Thursday, February 10, 2022

“Jadi zombie..." Dr Zulkifli tangani masalah pemikiran remaja.

 


“Jadi zombie kira mati syahid tak?” – Dr Zulkifli Respon Soalan Pelik Netizen

Sebagai seorang bekas Mufti Wilayah Persekutuan dan Menteri Agama, Dr Zulkifli sering diajukan dengan soalan-soalan tentang hukum dan agama dari netizen. Tapi baru-baru ini menerusti Twitter, ramai netizen yang tercuit hati dengan respon Dr Zulkifli apabila dia mendapat soalan pelik dari seorang gadis ini.

Mungkin terpengaruh dengan series yang tengah meningkat naik dekat Netflix sekarang “All of Us Are Dead”, seorang gadis telah bertanyakan soalan berkaitan dengan zombi kepada Dr Zul.

"Salam @drzul_albakrisaya dah lama tertanya-tanya. Kalau dekat Malaysia ni tiba-tiba ada zombie kan, lepas tu Muslim ni jadi zombie, kira mati syahid tak? Saya serius nak tahu ni, bukan main-main.”

“Ah ghisauuu”

Tanpa menjawab pertanyaan tersebut, Dr Zulkifli telah meluahkan kerisauannya dengan pemikiran gadis tersebut sekali gus buatkan ramai netizen terhibur.


Screenshot 2022 02 10 At 10.30.46 Am Down

“Jangan berangan”

Untuk pengetahuan korang, Ustaz Adnin yang sering menjawab persoalan netizen tentang agama di TikTok juga pernah mendapat pertanyaan lebih kurang macam ni tau.

@adninroslan

#ustazadnin #tarbiahsentap

♬ original sound – Ustaz Adnin – Ustaz Adnin

Alamak, ramai juga rupanya yang tertanya-tanya pasal hukum jadi zombi ni. Terpengaruh dari filem ke atau ada ura-ura bakal ada serangan zombi tak lama lagi ni? Apa-apa pun Dr Zul dan Ustaz Adnin ni memang terbaik, rajin betul luangkan masa untuk jawab soalan-soalan dari netizen.

Diangkat dari 

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Dr Zulkifli tangani masalah pemikiran remaja umah dan rakyat. Al-hamdulillah.

1 comment:

Anonymous said...

Zombie ada dalam parti kris. Dressing beautiful. Yang zombie tu bahagian dalam. Sebab tu sanggup ambil rasuah, tikam belakang, berebut kuasa, jual beli undi. Yang bawah bawah ialah anak anak zombie bakal bina 47 kes.

Satu lagi zombie ialah parti legasi komunis. Yang ni luar dalam zombie. Sekolah pun kat sekolah zombie juga. Tak campur sekolah kebangsaan. Tok tok guru habis dicop negetif. Jawi pun zombie kepanasan. Sejuk bila ada judi, arak, rasuah,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails