Sunday, January 24, 2021

Turki: ''Pandemik Buka Peluang Baru di Dunia Perniagaan'' -Erdogan.

 

Jumlah syarikat ditubuhkan di Turki tahun 2020 meningkat 20%, mencapai 101,318 walaupun pandemik.


Presiden Recep Tayyip Erdoğan menyatakan bahawa walaupun wabak jenis baru coronavirus (Covid-19) membawa pelbagai kesulitan dan masalah, ia juga membuka peluang baru di depan dunia perniagaan.


Presiden Erdoğan menyatakan pada tahun 2020 Turki dan seluruh dunia menghadapi masalah kerana pandemik, namun, bersamaan dengan itu dalam tempoh wabak, selain infrastruktur kesihatan yang kuat, pentingnya penyelidikan dan pengembangan dalam pengeluaran, eksport, pasaran dan kepelbagaian produk dalam perdagangan, jelas terlihat.


Presiden Erdoğan menekankan bahawa syarikat Turki membuat perbezaan kepada pesaing mereka selama proses Covid-19 dengan produk berkualiti, harga yang kompetitif dan kebolehpercayaan mereka, 


''Dalam eksport, kita berjaya menutup tahun lepas dengan 169.5 bilion dolar, 5 bilion melebihi sasaran program jangka sederhana. Bahagian negara kita dalam eksport global melebihi 1 peratus untuk pertama kalinya pada data Januari-Oktober tahun lalu, mencapai 1.03 peratus. Jumlah pengeksport kami melebihi 87 ribu 400, jumlah syarikat kami yang mengeksport untuk pertama kalinya tahun lalu dicatatkan sebanyak 18 ribu 123.'' Katanya.


Presiden Erdoğan menyatakan bahawa jumlah syarikat yang ditubuhkan di negara ini pada tahun 2020 meningkat 20 peratus, mencapai 101,318 walaupun pandemik.


Presiden Erdoğan menekankan bahawa mereka akan mengambil semua langkah yang diperlukan untuk mewujudkan iklim di mana persekitaran pelaburan akan diperbaiki lagi, ramalan akan meningkat lebih jauh, dan harapan pelabur akan dipenuhi pada tahap yang lebih tinggi. (IH)

1 comment:

Anonymous said...

sesajer kopi pes dari laman reformasi

ADAKAH BENAR MAHATHIR CURI DUIT ?

AZRUL AMIRUDIN

Adakah rakyat malaysia bersetuju

Harta dan kekayaan yang mahathir rompak dan curi sepanjang dia jadi perdana menteri...di kembalikan kepada rakyat malaysia...saya percaya sekiranya harta ini di kembalikan ekonomi negara akan kembali pulih dan rakyat pasti dapat manfaat

Terlalu banyak perbuatan jahat yang di lakukan mahathir bukan saja jahat kepada sesama manusia malah negara kita telah di hancurkan nya..

perbuatan hina yang di lakukan mahathir sangat tidak bolih di maafkan..sekiranya DSAI jadi perdana menteri malaysia...saya minta beliau sumbat orng tua gila ni ke penjara dan rampas semua harta rakyat malaysia yang dia curi dan rompak.

p/s : Duit bailout beratus billion guna dana KWSP, Petronas, Dana Pencen TH adalah duit rakyat dan anak anak Tun Mahathir wajib bayar balik masa guna wang rakyat untuk selamatkan syarikat anak anak Tun. Bayar 50% pun kira ok. Bila syarikat syarikat anaknya melingkup dihina orang Melayu malas, tak tahu berniaga dll.

Niaga kedai roti pun lingkup mintak bailout tokey Cina dapat 300 juta Bandar Malaysia. Akhirnya Rakyat dah tahu Tun ni Pengkhianat atau PejWang..!? kau fikir lah sindri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails