Monday, March 23, 2020

Solat Hajat, Yaasiin serentak seluruh negara malam ini


KUALA LUMPUR: Umat Islam diseru melakukan solat sunat hajat dan bacaan _Yaasiin_ serentak seluruh negara untuk tolak musibah COVID-19 di rumah masing-masing selepas solat Maghrib malam ini.
Naib Presiden PAS, Ustaz Idris Ahmad mengesyorkan supaya amal usaha tersebut dimulakan dengan melakukan solat hajat diikuti istighfar dan salawat masing-masing sebanyak 100 kali.
Setelah itu sarannya mengadakan bacaan surah Yaasiin diikuti doa kepada Allah S.W.T semoga Dia hilang musibah Covid 19 di negara ini, selain melakukan muhasabah diri atas kemungkinan dosa dan maksiat diri.
“Semoga ada doa di kalangan kita dimakbul oleh Allah S.W.T,” ujarnya mengharap dan memohon makluman ini disebarkan.
Hari ini merupakan hari kedua penduduk Malaysia berada dalam Perintah Kawalan Pergerakan di mana dinasihatkan untuk berada di rumah masing-masing selepas arahan tersebut dikeluarkan kelmarin dahulu.- HARAKAHDAILY 19/3/2020

5 comments:

Anonymous said...

Aku rasa solat hajat dan doa lobaibpas tak diterima tuhan kerana tonggang agama untuk politik..

Rampas kuasa haram dihalalkan oleh ularmak pas..

Anonymous said...

March 23, 2020 at 7:53 PM

Begitulah cara fikir otak penjilat yang dijajah.
Masih ada puak jilat juboq gian eng meneruskan hasut..
Tak usah menyamar le, orang kenal mana penjilat juboq kapiaq gian eng.
Kesian, Masih jadi barua DAP lgi.

Kesian. Masih lagi mahu ikut hukum rimba. jadi hantu berpuaka. Masih tak tamadun. Jadi peluloq juboq tak basuh, si kulup gian eng. barua pecacai yang patut di hukum sula atau rejam kerana pembelot. Mana lagi geng puaka rimba, tulang besi, dan babi-babi buta tu..

Bertaubatlah.. tak besar mana dedak babi itu. Miskin keparat sangat ke?? kalau mampuih panggil lah gian eng solat.. hii jijik dan kesiannya. hi hi hi
Takde idea.. masih ulang bende sama. Miskin segala.. padanlah jadi barua..

DAP macam cicak penyet, kering, kepala terapit pintu, terkepit. Ekornya luruh jatuh terkodek-kodek. Terkodek itulah suara bunyi bising penjilat,peluluq juboq tak basuh si kulup gian eng. hi hi hi . tak malu muka tembok pungkok babi..

Jilat Juboq gian eng.. Jilat Juboq gian eng.. Jilat Juboq gian eng..
Mereka bangga disebut macam tu.

Anonymous said...

Buat jer. Solat hajat dan doa, usaha kita sebagai hamba. Makbul atau tidak, itu haq Tuhan.

Anonymous said...

Apa kata orientalist barat tentang Islam.

Dr. V. Fitzgerald berkata : "Islam bukanlah semata agama (a religion), namun ia juga merupakan sebuah sistem politik (a political system). Meskipun pada dekad-dekad terakhir ada beberapa kalangan dari umat Islam, yang mendakwa diri mereka sebagai kalangan 'modernis', yang berusaha memisahkan kedua sisi itu, namun seluruh gagasan pemikiran Islam dibangun di atas fundamental bahawa kedua sisi itu saling bergandingan dengan selaras, yang tidak boleh dipisahkan antara satu sama lain".

Unknown said...

Sekiranya kau ni mengaku islam aku yakin hidup kau penuh dengan kesusahan, gelisah, hitam, serabut, tak pernah cukup, menderita, azab.... Itu yg kau pilih... Kalau kau sebenarnya kapirr aku harap begitu juga kehidupan kau...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails