Friday, June 12, 2020

Kembalikan PP Ke Pentadbiran Melayu-Islam.PENTADBIRAN Kerajaan Pulau Pinang perlu dikembalikan kepada Melayu dan Islam berdasarkan sejarah dan khazanah alamnya.

Hal demikian dilihat signifikan dalam membentuk semula masyarakat penyayang dan pemimpin yang terlalu sibuk dengan projek pembangunan sehingga merosakkan khazanah alam sekitar.

Umum tahu Pulau Pinang mempunyai sejarah penjajahan yang panjang,

Justeru Timbalan Pengerusi Gerakan Pembela Ummah (Ummah) negeri itu, Dr. Zaki Ibrahim banyak kegiatan perosak masyarakat berleluasan atas nama tarikan pelancong.

Menurutnya, masyarakat yang tinggal dalam negeri itu sudah hilang nilai ketimuran akibat hanyut dengan pembangunan tanpa henti.

“Industri pelancongan memang sinonim dengan Pulau Pinang tetapi kerajaan negeri membuka ruang kepada banyaknya pub, rumah urut dan kegiatan maksiat dengan alasan untuk pelancong.

“Kegiatan kongsi gelap dan jenayah terancang juga sudah terlalu banyak dijalankan di Pulau Pinang. Seolah Pulau Pinang sudah menjadi pusat kegiatan organized crime di Malaysia,” katanya dalam satu kenyataan dimuatnaik portal Harakah semalam.

Tambah beliau, pembangunan sepatutnya memberi kebaikan kepada seluruh masyarakat termasuk peluang penempatan keluarga.

Kata Zaki, sekiranya masyarakat di sana dibina dengan teras Melayu Islam, kepentingan semua kaum pasti terjaga.

“Setelah hampir 234 tahun Pulau Pinang diserahkan kepada warga asing memerintah dan merencana bumi Pulau Mutiara ini, ternyata mereka gagal!

“Bermula dengan legasi Francis Light kemudian diserahkan pemerintahan kepada kaum Cina hingga ke hari ini.

“Kita perlu arkitek baru yang merancang hala tuju negeri dengan menekankan aspek kemakmuran dan perpaduan masyarakat,” tegasnya.

6 comments:

Anonymous said...

Azmin ajar formula metamatik pada bakal Professor genral degree bidang Sastolologi Haaktuih.

Maklum lah kan selama ini Brother, Rapiji dan Abang Saif ajer yang jadi pakar formula PH

Matematik baru dng formula baru kira tolak campur... hahahah

Bekas Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Azmin Ali ajar matematik baru Pakatan Harapan (PH) dengan meletakkan ciapan angka “129 – 1 = 107” dalam akaun Twitternya semalam.

Dengan status itu, ruangan komen Twitternya meriah dengan pelbagai ulasan dari netizen, termasuk penyokong PH.

Angka itu dipercayai merujuk kepada kenyataan pimpinan PH sebelum ini, yang mendakwa mempunyai nombor mencukupi untuk mengambil alih kerajaan dari Perikatan Nasional (PN).

Formula Wak Jemin Tepok Berderai: 129 - 1 = 107

haahhh tepokkkk...!!!

kah kah kah... kah kah

Anonymous said...

RBA 5:33 ternakan parti kafir Harbi roket memang bodoh berlapis-lapis kerana gagal memahami sindiran dalam Bahasa Melayu. Inilah masalah puak RBA kerana belajar di sekolah vernakular gagal berkomunikasi dalam B Melayu.

Anonymous said...

Pastikan ahli pas support nizar anak najib di chini. Ingat! Umno perlu berkuasa semula utk melayu dan islam mentadbir negara. Jwtan dah ada jgn lupa undi umno.

Anonymous said...

Hari pencalonan belum tiba, RBA poyo sibuk berlagak jadi tukang tilik nasib untuk melaga-lagakan PAS dengan UMNO.

Anonymous said...

Semasa British menjajah PP, si penjajah tidak mengganggu kampung Melayu di PP.

Apabila parti ultra-rasis Roket memerintah PP, rumah, gerai dan kampung Melayu Islam dirobohkan sesuka hati di PP. Adakah parti rasis ini mahu menubuhkan negara Singapork yang ke-2 ???

Oleh sebab itu, umat Islam wajib menolak parti kafir Harbi Roket dalam setiap PRK dan PRU.

Anonymous said...

Tak kisahla sapa calon. Janji dari umno. Yg lain2 paeti pas ikut je undi jgn byk cakap. Kang kena tendang dari parti..naya. camna nak jadik islam..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails