Saturday, November 21, 2015

Artis Hebohkan Babak Cium Di Media Umum, Wajarkah?

HALAMAN HIBURAN
WAJARKAH pihak-pihak yang bertanggung jawab membina generasi muda Malaysia dalam pembangunan material dan spiritual, dunia serta akhirat membiarkan media-media perosak seperti ini berleluasa?
Siapa yang patut menjawab dan membimbing generasi muda Malaysia dari jatuh ke lembah kehancuran?
Contohnya, lihat berita untuk remaja hari ini..
Bila sebut filem arahan Osman Ali, pasti ada yang boleh menjangkakan filem tersebut bakal menyajikan babak-babak intim untuk memberi impak yang lebih romantis.
Buktinya, lihat sahajalah kontroversi yang melibatkan pelakon Izara Aisyah dan Remy Ishak yang dilihat berani melakonkan babak berpelukan dalam filem Pilot Cafe.
Namun, nampaknya nama aktres wanita itu kembali menjadi sebutan dek menimbulkan sensasi apabila dikatakan bercium di dalam filem Sinaran di bawah arahan pengarah tersebut.
Menjelaskan isu itu, Izara berkata, dia tidak berbuat seperti yang didakwa kerana babak ciuman itu sebenarnya adalah teknik kamera semata-mata.
“Saya tak cium dan tak kena pun, tetapi bunyi ciuman sahaja yang lebih. Biasalah dalam lakonan akan guna camera trick untuk menunjukkan perkara tersebut betul-betul berlaku,” katanya kepada Media Hiburan.
Bagaimanapun, Izara akui babak tersebut menimbulkan kerisauan kepada dirinya kerana bimbang akan ada maklum balas negatif daripada penonton.
Oleh itu, Izara berharap peminatnya tidak menghukum tanpa menonton terlebih dahulu filem berkenaan.
Dalam filem Sinaran, Izara dikatakan melakonkan babak bercium dengan Syarif (Sleeq).
Mari kita sama-sama fikirkan demi agama, kemanusiaan dan tanah air! (IH)

Lihat sebelum ini..
E-Buku IH-87: Cara Fikir Salah Artis
E-Buku IH-87: Cara Fikir Salah Artis 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails