Saturday, June 13, 2020

Siasat Gopal Sri Ram Pernah Pujuk B/Peguam Negara Tangkap Najib Razak. -Idris Ahmad


Siasat pendedahan bekas AG –Idris


KUALA LUMPUR: Naib Presiden PAS, Ustaz Idris Ahmad meminta satu siasatan dijalankan berhubung dakwaan bekas Peguam Negara, Mohamed Apandi Ali yang mengatakan Gopal Sri Ram pernah cuba memujuknya untuk menangkap bekas Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Razak.

Menurut beliau, perkara berkenaan perlu disiasat kerana dakwaan sebegitu dilihat serius dan melibatkan soal perundangan dan sistem kehakiman negara.
Oleh itu katanya, siasatan perlu dijalankan dengan telus dan sekiranya mereka didapati bersalah tindakan mengikut undang-undang sedia ada perlu diambil.
“Ini kerana yang membuat dakwaan itu adalah bekas Peguam Negara, maka sudah tentu beliau mengetahui tentang implikasi undang-undang negara,” katanya ketika dihubungi HarakahDaily.
Selain itu, beliau juga berharap, agar perkara yang didakwa oleh bekas Peguam Negara itu tidak terhenti hanya di laman Facebooknya sahaja.
Namun sebaliknya, perlu kemukakan berkenaan dakwaan itu ke muka pengadilan bagi mendapatkan kebenaran dalam hal itu.
Sebelum ini, bekas Peguam Negara, Mohamed Apandi Ali mendakwa mantan Hakim Mahkamah Persekutuan, Gopal Sri Ram pernah cuba memujuknya untuk menangkap Najib Razak.
Merujuk hantaran di Facebooknya, Apandi mendakwa Sri Ram telah berkunjung ke rumahnya pada Januari 2018, dikatakan atas arahan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.
Apandi selanjutnya mendakwa Sri Ram memberitahunya bahawa beliau akan menjadi wira di mata rakyat serta menjadi peguam negara pertama menangkap seorang yang sedang menjadi perdana menteri di Malaysia.
Katanya, apabila beliau bertanya Sri Ram atas alasan apa Najib hendak ditangkap.
Mengikut kenyataan itu, Sri Ram didakwa berkata, “Saudara, rakyat di luar sana merasa kecewa dan tidak gembira, hakikat bahawa anda menangkapnya, tidak kira alasannya, akan membuatkan rakyat berbahagia.”- HARAKAHDAILY 12/6/2020
Komen Weblog Ibnu Hasyim: Sokong 100%!

2 comments:

Anonymous said...

Eric Paulsen: Apa guna PH jatuh, tangan ‘halus’ masih di kerajaan

Individu benci Islam bukan calon sesuai diberi ruang dalam kerajaan.

Sumber:

https://ismaweb.net/2020/06/13/eric-paulsen-apa-guna-ph-jatuh-tangan-halus-masih-di-kerajaan/

Anonymous said...

June 13, 2020 at 11:00 AM , pembohong!!
Suara kodek 'ekor cicak yang kepalanya sudah penyet.
Maka meroyanlah!
Teruskan Meroyan.

Memang puak-puak munafik atau anti Islam ada sepanjang zaman..
Ya, kita tahu, masih ada puak anjing kurap jilat juboq gian end meneruskan hasut ganggu..
Tak usah menyamar le, orang kenal mana penjilat juboq kapiaq gian end.
Kesian, Masih jadi barua DAP lgi.

Kesian. Masih lagi mahu ikut hukum rimba. jadi hantu berpuaka. Masih tak tamadun. Jadi peluloq juboq tak basuh, si kulup gian end. barua pecacai yang patut di hukum sula atau rejam kerana pembelot. Mana lagi geng puaka rimba, tulang besi, budak kampung dan babi-babi buta tu..

Bertaubatlah.. tak besar mana dedak babi itu. Miskin keparat sangat ke?? kalau mampuih panggil lah gian end solat.. hii jijik dan kesiannya. hi hi hi
Takde idea.. masih ulang bende sama. Miskin segala.. padanlah jadi barua..

DAP macam cicak penyet, kering, kepala terapit pintu, terkepit. Ekornya luruh jatuh terkodek-kodek. Terkodek itulah suara bunyi bising penjilat,peluluq juboq tak basuh si kulup gian end. hi hi hi . tak malu muka tembok pungkok babi..

Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end..
Mereka bangga disebut macam tu.
Hiiiiiiiii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails