Thursday, July 30, 2009

MIC-PAKATAN, Sebenarnya Siapa Bantah Siapa?

Pasukan FRU dikatakan mengawal pertembungan perhimpunan antara penyokong Pakatan Rakyat dan MIC di luar bangunan MIC di Jalan Rahmat, Kuala Lumpur hari ini.--fotoTHE STAR oleh Azhar Mahfof

Berita Mstar Online: Khamis Julai 30, 2009 Penyokong Pakatan, MIC bertembung di ibu pejabat MIC

KUALA LUMPUR: Kira-kira 2,500 penyokong Parti Keadilan Rakyat (PKR) berkumpul di luar bangunan ibu pejabat MIC di Jalan Rahmat sini.

Penyokong-penyokong memegang kain rentang tertulis 'perhimpunan demi keadilan kepada pelabur-pelabur Maika Holdings' dan 'pulangkan hak kami'.

Perhimpunan tersebut diketuai Ahli Parlimen Kapar, S Manikavasagam.

Terdahulu, pada pukul 12 tengah hari, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pandamaran, Ronnie Liu tiba di bangunan itu dan bertemu dengan Ketua Pemuda MIC, T Mohan untuk menyerahkan memorandum berkaitan tuntutan Maikan Holdings.

Kira-kira 50 anggota Pasukan Unit Simpanan Persekutuan (FRU) berada di kawasan itu untuk mengawal keadaan.

Selain penyokong PKR, kira-kira 300 penyokong MIC turut berhimpun melaung 'Pakatan penipu' dan memegang kain rentang tertulis 'Pakatan Rakyat aniaya penduduk Kampung Buah Pala, pulangkan tanah kami, Kampung Buah Pala'.

Pada ketika ini, mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pusat MIC sedang berlangsung dan dipengerusikan oleh Presiden, Datuk Seri S Samy Vellu.

Anak Samy Vellu, Vell Paari hadir di pekarangan bangunan MIC ketika itu.

Isnin lalu, Vell Paari yang juga Ketua Pegawai Eksekutif Maika Holdings berkata, beliau sedia untuk bertemu dengan sesiapa hari ini untuk menerangkan keadaan sayap pelaburan MIC itu.

Blog Ibnu Hasyim: Sebenarnya Siapa bantah siapa? Kita lihat berita lanjutnya.

1 comment:

Anonymous said...

Seolah-olah huru hara pada saat ini sengaja dilakukan bertujuan untuk mengalih perhatian kes kematian teo beng hock yang ada kaitan penyelewengan duit oleh exco selangor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails