikan kes ini sebagai mati mengejut dan kita harap semua pihak tidak membuat spekulasi walaupun mangsa dikatakan kenalan rapat Datuk Sosilawati," katanya.

Sementara itu, dua suspek yang dikaitkan dengan kes ugut isteri seorang ahli perniagaan dari India, Allal Kathan Muturaja yang dilaporkan hilang di Banting awal tahun ini, ditahan reman selama tujuh hari bagi membantu siasatan bermula hari ini. Majistret Hurman Hussain membenarkan permohonan polis untuk menahan reman kedua-dua suspek yang disyaki mengugut isteri jutawan itu, S. Usharani, 24, bagi membantu siasatan.

Suspek dibawa ke Mahkamah Majistret Litar di Sepang kira-kira pukul 9 pagi ini sebelum perintah reman itu dikeluarkan pada pukul 10 pagi. Kedua-dua mereka disyaki terlibat mengugut Usharani, juga warga India bagi memperoleh wang pendahuluan 10 peratus daripada RM1 juta untuk membebaskan Allal Kathan yang berusia 34 tahun. (AK)

Dapatkan 4 buah buku e-buku IH percuma! Klik di sini..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails