Saturday, February 04, 2023

PRN ini, tolak madani versi dapig.

 

Komen Rakyat dalam blog ini..

12 comments:

1 Anonymous said...

Perdana Menteri melantik DSAI sebagai menteri kewangan. Dan Perdana Menteri juga melantik anak DSAI sebagai penasihat kewangan kepada DSAI.

Ketiga tiga jawatan itu tidak bergaji.

Perdana Menteri juga berkata tidak berlaku nepotism di bawah kerajaannya. Juga tidak berlaku pertindihan jawatan.

Memandangkan Perdana Menteri mempunyai kaliber yang tinggi, maka pentadbiran negara akan berjalan lancar.

2 Anonymous said...

Dah ada yang ngikut. Ayah speaker lantik anak jadi pembantu. Seperti biasa, akan ada alasan yang mensucikan.

3 Anonymous said...

Apakah bro an ketandusan calon untuk jadi penasihat ekonomi. Tapi madani. Nepotism tidak termasuk dalam konsep madani. Inheritance dalam kewangan adalah satu penyelewengan.

Berpakat dua beranak pada harta milik rakyat dan negara. Tapi seperti biasa. Ada alasan liberal yang nampak suci. Dua beranak ni punya fahaman liberal yang kuat. Asas agama dan fiqh tidak berguru.

Fitnah juga tidak termasuk dalam konsep madani. Kejap 650 billiun. Kejap 118 juta. Kejap 300 juta. Yang mana satu. Cuba jangan permainkan fakta dan angka.

Kejap hoi hoi ya hoi adalah makhluq perosak. Kejap dah jadi menteri.

4 Anonymous said...

Madani tu tolak nepotism.
Madani tu tolak kluster mahkamah.
Madani tu tolak kluster komunis.
Madani tu menepati janji.
Madani tu tolak politik fitnah.
Madani tu ikut hukum fiqh assiyasah.
Madani tu hersama orang yang baik baik.

5 Anonymous said...

Bro an pakai politik ikut "dan" . Kalau tak cukup korum, cari korum. Tak kira bersih atau kotor. Kalau taat setia diragui, pilih anak jadi pembantu. Kalau anak tak minat, menantu pun boleh. Kalau isu tak da, fitnah jadi halal. Itulah bro an. Menyusahkan. Cakap bijak.

6 Anonymous said...

Majoriti muslim mahu kerajaan tidak follow cara penjajah tapi teringat pulak siang kit kata negara ini bukan negara Islam.

7 Anonymous said...

dah cukup jomlah, tunggu undangan, ambo harap semuo rakyat ambo di luar terutama di negeri yang ada dap jadi pemimpin pulanglah. ambo dan pimpinan menyediakan banyok kemudahan untuk semua marila berbakti pada negeri kita sendiri, kat sini semua muroh, saja ambo dan pimpinan tok mau buat pembangune lebih maju semugo kita insaf mu nok isley ke nok stesesn bah hebak. masalah air takdok mu buka je paip keluor air bak salju dingin.. mari la semuo balik dan berbakti pada negeri, balik ke negeri terhebak di malaysia.

8 Anonymous said...

PRN bulan Mei 2023 ini masa terbaik melingkupkan saki baki barua LeeKwanYew@DAP dari tampuk kuasa

Formula turun harga barang ialah dengan melingkupkan saki baki barua barua Lee Kwan Yew @ DAP dari tampuk kuasa negara.

Langkah ke dua mewujudkan beratus ratus billionaire Melayu dan jaringan kartel Melayu di segenap sktor

Kita dah tak perlukan taikun kaum mata sepet ini..Tak kan Melayu nak bergantung pada rangkaian mafia kartel judi, kartel bapak ayam, kartel dadah, kartel arak, kartel along, kartel babi.

Kartel mafia mata sepet yang monopoli dan menentukan harga barangan asasi memgikut tuan mereka 'little Israel' di Singapura di sana.

Ini lah kebodohan pemimpin Melayu 60 tahun lama nya dibaruakan oleh kaum mata sepet ini sambil bergantung harapan pada kartel mafia LeeKwanYew@DAP/MCA tak guna ini.

Pemimpin Melayu dan PM silih berganti tapi kartel kartel mafia mata sepet tetap orang yang sama, tetap nama yang sama dan tetap menguasai semua sektor perekonomian negara..

Formula mereka mudah sebab nya PM yang ada dolu memang dibawah kawalan kartel mata sepet LeeKwanYew@DAP/MCA berpusat di Singapura@Little Isreal Asia Tenggara..!!

Ayoh semua bangun orang Melayu lingkupkan pemimpin barua mereka ini dari tampuk kuasa negara pada PRN Mei 2023 ini.

Kalau dolu ada billionaire Melayu tetapi mereka di adu dombakan di batu apikan sesama sendiri supaya berbunuhan dan bercakaran sesama Melayu. Ujudkan Team A dan Team B dalam Parti UMNo supaya kartel ini mudah membatu api dan adu domba supaya berbunuhan sesama Melayu..!!

Selagi negara bergantung pada kartel mafia kaum Lee Kwan Yew ini harga barang tak akan turun. Ujudkan kartel Kaum Melayu vs Kaum Kartel Cina pasti lingkup kartel Lee Kwan Yew@DAP.

PRN bulan Mei ini lah masa terbaik untuk orang Melayu hapuskan kesemua saki baki barua pemimpin Melayu yang bertuankan DAP@LeeKwanYew dari tampuk kuasa.

#LingkupkanbaruaLeeKwanYewPRNini

9 Anonymous said...

Jom balik. Kat selangor pun masalah air. Kita tolak madani versi dapig.

10 Anonymous said...

Bimbang juga. Kot kot madani ni sama versi macam kamal attaturk. Mana mungkin bangun negara Islam bersama versi komunis. Kan dulu pemimpin utama pernah kata langkat mayat aku dulu. Sekarang dah mendiang pun. Tapi ucapan tu jadi semangat buat dapig.

Madahnya madani. Tapi jasadnya ada rasuah. Ada fitnah. Ada penindasan. Ada nepotism. Ada tegar kuffar. Ada luar tabii. Ada janji palsu.

11 Anonymous said...

Diharap lebih berhati2 dengan mereka2 yang punyai DNA KOMUNIS didalam kerajaan sekarang. Mereka bijak menggunakan nama demokrasi untuk berselindung.

12 Anonymous said...

Gaji xda. Dlm ac ada duit. Bahaya betui.

19 comments:

Anonymous said...

Bang non mencetak sejuta naskhah al Quran. Bang non juga ada sejuta alasan melantik anaknya sebagai penasihat kewangan.

Anonymous said...

PN dan macai2 serta walaun memang dengki khianat , sentiasa tak puas hati tengok kejayaan dan idea PM 10…Cemburu meluaqp2 dgn gelaran yang bukan2 yang akhirnya terkena batang hidung sendiri. Rasuah dikatakan sedekah…Dan dana PN mencurigakan dengan ratusan juta ringgit dikumpul walaupun jadi kerajaan 17 bulan…

Anonymous said...

Bukan ratusan. PM kata 650 billiun.

Anonymous said...

NEGERI lain juga ada masalah air namun tidak seteruk Selangor, sedangkan ia adalah antara negeri paling kaya di Malaysia. Pelik bukan?

Selangor mempunyai kadar kekerapan terputus bekalan air yang tertinggi di Malaysia.

Sejak 2014 lagi rakyat Selangor terpaksa menghadapi isu yang sama.

Tahun 2020 sahaja Selangor telah melalui 9 siri pencemaran sumber air mentah dan 8 kali gangguan bekalan air yang menjejaskan sebahagian besar pengguna.

Inipun masih ada orang nak berhujah yang catuan bekalan air adalah disebabkan musim kemarau.

Anonymous said...

Dalam pas tiada iri hati dengki. Ini hanya milik pkr, pan dan dapig. Ahli baru umno. Ada ke patut bantuan banjir kelantan trengganu diberi kepada petugas ph.

Ni yang dikatakan bijak urus kewangan. Orang pas pun bayar cukai. Orang pas pun kena banjir. Mana peri kemanusiaan.

Sayang pada ph jer. Yang majoriti dapig 40 kerusi.

Anonymous said...

Inilah spesis BANGANG PKR/DAP ni! Umat ISLAM di seluruh dunia kena BOIKOT produk2 GLOBAL terbesar, yg. TAK perlu, oleh Kapir2 Penjajah Nazi Zionis Sweden/Barat, utama IKEA, H&M dll ni! Tapi yg. Pemimpin2 ISLAM si PONDAN2 - juga patut HALAU Duta2 Sweden, Jerman, Belanda & Denmark, yg. makin ANTI-ISLAM/UMATnya ni!

Anonymous said...

PDRM bwh. KETUA POLIS NEGARA Mafia-geng DIKTATOR Anwar PARIAH homoh/Kapir2 Penjajah DAP-PKR-yg. diTAJA rejim2 Nazi Zionis-Hindu Barat/ISrael/India/Jepun/S'pura -terus nak ANIAYA Pendemo2 ISLAM/MELAYU kita yg. protes depan Kedutaan TERORIS2 Sweden/Belanda!

https://www.astroawani.com/berita-malaysia/berhimpun-tanpa-permit-10-individu-dirakam-keterangan-404648

Twit - @MelayuKeris32

Anonymous said...

Sdgkan PENDEMO2 buas rejim2 BANGKAI2 Mafia2 DIKTATOR2 Pariah2 Mahathir kerala-Anwar homoh/Kapir2 DAP-PKR, termsk. BERSIH depa - boleh pula selama ni BEBAS buat protes2 HARAM & ada yg. GANAS pula tu - merata2 utk. TUMBANGkan DS Najib dulu, & hingga skrg.!

https://landdestroyer.blogspot.com/2011/07/malaysias-bersih-facade-of-clean.html?m=1

Anonymous said...

Tak pula lu TERLALAK psl. Mafia Anwar PARIAH homoh - diRASUAH $500 JUTA oleh PERASUAH-no 1,Vincent Tan, yg. juga KUASAI Sistem Undg2 & Kehakiman kita! Mana Ketua Polis Negara/SPRM-geng rejim2 BANGKAI2 Mafia DIKT.2 PARIAH Mahathir-Anwar/Kapir2 DAP-PKR ni?

https://www.mindarakyat.net/2018/06/the-day-vincent-tan-gave-anwar-rm500.html

Twit - @MelayuKeris32

Anonymous said...

Selalunya kwsn.2 MAJORITI Pribumi Islam/Melayu MISKIN kita shj. - yg. ada masalah bekalan Air ni! Pi shjlah ke FLAT2 Kos2 Rendah yg. MAJORITI Islam/Melayu kita, punya KOTOR fgn. SAMPAH2 di BUMBUNG2 & merata2 oleh Warga2 Kapir2 ASING yg. makin menDOMINASI Flat2 Kos2 Rendah ni! Sbb. Kapir2 Penjajah DAP/PKR ni - amat LICIK, buat MO dajal depa, nak HALAU bangsa Pribumi Islam/Melayu kita dr. Daerah2 MAJORITI Islam/Melayu di PP/S'ngor, Johor, KK & KL utamanya!

Twit - @MelayuKeris32

Anonymous said...

Dahlah BERATUS2 proj2. PR1MA/PPR dahulu terus nak diSABOTAJ, konon 'sakit' - skrg. MENTERI Penjajah BANGKAI Kapir DAP yg. BOLOT 3 Kem.2 sekali ni, Pembangunan, WP & Perumahan ni, terus nak HAPUSkan QUOTA & HAK Pribumi miliki RUMAH dlm. Proj.2 ni, berdsr. Undg2 Perl. 153 kita - dgn. bawa msk. Penasihat2 PAP S'pura dia!

https://www.astroawani.com/berita-malaysia/dasar-perumahan-negara-akan-dikaji-semula-kpkt-403252

Anonymous said...

Utk. TUTUP kes WANG HARAM Rafizi ni, disyaki dr. CIA/Mossad/Soros, sbnyk. ~$22 JUTA hanya dlm. 10 bulan utk. sy. Kajian dia yg. ROMPAK berjuta Data2 Pengundi pd. PRU15, utk. PALSUkan Kertas2 Undi spt. PRU14 - nak serang Pemimpin2 PAS/PN konon rasis dll!

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2023/01/15/pas-menang-besar-pru15-kerana-retorik-kaum-majlis-mewah-kata-rafizi/

Twit - @ MelayuKeris32

Anonymous said...

Ya, BERATUS ribu MANGSA2 Banjir LUMPUR di 2 NEGERI, K'tan & Terengganu - hanya dpt. $50 JUTA, yg. dahlah diberi pd. Ajensi JPM - BUKAN pd. Kjaan2 Negeri bwh. PAS -sdgkan MCA diRASUAH $40 JUTA melalui TAR,& Tol diROMPAK $40 JUTA utk. T. B Cina - oleh rejim BIAWAK2 Anwar/DAP-PKR!

Twit - @ MelayuKeris32

Anonymous said...

Inilah sbbnya bangsa PRIBUMI Islam/Melayu kita kena Undi PAS demi ISLAM/UMATnya - walau PAS tak sempurna. Rejim2 BANGKAI2 Mafia2 Diktator2 Anwar PARIAH homoh-Zahid CINA Ind'sia/Kapir2 Penjajah DAP-PKR ni -mesti diTUMBANGkan segera sblm. Kerabat Johor amat LIBERAL jadi YDPA, 2024!

Anonymous said...

Tgk. makin DAJAL rejim2 Mafia2 Anwar-Zahid/Kapir2 DAP-PKR ni! Lepas baru GEMBIRAkan geng rejim Penjajah Nazi2 Cina Zionis-Hindu S'pura dia -biar ROMPAKAN amat DASYAT depa atas Pulau Bt. Putih/Selat Johor kita,skrg. tubuh Jwtnkuasa bersama Siber SIAL pula!
https://www.astroawani.com/berita-malaysia/malaysiasingapura-perkukuh-kerjasama-perlindungan-data-keselamatan-siber-dan-ekonomi-digital-404938

Anonymous said...

Lihat juga rejim Nazi Zionis HOMOH Jerman/WEF-si PENAJA rejim2 BANGKAI2 Mafia2 DIKTATOR Anwar PARIAH homoh/Kapir2 Penjajah DAP-PKR - juga biarkan satu lagi pert. TERORIS Nazi Zionis homoh Jerman-ISrael - menghina KAABAH suci kita dgn. replika HOMOH depa!

https://twitter.com/PixelHELPER/status/1455174151233212426?t=cB_CwrlIZncHht_bNAPebA&s=08

Twit - @ MelayuKeris32

Anonymous said...

Senanglah nurul ijah sembunyi kat rakyat pada sapa dia nak bagi projek. Tapi sangat maklum oleh papa.

Bagaimana papa rompak 100 juta duit persekutuan. Anak papa pun bijak dan ikut cara papa.

Anak papa jangan bimbang. Sebab papa ada 100juta alasan suci untuk sembunyi kecurangan anak papa. Kan papa dah biasa buat tugas luar tabii.

Anonymous said...

Papa ada 100 juta cara untuk menang.
Hampir PRN.
Papa dah lumpuhkan ac bersatu.
Biar bersatu bertanding tanpa duit.
Papa dah lumpuhkan sanjungan pas.
Papa dah buat konspirasi rasuah.

Nanti papa bersama think tank dapig.
Papa ada lagi sumber kejahatan.
Papa boleh guna dapig untuk lumpuhkan orang melayu.
Dapig udah terbukti berjaya di pulau pinang.
Tanpa dapig, siapalah papa.

Pkr jadi kuat bila PN dilemahkan.

Anonymous said...

Madani bro an.
Membentuk empire madani.
Versi liberal.
Versi dapig.

Content satu.
Perompak yang telah disucikan.
Dengan jawatan kedua tertinggi.
Penerimaan kelompok rasuah secara gerombolan.

Content dua.
Perwarisan perbendaharaan negara.
Perbincangan berlanjutan.
Ruang tv.
Ruang dapur.
Meja makan.
Santai tapi evil.

Content tiga.
Jarum komunis.
Asas penyucian.
Mengekstreme pas.
Mengekstreme hukum fiqh.
Reform islamofobia.

Content empat.
Jarum syiah.
Membawang kosong.
Korupsi minda.
Sayap dapig.
Mensucikan abu chin peng.

Content lima.
Islam sebagai peralatan.
Madani.
Sejuta al Quran.
Mustaffa Kamal.

Sempurna.
Sudut material.
Sudut agama.
Sudut akhlaq.
Sudut lgbt.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails