Thursday, April 21, 2011

Pertandingan Lwn Pres.PAS Kali Ini, Terbayang...


NONEKL 21 Apr 11 Melihat laporan Bernama, seolah-olah akan wujud pertandingan lawan presidan dalam muktamar kali ini. Berikut laporannya...

Pemimpin PAS tidak perlu berasa risau atau bertindak terburu-buru apabila diuar-uar akan dicabar pada pemilihan parti yang akan berlangsung pada Jun ini.

Pengarah Pilihan Raya PAS Kelantan Abdul Fatah Harun berkata mereka sebaliknya harus menilai sendiri sama ada mereka berjuang untuk parti atau kepentingan diri.

"Pemimpin tertinggi PAS termasuk presiden sendiri tidak perlu kalut apabila menghadapi keadaan sama ada dicalonkan atau mempertahankan diri dalam sesuatu jawatan," kata ADUN Bukit Tuku itu, di Rantau Panjang hari ini.

Beliau berkata pemimpin PAS yang matang juga tahu bahawa mereka yang benar-benar berwibawa tidak perlu menonjolkan diri agar dicalonkan, sebaliknya menunggu pencalonan daripada akar umbi.

"Malah, pemimpin tertinggi sendiri sedia berundur jika mereka merasakan tidak berkemampuan untuk terus memimpin atas sebab-sebab tertentu, termasuk faktor usia atau kredibiliti dipersoalkan. Sebab itu tidak pernah berlaku perebutan dalam PAS," katanya.

Abdul Fatah diminta mengulas mengenai kenyataan Presiden parti Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang dilapor berkata beliau sedia ditentang bagi jawatannya itu. Sebelum itu, Anggota Jawatankuasa PAS Pusat Datuk Husam Musa dicalonkan PAS kawasan Bukit Bintang untuk bertanding merebut jawatan presiden parti. - Bernama

5 comments:

Anonymous said...

Kesan muktamar pas...akan belaku perpecahan jamaah...presiden haji hadi menang tipis....ahli mula protes...PRU 13 dipanggil...jamaah undi protes...pas kalah terok PRU 13 ....kedah hancur kelantan hanyut......inilah yg bakal berlaku pada PAS....renung renungkan lah....terutama kepada GERAKAN GULINGKAN HADI ( GGH) yg sedang rancak meresapi jamaah dgn pelbagai cara......reverse syco nampak gayanya...sedarlah bahawa tindakan menggulingkan presiden dgn cara kotor sebegini akhirnya akan memudaratkan parti dan jamaah....telah dapat dirasakan GGH sudah makin galak dan rancak...bloggers sudah mula atur rentak....Semoga mereka peroleh hidayah! Puak begini harus kita tentang kerana mereka ejen perpecahan dlm ummah!

Anonymous said...

Patah ni tak perlu cakap banyak la. Komen bodoh macam ni pun bernama boleh kutip. Bila pulak Presiden kalut. Bangang punya Patah Haron ni. Nanti orang selak cerita wak buat apa kat Siam tanpa pakai kopiah, terlondeh seluar nanti.

Ali Mahmud said...

Kepada ano 2.

Takkan kerana tak pakai kupiah tuduh macam-macam tanpa bukti. Ini cakap-cakap UMNO. Cakap-cakap bodoh.

Anonymous said...

Virus dlm jamaah mcm GGH....mereka lebih bahaya dari umno.....lebih terok dari PKR...lebih kapitalis dari DAP...jauhi puak ini....Jamaah shah alam ....hindari khaled samad dari berkempen kotor.....jgn bagi ruang.....lets khaled kempen di gereja jer...

Anonymous said...

biarkan ahli akar umbi tentukan siapa yg dicalonkan...lepas tu undi...kata demokrasi. pepecahan belaku kerana yang kalah rasa dia macam bagus... kena redalah siapa yang pewakilan pilih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails