Sunday, February 09, 2020

PM Gagal Kuasai PH 'Bubarlah Parlimen'. -Mohd Amar

PAS mahu PM bubar Parlimen
MOHD AMAR: Kalau tanya kepada kami di pihak pembangkang, bubarlah Parlimen, beri mandat kepada rakyat untuk pilih kerajaan yang rakyat yakin. - Gambar fail
PAS mahu PM bubar Parlimen

KOTA BHARU: PAS berpandangan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamed perlu membubarkan Parlimen bagi memberi laluan kepada pilihan raya umum.

Naib presidennya Datuk Mohd Amar Nik Abdullah mendakwa, kedudukan kerajaan pada masa ini goyah apabila perdana menteri dikatakan gagal menguasai pimpinan dalam Pakatan Harapan (PH).

Bahkan, katanya, ramai pimpinan dalam PH mula hilang hormat kepada Dr Mahathir dengan membuat kenyataan dan bercakap menyuarakan pandangan masing-masing.

“Kalau jadi begini, bermakna sudah hilang kawalan. Kalau dia boleh kawal, tak akan jadi macam ini. Orang itu, orang ini keluar kenyataan, (kerajaan) hilang kawalan.


“Sebab itu, kalau tanya kepada kami di pihak pembangkang, bubarlah Parlimen, beri mandat kepada rakyat untuk pilih kerajaan yang rakyat yakin,” katanya pada Jumaat.

Tambahnya, kerajaan PH dilihat tidak stabil sehingga memberikan tanggapan kurang baik kepada rakyat dan juga negara luar.


Kecelaruan dalam kalangan pimpinan PH juga dilihat membimbangkan pelabur dari luar, kata Mohd Amar.

Bagaimanapun, PAS turut menawarkan pilihan kepada Dr Mahathir untuk membentuk kerajaan baharu sekiranya laluan untuk membubarkan Parlimen dilihat sukar. (AA)Lihat sebelum ini..

9 comments:

Anonymous said...

ha ha ha
ayat orang mabuk

Anonymous said...

SELALUNYA IDEA ORANG NI BOLEH DIBUANG KE LAUT JER..HIDUP DENGAN ANGAN2..SAMPAI SUDAH JD ALAT PARTI LAIN

SuJeng said...

Si amar ni dh mula brangan nk jadi Menteri kut..

Anonymous said...

Ha ha ha
Puak-puak jilat juboq tak basuh gian eng dah meroyan kelupoq..
jiwa hamba makan dedak babi..
ha ha ha oush..

Anonymous said...

Elok lah bubar. PM yg ada pun nak dikumbas oleh rakan parti. Sedangkan PM masih nak pegang kuasa. Yg menanti tak sabar sabar nak ganti. Tapi masalahnya yg nak ganti ada imej yg tidak disenangi dan tercalar. Imej sedemikian sukar nak tarik pelabur asing.

Dulu malaysia lebih baik dari indonesia, thailand, vietnam, filipina, sekarang malaysia makin jauh di belakang negara negara ini. Jika naik pm ke8, tak boleh nak baiki imej. Lagi jauh terperosok ekonomi negara.

Anonymous said...

Orang melayu eloklah bersatu. Tinggalkan pkr yg ada masalah personal imej, tinggalkan pan yg ada masalah perjuangan. Dua dua parti ni ke laut matlamatnya. Bila bersama dengan dap, sedikit sebanyak konsep malaysia baru, mengurangkan kuasa islam dan melayu di tanah airnya sendiri. Orang melayu eloklah bersama pas supaya terbimbing matlamatnya.

Anonymous said...

Beberapa hari menjelang majlis angkat sumpah Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Kedah (Exco) di era Ustaz Azizan Abdul Razak, datang seorang Adun DAP bertemu dan meminta dia dilantik sebagai salah seorang exco kerajaan.

Dia datang berteman isterinya.

Antara yang disebut YB itu - "Saya seorang saja wakil DAP yang menang, saya nak tawarkan diri untuk jadi exco".

Sambil ajak minum kopi dalam bilik pejabat MB, Ustaz Azizan jawab:

"Oh di Pulau Pinang pun PAS menang satu kerusi saja, kalau you boleh bagitau Guan Eng, lantik YB Hamdan ( Hamdan Abdul Rahman - Permatang Pasir) jadi exco Pulau Pinang, hari ini YB Hamdan jadi exco, esok you pulak angkat sumpah jadi exco.

Selepas beberapa langkah YB itu keluar dari bilik MB, sambil tengok muka saya, Ustaz Azizan sambil-sambil senyum kata pada saya.

"....bukan nak payah mana".

Anonymous said...

Apa masalah sebenarnya? Madey tak nak serah kuasa ke? Serah kuasa tu penting, jika penggantinya bersih imej. Kak wan mesti bias kpd suami. Tapi majoriti melayu dan muslim tak mahu bias. Yg penting kesinambungan bakal kembalikan malaysia ke landasan asal,bukan perpecahan melayu muslim. Kita tolak liberal, malaysia baru dan reformasi usang. Masa berubah, zaman berlalu, reunion melayu muslim lebih penting berbanding memenuhi cita cita peribadi.

Anonymous said...

Janji hapus tol dikencing, janji turun harga petrol dikencing, janji hapus ptptn dikencing. Jangan tagih - janji tetap janji. Janji pada rakyat yang dikencing lebih dirasai oleh jutaan jiwa,berbanding janji pada sebuah susuk tubuh yg liberal.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails