Thursday, February 01, 2018

Hamas Tolak Kenyataan Pengganas Trump

 JURUCAKAP Hamas, Fawzi Barhoum. - Foto AP

GAZA: Hamas menolak kenyataan Presiden Donald Trump, yang mengaitkan pergerakan Islam Palestin itu dengan keganasan dan menganggap dakwaan itu sebagai menyebelahi Israel.

Trump membuat kenyataan itu ketika berucap kepada pemimpin 55 negara Islam di Riyadh Arab Saudi, hari ini. Dalam ucapannya, beliau meminta semua negara terbabit sepakat memerangi keganasan.

"Kenyataan yang menggambarkan Hamas sebagai kumpulan pengganas itu merosakkan imej kami dan terangan-terangan berat sebelah kepada penakluk Zionis," kata jurucakap Hamas, Fawzi Barhoum, dalam satu kenyataan. - REUTERS
Pemimpin Hamas Bersumpah Tetap Melawan untuk Bebaskan Palestina dari Zionis Israel Pemimpin Hamas Ismail Haniyeh juga dituduh pengganas. 

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Bangsa bangsat Israel yang tidak ada negara itu, penjajah, penyamun, perompak negara dan rakyat Palestin terus menunggangi AS-Trump. Sehingga pengganas AS pula yang melebel negara dan pemimpin sah Palestin sebagai pengganas!

Mengapa DAP dan kuncu-kuncu Melayu/Islamnya diam membisu? Pejuang-pejuang kebenaran, kalau berani tolong sebut dan doakan, 'Jahannam Israel'. 

Jahannam Israel! Jahannam Israel!! Jahannam Israel!!!


Lihat sebelum ini...
E-Buku IH-118: Siri Politik Islam Masakini -Presiden PASNo comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails