Saturday, December 24, 2016

PAS Ke Sidang Iran, Abd Hadi Jelaskan..KL:  Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menegaskan pendiriannya dan mahu Kesatuan Ulama Islam Sedunia (KUIS) teguh berdiri, tanpa dipengaruhi oleh mana-mana pihak atau negara.

Katanya, beliau pergi ke persidangan di Iran pada minggu lalu kerana beliau adalah ahli kepada Majma’ Taqrib’yang ditubuhkan dalam tahun 1980, lapor Buletin Online.

Beliau berkata demikian kepada media apabila ditanya tentang kedudukan dalam KUIS dan pemergian ke Iran, selepas menyampaikan kuliah mingguannya di Masjid Rusila, hari ini.
"Saya hadir dengan pandangan saya terhadap perpaduan ulama tanpa mengira Sunni dan Syiah, mereka perlu bersatu dan saya kritik Iran,” jelasnya yang juga Naib Ketua KUIS.

Tegasnya, beliau tidak tunduk kepada mana-mana kerajaan dan terpengaruh kepada Barat atau Timur serta bercakap atas kepentingan Islam semata-mata.


Penjelasan Isu Syria-Aleppo

Lihat..Tawaran kerja di Korea Selatan & Australia.

4 comments:

Anonymous said...

Dia je yang betul, orang lain semuanya salah termasuklah Kuis. Hebat hebat!!!

Anonymous said...

Apa saja Tghh cakap semua ko sanggah.
Gampang betoi ko ni..

Anonymous said...

Syiah dianggap oleh JAKIM sebagai fahaman yang sesat dan menyeleweng dari ajaran Ahli Sunnah Waljamaah.. sama seperti qadiani..

Anonymous said...

Ko tu yang gampang segampang gampangnya. Ikut je lah apa munafiq tu cakap. Mazhab Hadi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails