Thursday, July 09, 2020

Amanah Labuan Bubar. Tanda Sedang Di Ambang Kekalahan..

Amanah Labuan bubar selepas seluruh jentera parti letak jawatan
Kenyataan media berkaitan peletakan jawatan jentera Amanah Labuan.
Amanah Labuan bubar selepas seluruh jentera parti letak jawatan

LABUAN: Seluruh jentera Parti Amanah Negara (Amanah) Bahagian Labuan hari ini mengumumkan meletak jawatan berkuat kuasa serta merta, menyatakan kerenah birokrasi dan layanan tidak adil oleh pemimpin parti pusat sebagai alasan utama mereka mengambil keputusan itu.

Peletakan jawatan secara mengejut itu turut melibatkan sayap Wanita dan Pemuda dan 33 pemimpin cawangan bersama-sama ahli jawatankuasa mereka, yang membawa kepada pembubaran Amanah Bahagian Labuan.

Amanah melebarkan sayapnya di Labuan pada 2018 dan mengadakan pemilihan pertama pada Februari 2019.

Chemat Mustapha, yang sebelum ini mengetuai bahagian itu berkata, peletakan jawatan itu disebabkan pemimpin parti pusat kurang memberi tumpuan pada Amanah Bahagian Labuan.


"Kami telah hilang keyakinan terhadap pucuk pimpinan Amanah dalam mengendalikan isu-isu dalaman parti dan juga disebabkan perebutan dalam kalangan pemimpin Pakatan Harapan (PH) ketika ini berhubung jawatan perdana menteri ...kami sudah tidak yakin dengan masa depan Amanah dan perjuangannya untuk membela rakyat," katanya pada sidang media di sini, hari ini.
-- BERNAMA 


Hibur Hibur Sikit
H2S Pilihan: 02 -Muslim Rap-Soldier of Allah 

3 comments:

Anonymous said...

Kesian tengok parti KHADAM DAP ni!

Banyak lagi cawangan dijangkakan akan dibubar!

Anonymous said...

Eloklah kembali bersama jamaah. Tinggalkan sabu dengan geng 18 nya bersekedudukan dengan dap. Satu pengajaran supaya tidak termakan hasutan dap membenci islam dan ulamak.

PasBaruaUmnoSejati said...

Sejak bila Amanah Labuan menang di Labuan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails