Sunday, February 16, 2020

Tertunda Konsert Jelajah Artis AS, Kerana Ke Agungan Allah SWT.

COVID-19: Khalid tunda konsert di beberapa negara Asia termasuk Malaysia
Menurut muat naik berkenaan, penangguhan itu disebabkan oleh 'larangan dan nasihat perjalanan yang dikeluarkan di beberapa negara Asia baru-baru ini.' - Foto RCA. Tetapi sebenarnya, itulah antara tanda-tanda ke Kuaasaan dan ke Aguangan Allah.
Halaman Hiburan/Ungkap Rahsia Yang Maha Agung
ECOVID-19: Khalid tunda konsert di beberapa negara Asia termasuk Malaysia.

PENYANYI dan penulis lagu terkemuka Amerika Syarikat, Khalid mengumumkan terpaksa menangguhkan konsert jelajah Asianya, Khalid Free Spirit World Tour Asia 2020 di beberapa negara termasuk Malaysia, ekoran penularan wabak koronavirus COVID-19.

Perkara itu dimaklumkan menerusi muat naik pihak pengurusan AEG Presents Asia di Instagram pada Jumaat.

Menurut muat naik berkenaan, penangguhan itu disebabkan oleh "larangan dan nasihat perjalanan yang dikeluarkan di beberapa negara Asia baru-baru ini".

"Perkara yang menjadi keutamaan kami adalah keselamatan para peminat Khalid dan pihak produksi serta kru yang bertugas di dalam konsert ini," jelas kenyataan itu.


Menurutnya lagi, pengumuman tarikh baharu akan diberitahu tidak lama lagi dan sebarang maklumat boleh diketahui di laman web rasmi mereka.
Menurutnya lagi, pengumuman tarikh baharu akan diberitahu tidak lama lagi dan sebarang maklumat boleh diketahui di laman web rasmi mereka.

Dalam pada itu, pihak pengurusan tiket juga menyatakan bahawa pihaknya akan mengembalikan semula duit tiket konsert yang ditunda itu.

Malah, pihaknya turut menjelaskan bahawa tiket yang dibeli sebelum ini tidak boleh diguna pakai dan peminat perlu membeli tiket baharu untuk menyertai konsert terbabit.
Kenyataan media
Kenyataan media
Di Malaysia, Khalid dijadual bertandang ke negara ini pada 4 April di Stadium Tertutup Melawati Shah Alam, sebagai sebahagian daripada konsert jelajah Asianya.

Tiket konsert tersebut, yang dijual pada harga RM403, RM303 dan RM203, dilaporkan telah habis terjual di atas talian pada hari sama, sebaik pembelian dibuka.

Selain Malaysia, negara yang menerima nasib sama adalah Thailand, Singapura, Malaysia, Filipina, Korea Selatan dan Jepun.


Komen Weblog Ibnu Hasyim: Tragedi di atas hanya baru sedikit dari tanda-tanda kekuasaan Allah SWT.. Itupun bagi mereka yang mahu berfikir dan berotak agama, bukan sekular..


Lihat sebelum ini:
E-Buku IH-22: Ungkap Rahsia Yang Maha Agung

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails