Thursday, June 09, 2022

Kami sambut Yakubu/Partey, Selamat datang kepada Islam..

 


Partey peluk Islam, tukar nama Yakubu 

LONDON: Thomas Partey menukar namanya kepada Yakubu selepas pemain bola sepak Arsenal itu memeluk agama Islam.

Pemain berasal dari Ghana itu membesar sebagai Kristian tetapi hidup dalam kalangan orang Islam di negara asalnya. Dia memeluk Islam berikutan perkahwinannya dengan Sara Bella yang berasal dari Maghribi.

Bagaimanapun namanya kekal sebagai Partey apabila beraksi untuk Arsenal dan pemain 28 tahun itu akan mengekalkan nama Thomas di belakang jersinya.

"Saya membesar bersama Muslim jadi pada akhirnya ia perkara yang sama. Saya sudah berkahwin dan nama Muslim saya Yakubu.

"Saya mempunyai wanita yang saya cintai, saya tahu kekasih-kekasih gelap akan meninggalkan saya, tetapi ia tidak akan menjadi masalah," kata Yakubu berjenaka.

Pertengahan Mac lalu, tular gambarnya bersama seorang Sheikh di London di mana mereka sedang memegang kitab suci al-Quran.

Partey hanya beraksi 26 kali untuk Arsenal dalam semua pertandingan musim lalu akibat kecederaan dan penggantungan.

Kecederaan hamstring ketika kekalahan 3-0 di Crystal Palace pada 4 April menyaksikan kempennya berakhir awal dengan The Gunners tercicir daripada saingan kelompok empat teratas kepada Tottenham Hotspur. - AGENSI

Komen Weblog Ibnu HasyimPartey peluk Islam, tukar nama Yakubu. Kami sambut anda Yakubu/Partey, selamat datang kepada Islam. Kini kamu bersih saperti anak baru lahir bagai kain putih tiada corengan. Maka jelaslah kamu wajib masuk syurga, beruntunglah. Al-hamdulillah!

Lihat!

Kaitan Industri cendawan 

1.Sains Pertanian Cara Tanam Cendawan dengan mudah d...

2.Industri Cendawan, antara M'sia & negara China

3. K'tan teroka pendigitalan sektor pertanian

4.Perkampungan Cendawan Orang Kerdil. Kreatif?

PERHATIAN: NO TELEFON IBNU HASYIM.COM TERKINI 014-400 2015

1 comment:

Anonymous said...

What is the meaning of Bon Odori?
Bon Odori (盆踊り), meaning simply "Bon dance", is a style of dancing performed during Obon. It is a folk entertainment, which has a history of nearly 600 years. Originally a Nenbutsu folk dance to welcome the spirits of the dead , the style of celebration varies in many aspects from region to region.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails