Tuesday, July 07, 2009

Pondan Ini Kempen BN?

HALAMAN HIBURAN

GAMBAR siapa ni? Entahlah. Aku pun tak tahu. Tetapi gambar ini diletakkan di dalam wfauzdin.blogspot.com di bawah tajuk 'BN memperalatkan Pelakon Jalaludin Hassan di Manek Urai?'

Diceritakan dalam blog itu, Jalaluddin Hassan dilihat berada di satu majlis ceramah BN di Kg Laloh. Dia adalah seorang aktor yang sering berlakon membawa watak lelaki romantis dan kadangkala berwatak miang ini di dalam kesibukannya sebagai pelakon, sempat hadir ke Manek Urai. Paling menarik, beliau pernah memegang watak`pondan’ atau`bapok’ dalam sebuah filem. Jangan tanya apakah hukumnya berlagak seperti pondan kerana beliau pasti tahu jawapannya, maklumlah anak seorang guru agama terkenal.

Dia adalah seorang pelakon sudah agak veteren anak kepada tokoh agama Dato’ Haji Hassan Azahari (seorang hakim Tilawah Al-Quran, Guru Al-Quran dan popular dengan siri Muqaddam di TV sewaktu ketika dahulu) dan beradik pula dengan Ketua Polis Negara, dan bekas YB Umno Datuk Fuad Hassan. Sebagai satu keluarga dengan Datuk Fuad Hassan yang juga penceramah import dari Selangor, Jalaluddin Hassan sudah tentu akan menggunakan `glamour’nya sebagai pelakon untuk menarik undi masyarakat di Manek Urai menyokong Umno.

Tetapi kata blog itu lagi, "Sayang sekali, beliau salah tempat dan Kelantan bukan tempat untuk artis menonjolkan `glamour’. Kelantan hanya terbuka untuk artis yang sanggup berhijrah dan berlapang dada dengan Islam. Kelantan bukan untuk artis mengampu pemimpin kerajaan. Kehadiran beberapa artis yang lebih terkenal dari aktor veteren tersebut ke bumi Kelantan kesemuanya akur dengan Islam yang dibawa oleh PAS di bawah Tuan Guru Nik Aziz. Penyanyi seperti Amy Search dan juga Siti Nurhaliza jauh (lebih) popular dari Jalaluddin Hassan, dan mereka akur serta hormati kepimpinan Tuan Guru Nik Aziz."

Komen Blog Ibnu Hasyim:

1..BN perlu belajar banyak dari Pilihan Kecil Bukit Gantang baru lalu... Sampai menteri bahagian agamanya sanggup melopong di bawah pentas lihat penari atau penyanyi wanita separuh bogel dan lucah melompat-lompat atas pentas di hadapannya. Muka tak malu!!

2..Apalagi di negeri Kelantan yang ditarbiah oleh Tok Guru PAS ini, seperti yang disebut oleh penulis blog seperti di atas amat tidak sesuai... Ertinya PAS Kelantan berjaya mentarbiahkan rakyatnya menjadi baik seperti yang dikehendaki oleh agama Islam. Bukan macam kerajaan BN (dulunya PERIKATAN), sudah 50 tahun lebih memerintah tetapi rakyat masih kekal dengan racun 'otak biru & kuning'nya hasil dari tarbiah yang menyalahi agama.

3..Kalau nak kerajaan yang makmur dalam keredaan Tuhan, pilihlah PAS bersama Pakatan Rakyat.

Porrah BN!!

Oleh ASYOK KUMAR.

1 comment:

Anonymous said...

lihat budak KELANTAN di kota raya kebanyakan tersesat jauh dari ISLAM...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails