Saturday, June 17, 2017

Agenda Halus Evangelis DAP, &Cabaran Kepada Umat Isam.


Shen Dong – Ketika Ramadan memasuki 10 hari terakhir, banyak pula dugaan datang kepada umat Islam di Malaysia. Pada awal Ramadhan dulu ada pihak mahu anjur Jerusalem Jubilee dan penghinaan akhbar The Star terhadap umat Islam yang sedang bersolat yang dikaitkan dengan pengganas.
Agenda puak Evangelis ini amat halus dan terancang. Jarumnya sudah menyucuk di merata tempat. Merasuk kumpulan LGBT dan Gay agar menyanggah hukum Al Quran. Juga merebak hingga ke Bazar Ramadhan dengan mengumpan kurma untuk tagih undi politik.
Serta yang lebih bahaya, hingga ke Dewan Negara mempersoalkan pihak yang mahu gagalkan agenda mereka menjadikan Penang sebagai bandar Kristian.
Di Pulau Pinang, dikhabarkan ada usaha untuk menjadikan negeri itu menjadi sebuah bandar Kristian kerana di negeri itu terdapat kumpulan Evangelis Kristian yang kuat serta ada hubungan rapat dengan gerakan Evangelis Kristian dunia.
Ada satu cadangan dibuat pada tahun 2011 untuk menjadikan Pulau Pinang, Bandar Kristian dan Kristian dijadikan agama rasmi negara Malaysia.
Isu ini dibangkitkan dalam satu sesi perbahasan dalam Dewan Negara di Parlimen apabila seorang Senator lantikan parti DAP, Senator Dr Ariffin SM Omar berpendapat tiada masalah untuk cadangan itu dilaksanakan.
Ia nyata mencetuskan kemarahan orang Islam kerana Perlembagaan Persekutuan, Perkara 3 dengan jelas meletakkan agama Islam sebagai agama bagi persekutuan. Perbuatan ini melanggar Perlembagaan dan mencabar institusi raja yang menjaga kesucian agama dan umat Islam di negara ini.
Kemudian, ada pula majlis berbuka puasa yang diadakan khas untuk golongan yang menyokong Lesbian, Gay, Bisex, Transgender (LGBT) dianjurkan oleh Kempen Pelangi yang diketuai oleh Ketua Organisasi DAPSY Subang, Numan Afifi pada 10 Jun lepas.
Numan Afifi yang juga merupakan Naib Presiden NGO Challengger yang diasaskan oleh Syed Saddiq (Ketua Armada PPBM) menganjurkan majlis buka puasa dengan LGBT itu di pejabat Loyar Burok di Bangsar.
Numan juga berbangga apabila majlis iftar yang dihadiri oleh pengamal budaya songsang yang dilarang oleh Islam itu berjaya diadakan. Sampai begitu sekali kemaruk DAP dan PPBM mahukan undi. Bersekongkol dengan mereka songsang dan jelas mencerca hukum agama.
12 Mei 2017, Bekas Peguam Anwar Ibrahim, Muhammad Afiq Mohamad Noor mendakwa bahawa perbuatan homoseksual tidak salah. Ini kerana menurutnya, tidak terdapat sebarang nas daripada Al-Qur’an mahupun hadith yang ditemui berkenaan hukum hubungan homoseksual.
Hukum yang wujud di dalam Al-Qur’an dan hadith hanyalah hukum untuk perbuatan liwat kata Muhammad Afiq. Inilah kumpulan gay yang diajak buka puasa oleh Melayu yang diperkudakan DAP ini.
Kemudian, kejadian Ahli Parlimen DAP Kluang, Liew Chin Tong yang dihalau oleh orang ramai kerana mengagihkan kurma di sebuah bazar Ramadan. DAP sengaja buat kontroversi dan provokasi ketika umat Islam sedang berpuasa.
Padahal DAP juga yang halang peniaga bazar Ramadhan itu berniaga di situ pada awalnya. Kurma DAP itu juga dibungkus oleh staff pejabat DAP yang bukan beragama Islam. Orang yang mencetuskan provokasi juga dipercayai adalah orang DAP kerana pada tahun 2014 dia didapati edarkan kurma bagi pihak DAP.
Gerakan Evangelis DAP ini amat bahaya.
Evangelis yang sebenar menyebarkan dakyah Kristian kepada orang ramai khususnya cuba menarik umat Islam untuk murtad dan kemudian memeluk agama Kristian. Evangelis DAP menyebarkan dakyah politik dengan mempergunakan orang Melayu bagi mencapai matlamat mereka.
Senator Melayu dipergunakan dalam Dewan Negara, pemuda DAP Melayu dipergunakan untuk anjur buka puasa bersama gay dan homoseksual dan kurma dijadikan umpan politik oleh ahli parlimen DAP.
Nizar, Zairil, Dyana, Rara sudah pun diperkudakan DAP untuk tembus sokongan Melayu. Kali ini DAP sudah ada parti PAN dan PPBM untuk diperkudakan. Melayu yang dipergunakan ini tidak rasa bersalah dan berdosa langsung pada agama dan bangsa mereka?
Jangan biarkan gerakan Evangelis DAP ini berleluasa. Juga jangan biarkan Melayu terus dipergunakan oleh DAP Evangelis. Rosak bangsa dan agama kerana di masa hadapan. (AIDCNEWS)
Imej yang berkaitan
Pihak kami sanggup pergi ke Sabah &Sarawak memberi maklumat lengkap mengenainya.

4 comments:

Anonymous said...

Puak munafik liberal, LBGTQ dan feminis liberal adalah manusia sesat bodoh sombong dan biadab kerana mereka menyokong pemimpin-pemimpin kafir harbi yang telah menghina dan memusuhi agama Islam dan menindas umat Islam secara terbuka.

Bahkan tanpa merasa malu dan segan mereka membela kejahatan pemimpin kafir harbi dengan memfitnah, memburuk-burukkan dan menghina ajaran Islam, pendakwah Islam, ulama Islam, mufti, golongan cerdik pandai, golongan cendekiawan, golongan terpelajar Melayu-Islam semata-mata kerana mereka mendedahkan kejahatan pemimpin-pemimpin kafir harbi dan liberal terhadap agama Islam dan umat Islam.

Sesungguhnya puak munafik liberal, feminis dan LGBTQ dan puak kafir harbi adalah seperti haiwan ternakan bahkan mereka lebih sesat lagi kerana mereka menentang Allah dan RasulNya:

Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk neraka jahanam banyak dari jin dan manusia yang mempunyai hati (tetapi) tidak mahu memahami dengannya (ayat-ayat Allah), dan yang mempunyai mata (tetapi) tidak mahu melihat dengannya (bukti keesaan Allah) dan yang mempunyai telinga (tetapi) tidak mahu mendengar dengannya (ajaran dan nasihat); mereka itu seperti binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi; mereka itulah orang-orang yang lalai. (Al-A’raaf 7:179)

Anonymous said...

Kenapa anda perlu tolak PAS.
1.Mengundi PAS bererti mengundi UMNO.
2.Pemimpin PAS bersubahat dengan pemimpin UMNO dalam hal makan rasuah,mencuri duit rakyat dan menyalahgunakan kuasa.
3.PAS selalu dikencing UMNO dan pastinya akan terus dikencing.
4.Kesengsaraan rakyat akibat dasar pentadbiran kerajaan UMNO gagal difahami oleh pemimpin PAS.
5.Mengundi PAS bererti membenarkan Najib terus berkuasa.
6.PAS sudah hilang arah tuju jika dibandingkan semasa zaman arwah Tuan Guru Nik Aziz yang menganggap UMNO adalah musuh no 1.
7.Pas sudah lari dari perjuangan melawan BN dan menganggap pati pembangkang lain sebagai musuhnya.

An Anonymous said...

Kenapa anda perlu tolak PAN.
1.Mengundi PAN bererti mengundi DAP.
2.Pemimpin PAN bersubahat dengan UMNO utk merampas kelantan dgn memfitnah kes balak sedangkan kerjaan negeri telah dapat pengiktirafan ISO 2008 dlm bidang pengurusan balak terbaik negara utk tahun 2016.
3.PAN selalu dikencing DAP dan pastinya akan terus dikencing dlm isu evangelis.
4.Kesengsaraan rakyat akibat dasar pentadbiran kerajaan DAP gagal difahami oleh pemimpin PAN termasuk dlm amalan pembelekan fatwa!
5.Mengundi PAN bererti membenarkan TG LGE terus berkuasa.
6.PAN sudah hilang arah tuju jika dibandingkan semasa zaman arwah Tuan Guru Nik Aziz yang menganggap UMNO adalah musuh no 1 tapi kini bersekongkol pula dgn UMNO utk menawan kelantan.
7.PAN sudah lari dari perjuangan islam dan menganggap parti pembangkang lain terutama PAS sebagai musuhnya.

Harez said...

Macam2 korang, apapun agenda kristian harus di tentang....saya beberapa kali berdepan dengan evangelist dlm perdebatan....saya xde masalahlh tapi ikut keadaan umat islam yg lemah akan hanyut dgn perancangan mereka.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails